Cemal Hünal ve İrem Helvacıoğlu 'Kızım ve Ben'i anlattı

Geliri şehit ailelerine bağışlanacak olan Kızım ve Ben filminin çekimleri devam ediyor. İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de katkı yaptığı projede başrolü paylaşan Cemal Hünal ile İrem Helvacıoğlu filmin hikayesini ve bilinmeyenleri ntv.com.tr'ye anlattı. Hünal karakteri hakkında, "Kızının karşısında korkuları ağır basan bir adam" ifadelerini kullanırken Helvacıoğlu ise "Filmin herkesin kalbinde bir şey burkacak bir hikayesi var" dedi. (Batuhan DURMUŞ / batuhan.durmus@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr 23.07.2017 - 20:17

  • 1

    TÜM GELİRİ ŞEHİT AİLELERİNE

    Projenin kendisine OFS Sinema Okulu vasıtasıyla geldiğini söyleyen Cemal Hünal şöyle konuştu: "Uygulamacı yapımcımız Yılmaz Dilsiz şahsen toplantıya gelerek projeden ve yapmak istediklerinden bahsetti. Projenin tüm gelirinin şehit ailelerine gideceğini söyledi. Senaryoyu okudum çok beğendim. Yönetmenimiz Murat Gürvardar'ın senaryosu. Salih Memişoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği bu hikaye gerçek bir hayat hikayesinden alınmış ve özellikle Salih bey yapımcı olarak filmin gelirlerinin şehit ailelerine gitmesini istemiş."

  • 2

    "ETKİLİ BİR SENARYO"

    "Çok iyi bir senaryo. İyi senaryo, yazılması çok daha zor bir metin. Roman yazıyorsanız istediğiniz kadar açılabiliyorsunuz ama sinema senaryosunu 90-120 sayfa arasında bitirmek zorundasınız. İyi ve etkili bir senaryo hoşuma gitti. Severek projeyi kabul ettim. Yaklaşık üç haftadır setteyiz, ondan önce bir ay hummalı bir çalışma yaptık. Hayatımdan memnun olduğumu söyleyebilirim, severek ve inanarak çalıştığım bir iş. Özellikle bir oyuncu için bunu söylemek setteki herkesten daha zordur."

  • 3

    "KIZININ KARŞISINDA KORKULARI AĞIR BASAN BİR ADAM"

    "Seyirci çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan özverili bir baba, özverili bir özel harekat polisini görecek. Görevde çok sert, katı ve korkusuz bir adam olabilirken kızının karşısında korkuları ağır basan bir adam. Çok farklı iki yüzünü ve çok farklı iki dünyada görüyoruz. Esas itibariyle bir aile dramı, hikayenin ağır basan tarafı bu. Karakterimiz bir özel harekat polisi dolayısıyla beraberinde taşıdığı farklı riskler ve tehlikeler var. Bunlarla iç içe yaşayan bir adam. Oldukça dolu, samimi ve gerçek bir karakter."

  • 4

    "LİBERAL HAYAT YAŞIYORUM"

    "Karakterimle çok farklı dünyaların insanlarıyız. Ben çok daha liberal bir hayat seçmiş biriyim. Gerek meslek gerek sorumluklarım itibariyle. Ama karakterimizin zor bir hayatı var. Tek başına kızını büyütmek zorunda. Kızı terk etmiş ve bir yandan geri isteyen psikolojik durumu sağlıklı olmayan bir anneyle uğraşıyor. Bir yandan da görevine bağlılığı var. Onun için hayatının zor bir dönemi."

  • 5

    ROLE NASIL HAZIRLANDI?

    "Her role hazırlanmanın çok farklı yöntemleri vardır. Bazen eline kalem kağıt alırsın, bazen kalkar mekik çekersin, bazen sadece kafanda kurarsın. Her rol için farklı olabilir. Ben genel olarak içgüdülerime güvenerek çalışmayı seven biriyim. Polis eğitimlerinden, operasyonlarından videolar izledim. Gerek vücut dilini daha iyi anlamak açısından, gerek görevdeki polislerin psikolojisini daha iyi anlamak açısından. Kendimce yaptığım ev ödevleri vardı. Bunların hepsinin meyvesini yiyiyoruz şimdi. İşlerin güzel aktığı yoğun bir çalışma içerisindeyiz."

  • 6

    "KAMERA KAYDA GİRDİĞİNDE BENİM KIZIM OLUYOR"

    "Çok yetenekli bir küçük kızımız var Zülal. 5,5 yaşında ve kamera kayda girdiğinde benim kızım oluyor. Oyunculuk yeteneği çok iyi. Yetişkin bir oyuncu gibi riskler alan, ezberini şaşırmayan yetenekli bir kız oyuncumuz var."

  • 7
    ISSIZ ADAM ROLÜ ÜZERİNE YAPIŞTI MI?

    "Issız Adam rolü üzerime yapıştı ve bu beni gayet mutlu ediyor. İşin kalıcı olması ve uluslararası festivallerde ödül almış bir film. Başrol oynamak ve Türkiye'de komedi olmayan gişe rekoru kırmış bir filmde sinema tarihine nitelikli bir iş bırakabilmek beni mutlu ediyor. O yüzden varsın yapışsın üstüme."
  • 8
    "Seyirci beni bir polis eşi olarak görecek" diyen İrem Helvacıoğlu ise şu sözleri dile getirdi: Daha doğrusu evi terk etmiş bir eş. Zorlu görevi var eşinin ve bu görevden dolayı kadın çok yalnız kalıyor. Bebek doğduktan sonra özellikle doğum sonrası sendromu yaşıyor. Bu sebeple çok gelgitler yaşamaya başlıyor. Bir de daha önce yaşantısında kendi ailesiyle problemleri olduğu ve babasının şizofreni teşhisi konmuş adam olduğu için kendinde de aynı şeyler yaşama korkusuyla çocuğuna zarar vermemek için evi terk etmeyi tercih ediyor."
  • 9

    "ANNELİK DUYGUSU YOK"

    "Aradan beş yıl geçip kızı beş yaşına geldiğinde bir doğum günü partisinde karşılaşıyor ve aynı şeye geri dönmek istiyor. Kızıyla tekrar bir araya gelmek istiyor ama annelik duygusu olmadığı için tam olarak ne yapacağını bilmiyor. Zor bir karakter aslında."

  • 10

    "KİMİNE GÖRE HAKSIZ KİMİNE GÖRE HAKLI"

    "Karakterimin kaçmasına galiba hak veriyorum. Doğum sendromu sonrası yaşamış biri emin hak verecektir ama bu kadar ağır yaşamış biri kendi doğurduğu bir parçasını ve sevdiğiniz adamı geride bırakmak ve büyük bir karar vermek. Ruh hali mantıklı bir karar verebilmek için çok uygun olmayan durumda böyle bir karar almak gerçekten çok zor. Bu kısma bir yandan hak veriyorum ama geri dönüşündeki kısmında bazı yerlere hak veremiyorum. Karakter kendine hak veriyor. 'Evet gittim ama sorumlusu sensin' diyebilceği bir eşi var. Geniş bir pencereden bakıldığında kimine göre haksız kendi tarafından bakıldığında haklı."

  • 11

    "ASKER ÇOCUĞU OLMAM AVANTAJDI"

    "Role hazırlık sürecim oldu. Çünkü çok büyük bir kreşendosu var. Sahnenin bir geçişi var. Karakter her durumda aynı tepkiyi vermiyor. Birbirinden çok bağımzsız tepkileri var. Beş yıl öncesinden başlayıp beş yıl sonraki haline geri dönüyoruz ve tavırlarında da değişiklikler var. Sonuçta ben bir anne değilim, doğum sonrası sendorumu yaşamadım, çocuğumdan beş yıl uzak kalmadım. Bunlar çok zor şeyler. Bir aileye sahip olmadığım için bunları algılayabilmek belki çok zor ama hayatımın bazı noktalarında tanıdığım insanların bu sendromu yaşadığına şahidim. Onlardan esinlenerek bazı şeyleri hayata geçirdim. Asker çocuğu olmam belkide avantajımdı. Çünkü bazı şeyleri onunla birleştiriyorum. Bir polis eşi ya da asker eşi olmak nasıl bir duygu hemen hemen gördüğüm bir durumdu. Zordu ama bazı şeyler bildiğim şeylerdi."

  • 12
    "SENARYOYU TEREDDÜTSÜZ KABUL ETTİM"

    "Senaryo çok güzel ilerliyor. Her sayfanın ilerleyişinin gerçekten bir manası var. 'Sonrasında ne olacak?' dedirten bir sürü şey var. Çok hızlı ilerliyor, gereksiz hiçbir yeri yok. Senaryoyu tereddütsüz kabul ettim. Çünkü beni cezbedeceği yerler vardı. Neler yapabildiğimi görebileceğim bir senaryo olduğu için çok heyecanlandım."
  • 13

    "HERKESİN KALBİNİ BURKACAK BİR HİKAYE" 

    "Bu aynı zamanda bir aile dramı. Ailenin üzerine kurulmuş bazı şeyler var. Bence herkesin dikkatini çekecek. Sadece asker çocuklarını ve polis çocukları değil. Bu Türkiye'de çoğu insanın yaşamız olduğu şeyler. Sadece bazı şeyler daha farklı. Daha büyük bir görev aşkı var. Çok büyük bir iş yapıyorlar çok büyük şeylerin bazen kaybettirdiği şeylerde var. Ya da kazandırdığı çok farklı şeyler var. Bu filmde aslında onu göreceğiz. Filmin herkesin kalbinde bir şey burkacak, merak uyandıracak bir hikayesi var."

  • 14

    "ZEKİ VE AKILLI BİR ÇOCUK"

    "Zülal çok zeki ve akıllı bir çocuk. Bir şey söylediğinizde hemen kavrıyor ve dinliyor. Bu çok önemli ama o 5,5 buçuk yaşında bir çocuk. Bazı şeyleri ona onun gibi anlatmak gerekiyor. Set ortamı gibi değil de daha bir oyunla anlatmak lazım. Bizim iletişimimiz çok güzel Zülal ile çok keyifli gerçekten kızım gibi görüyorum. Birbirimizi çok sevdik, bir sürü şey anlatıyor. Ekiple de arası iyi. Ekiple güzel bir iletişimimiz var. İşten öte daha farklı bağlarınız oluşmaya başlıyor. Bu bir motivasyon işi kolektif olarak iş yapıyoruz. Set ne kadar gülüyorsa mutlu oluyorsun ve ona göre oynuyorsun. Güzel bir iş yapıyoruz." 

  • 15
    Çekimleri devam eden Kızım ve Ben filminden yansıyan bazı kareler...
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız