Berlin Film Festivali (Berlinale) 70. kez başladı 

Almanya’nın başkenti Berlin'de düzenlenen 70. Uluslararası Berlin Festivali (Berlinale) Kanadalı yönetmen Phlippe Falardeau’nun My Salinger Year adlı filminin gösterimiyle başladı. Festivalde Almanya’nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberler 21.02.2020 - 09:15

  • 1

    Berlinale’de yarışan filmlerin gösterildiği Berlinale Palast’ta düzenlenen gala öncesinde yönetmen Phlippe Falardeau, My Salinger Year filminin oyuncuları ve Berlinale Jüri Başkanı İngiliz aktör Jeremy Irons ile açılışı gerçekleştirdi.

  • 2
    Gala sırasında, Almanya’nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


  • 3
    Festivalde bu yıl 71 ülkeden yaklaşık 340 film gösterilecek. Yarışma bölümünde de 18 ülkeden 18 film Altın Ayı için yarışacak.


  • 4
    Burhan Qurbani imzalı Berlin Alexanderplatz ve Christian Petzold'un yönetmenliğini yaptığı Undine bu bölümde yer alan Alman filmleri. Ana yarışmada dikkat çeken filmlerden biri de, Ilya Khrzhanovskiy ile Jekaterina Oertel'in imzasını taşıyan DAU.Natasha.
  • 5
    İngiliz Sally Potter'in The Roads Not Taken, Güney Koreli Hong Sangsoo'nun Domangchin yeoja ve İranlı Mohammed Rasoulof'un Sheytan vojud nadarad Altın Ayı için yarışacak filmler arasında yer alıyor.
  • 6
    Festival kapsamında düzenlenen European Film Market'te (EFM) Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde hazırlanan Türkiye standı, dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlayacak. Ortak yapımlar için en önemli platformlardan biri olan festivalde yeni projelerin hayata geçirilebilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirilecek.
  • 7
    Berlin Film Festivali'nin yeni yetenekler keşfeden programı Berlinale Talents bölümüne de Türkiye’den oyuncu Ece Yüksel, kurgucu Selda Taşkın, yönetmen ve yapımcı Emine Yıldırım seçildi.
  • 8

    Festival kapmasında yönetmen Fatih Özcan’ın Mavzer, Faysal Soysal’ın -Ceviz Ağacı ve Ercan Kesal’ın Nasipse Adayız filmlerinin gösterimi yapılacak.

    29 Şubat’ta ödüllerin sahiplerini bulacağı festival 1 Mart’ta sona erecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız