Banksy'nin telif sorunu devam ediyor: Davayı kaybetti

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin kimliğini gizlemesinden dolayı telif hakları aleyhine sonuçlanmaya devam ediyor. Banksy, ünlü maymun eserine karşı ikinci ticari marka davasını kaybetti.

Haberler 24.05.2021 - 15:55

  • 1
    Banksy, eserlerinin fotoğraflarını veya kopyalarını satmıyor ancak sanat müzayedeciler grafitilerini satmaya çalışıyor. Bu kapsamda Banksy, ünlü maymun eserine karşı ikinci ticari marka davası sonuçlandı.


  • 2
    GQ Türkiye'de yer alan habere göre; Davanın karşı tarafında İngiliz sanatçının, eserinin tebrik kartlarını yayınlayan ve satan şirket Full Color Black Limited vardı.


  • 3
    Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi ise geçtiğimiz günlerde ticari markanın geçersiz olduğunu duyurdu. Karara göre asıl suçlanması gereken kişi ise Banksy. Bunun dışında kararın sanatçının aleyhine sonuçlanmasının bir başka sebebi de kimliğinin belirsiz olması.


  • 4
    Banksy'nin anonim olmasından dolayı mahkeme, sanat eserini telif hakkı yasaları kapsamında koruyamayacağına karar verdi. Avrupa Birliği'nin bu kararı sanatçı için daha ciddi kayıplara yol açabilir.


  • 5
    Banksy’nin maymun imajı üzerindeki ticari marka başvurusu, sanat eserlerinin ticari markalar yoluyla tekelleştirilmesi ve teminat sorunu ile ilgili daha geniş sorunları da ortaya çıkarıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız