Yeni ‘Lara Croft’ Alicia Vikander: Angelina Jolie büyük bir ilham kaynağı

Yeni ‘Tom Raider’ filminde Angelina Jolie ile özdeşleşen ‘Lara Croft’ karakterini canlandıran Alicia Vikander, “Bu hem iyi hem de sıkıcı. Çünkü annem bile ‘Angelina Jolie’nin filmiydi’ diyor” şeklinde konuştu.

Haberler 11.03.2018 - 14:41

  • 1

    Efsanevi video oyunu Tomb Raider’ın aynı isimdeki filmi, 16 Mart’ta vizyona giriyor. Angelina Jolie’den sonra ana karakter Lara Croft’u canlandıran Alicia Vikander, rol teklif edildiğinde çok mutlu olduğunu söyleyerek şunları anlattı:

    “Çocukken ve hatta yetişkinken oynadığım Tomb Raider’a aşinaydım. Oyunun, projeye ilham veren 2013 versiyonu daha modern görünüyor. Yönetmen Roar Uthaug’la ve yapımcılarla görüştüğümde, Lara Croft’un dünyasını şimdiki jenerasyona yakın, çekici ve heyecan verici yeni bir yolla anlatmak istediklerini fark ettim.”

  • 2

    “Aktris olan annem beni tiyatro ve film dünyasına tanıttı” diyen Vikander, “Bağımsız, sanatsal filmleri sevsem de çoğu insan gibi ben de Indiana Jones gibi büyük macera filmlerine kapıldım. Yani Tomb Raider’la beraber önceki işimden çok daha farklı fakat kalbime yakın bir aksiyon işinde olma şansına eriştim. Fiziksel yanımı keşfetme fırsatı da ayağıma gelmiş oldu. Eski bir dansçı olmama rağmen, Lara rolünü kabul ettikten sonra şekle girmek 3-4 ayımı aldı. Antrenmanlarda bol bol kas çalıştım” dedi.

  • 3

    Vikander, Hürriyet’ten Arda Aşık’a verdiği röportajda, yönetmen Roar Uthaug’la çalışmanın harika olduğunu söyleyerek, şunları anlattı:

    “Hikaye ve karakter arasında her zaman muazzam bir sanatla dengeyi kuruyor. Roar, hep dev bir aksiyon serüveninde iyi ve dramatik bir hikaye anlatmakla ilgilendi. The Wave filmini gördüm. Bu tür filmlerin bir standardı vardır ve beklentiniz bellidir. Ancak bu film, türünün sınırlarını şaşırtıcı şekilde genişletiyor. Büyük bir felaket filmi olsa da kendimi karakterlere bağlı, tüm ilişki ve duyguları gerçekten yaşarken buldum.”

  • 4

    Önceki ‘Lara Croft’ Angelina Jolie ile tanışmadığını söyleyen Vikander, “Angelina’yla tanışmak ve o filmlerde ona ne kadar bayıldığımı anlatmak isterdim. Lara Croft’u, Angelina Jolie ikon haline getirdi. Ancak 2013’te yenilenen oyun, daha çok başlangıç hikayesiydi ve oldukça farklı ele alınmıştı” dedi.

  • 5

    Angelina Jolie’nin oynadığı rolü üstlenmenin büyük bir onur olduğunu söyleyen ünlü oyuncu, “Aynı zamanda can sıkıcı. Çünkü çoğu kadının bildiği bir karakter, annemin bile! O da ‘Angelina Jolie’nin filmiydi’ diyor. Angelina olağanüstü bir aktris. Film yapımcısı olarak da saygı duyuyorum, çok beğeniyorum. O büyük bir ilham kaynağı. Filmle ilgili beni ilk aradıklarında ben de durumu sorguladım. Sonra, bu evrenin farklı bir açısını işlemek ve hayranlara yeni bir şey göstermek istediklerini anladım. Bu iki versiyon beraber var olabilir” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız