Çin'de sinema salonları tekrar açılıyor

Dünya genelinde 10 binden fazla can kaybına neden olan corona virüs (Covid-19) Çin'de etkisi azaltmaya başladı.  Kısıtlamaları hafifleten hatta karantinaları kaldırma ihtimalini gündeme alan ülkenin Urumçi şehrindeki bir sinema salonu kapıların tekrar açtı. Hatta Warner Bros, Çin'de sinema izleyicilerini Harry Potter ile tekrar kazanmayı planladığını açıkladı. Öngörülen tarih ise 30 Nisan 2020.

Haberler 20.03.2020 - 12:11

  • 1

    Tüm sektörleri vurduğu gibi sinema ve eğlence dünyasını da derinden sarsan corona virüs, Çin'de etkisini yitirmeye başladı. Öyle ki virüsün ilk görüldüğü Wuhan'da kısıtlamalar hafifletildi. Ülke genelinde de durum farklı değil. Bazı küçük sinemalar sessiz sedasız hizmete açıldı. Çoğu, haftalardır virüsün yeni onaylanmış vakalarının olmadığı Sincan bölgesinde bulunuyor. Ancak Pekin ve başka yerlerdeki sinemaların da yeniden açılmaya hazırlandığı biliniyor. 

  • 2
    Çin'in Urumçi şehrinde bulunan The Zhongying Golden Palm Sineması, kapılarını yeniden izleyicilere açan işletmeler arasında. 26 Ocak tarihinde ülkedeki diğer sinemalarla birlikte kapanan salon, izleyicileri yeniden çekebilmek için çeşitli kampanyalara başladı bile.
  • 3
    Çocuklar ve ebeveynlerine ücretsiz gösterim yapan salonun yöneticisi konu hakkında "Bölgede 27 gündür hiçbir vakanın görülmemesi harika. 4 ya da 5 sinema sahibi de aynı şekilde salonlarını açmayı planlıyor. Ancak yeni filmler gelmezse açılmamızın bir anlamı kalmayacak" dedi.

  • 4
    Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Warner Bros. Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın 3D ve 4K restorasyonunun, izleyicileri geri kazanmaya çalışan Çin sinemalarının yeniden açılışının ilk filmleri arasında olacağını duyurdu.

  • 5
    Dünyanın en büyük yapım şirketi, Harry Potter için bir vizyon tarihi açıklamasa, filmin 30 nisanda gösterime gireceği konuşuluyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız