Ayla'nın yapımcısı Mustafa Uslu: O konuşmayı yapsaydım, biz Oscar'ı almıştık

Yapımcı Mustafa Uslu, Ayla filminin Oscar Ödülleri'nde son 4 saate kadar 8. sırada olduğunu ve bu sırada kendisinden bir konuşma yapmasının istendiğini belirterek, "Eğer ben o konuşmayı yapsaydım, biz Oscar'ı almıştık. Ama ben hayatım boyunca, ne bayrağıma, ne vatanıma, ne milletime asla ihanet etmem, kötü bir şey söylemem" dedi.

Haberler 07.01.2019 - 16:50 Son Güncelleme : 07.01.2019 - 16:54

  • 1
    Ayla ve Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu, Sabah'tan Sonat Bahar'a konuştu. Uslu, 2017 yılında izleyiciyle buluşan Ayla filminin Oscar'a aday olduğunu fakat ülkesini kötüleyecek bir konuşma yapmasını istediklerini iddia etti.

    "Sinemanın gücü yadsınamaz değil mi?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Sinema en güçlü iletişim kanalı. Reel insanlar gidiyor. Ve sadece perdeye fokuslanıyorlar. Televizyon gibi değil. Biz Türk milleti olarak özel bir milletiz. Bizim kapımız içeri doğru açılır. Kalbimiz gibi. Gece yarısı birinin kapısını çalsan seninle sorgusuz ekmeğini paylaşır. Bir Avrupalı böyle yapmaz. Üç buçuk milyon Suriyeliye kapımızı açtık biz."
  • 2
    "Biz açmasak onlar Avrupa'da sersefil, kamplarda eziyet çekecekti. Biz vicdanlı bir milletiz. Süleyman Dilbirliği, Ayla'yı o vicdanla kucağına aldı, sahip çıktı. Bu bizim milletimizin hikayesi. Ben bunu anlatmalıyım, dünyaya bunu göstermeliyim. Yunanlı mı, Amerikalı mı çekecek bu filmi? Hayır! Biz çekeceğiz. Ne kadar özel bir millet olduğumuzu onlar anlayana kadar, görene kadar anlatacağım. Bu uğurda ödüllerden de vazgeçerim..."
  • 3
    "İlk kez size söylüyorum bunu..." diyen Uslu, "Biz Ayla filmiyle Oscar Ödülleri'nde son dört saate kadar sekizinci sıradaydık. Benim bir konuşma yapmam istendi. Eğer ben o konuşmayı yapsaydım, biz Oscar'ı almıştık. Ama ben hayatım boyunca, ne bayrağıma, ne vatanıma, ne milletime asla ihanet etmem, kötü bir şey söylemem. Bunu yaparak bir yerlere gelmek hiç tarzım değil" ifadelerini kullandı.
  • 4
    "Nasıl bir konuşma yapmanızı istediler?" sorusuna ise Uslu şu ifadelerle yanıt verdi: "Özgürlüklerin olmadığı bir ülkede film yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?" diye başlayan bir konuşmaydı... Ve ben bunu yapmadım. Yapsaydım Oscar'ı almıştık. İnkar edilemez bir insanlık hikayesini reddetti Oscar."
  • 5
    "Ben mi kaybettim? Hayır. Oscar, yetim Ayla'nın yüzüne kapıları kapattı diye Los Angeles'taki Güney Kore Mahallesi eylem başlattı. İmza kapmanyası düzenledi. Bir Türk filmini Amerikalı Koreliler savundu orada. Ama kendi milletimizin Oscar seçici üyesi Ayla'ya oy vermedi... Olsun, Türk halkı bize Oscar'ı verdi zaten."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız