Aydın Ilgaz: Babam sağ olsaydı çok mutlu olurdu

Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, BKM Tiyatro’da sahnelenen ‘Hababam Sınıfı’ oyununu izledi. Ilgaz, “İşte gerçek Hababam Sınıfı bu! Babam sağ olsaydı çok mutlu olurdu” dedi.

Haberler 16.02.2018 - 10:03

  • 1

    Her cumartesi BKM Tiyatro'da sahnelenen 'Hababam Sınıfı' eserini kaleme alan usta yazar Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, kapalı gişe oynayan oyunu izledikten sonra duygusal anlar yaşadı. 

    (Aydın Ilgaz solda)

  • 2
    "İşte gerçek Hababam Sınıfı budur" diyen Ilgaz, sözlerine şöyle devam etti: "Hababam'ın yıllarca sadece eğlencelik olarak seyirciye yansıtılmasına babam çok içerlerdi."
  • 3
    "Yer yer gerçek olmayan tiplemelere yer verilmesine, daha çok bireysel yeteneklerin öne çıkarılmasına, yani eserin içeriğine uyulmamasına çok üzülürdü."
  • 4
    "Çünkü bu eser sadece güldürmüyor, o günlerden bugüne dek gelen eğitim sistemimizin eksikliklerini çarpıcı bir dille aktarıyor. BKM Tiyatro'yu bu nedenle tebrik ediyorum."
  • 5
    "Hababam Sınıfı'nın 1966'da ilk kez tiyatroda sahnelendiği günlere gittim. Babam sağ olsaydı, o da çok mutlu olurdu."
  • 6
    Eseri, Celal Tak, Caner Alkaya ve Murat Karasu oyunlaştırdı. Karasu'nun yönettiği müzikal tadındaki oyunda, öğrenci rollerini oynayan 12 genç oyuncuya, 7 usta oyuncu ile 5 müzisyen eşlik etti.

    Oyunda, "Kel Mahmut" karakterini Sezai Altekin, "Vak Vak Rıza"yı Salih Kalyon, "Susak Cafer"i Nuri Gökaşan, "Badi Ekrem"i ise Beyti Engin canlandırdı. Eserde ayrıca Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı, Bucan Ekin Şimşek, Onur Apaydın, Arda Başkan, Harun Reisoğlu, Aykut Yılmaz, Yiğit Yapıcı, Atakan Gökoğlan, Umutcan Vicnelioğlu, Gizem Kandemir, Başak Gümülcinelioğlu, Dilan Demircioğlu ve Başak Özkan rol aldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız