"Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın çocukları hepimiz için çok kıymetli" (Serhat Kılıç & Ata Berk Mutlu 'Mozart’ın Sihirli Dünyası'nı anlattı)

Doğuş Grubu tarafından 2006 yılında kurulan ve “Çocuklara Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın projeleri devam ediyor. Büyük beğeni toplayan ve medya sponsorluğunu Star TV’nin üstlendiği 'Mozart’ın Sihirli Dünyası' gösterisinde rol alan Serhat Kılıç ve Ata Berk Mutlu projeyi anlattı.

Haberler ntv.com.tr 31.01.2018 - 13:19

  • 1

    SERHAT KILIÇ

    Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Projesi 13 yıldır bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam ederek sanat ve müzik sevgisi aşılıyor. Siz bu projeye nasıl dahil oldunuz?

     - Biraz Murat Göksu sayesinde oldu aslında. Murat abi ile konuşmamızın 3. dakikasında ben aslında karar vermiştim. Bu yüzden bir konservatuar açtım Ankara’da yetenekli çocuklar bu kalabalık toplumun içerisinde oraya buraya çarpmasın, daha rahat etsinler diye. Çocuklar benim için çok kıymetli. Hele ki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın çocukları hepimiz için çok kıymetli. Senede bir kaç kez mutlaka biraraya gelip bu oyunu oynuyoruz. Ne zaman haberi gelse çok mutlu oluyorum. Ve genelde set ya da oyunun arasına girmiş oluyor program ve diyorum ki nasıl yapacağız iki oyun üst üste. Derken prova başladığında yarım saat sonra yorgunluğum kalmıyor.

  • 2

    Klasik müzikle aranız nasıl? Popüler kültür içerisinde hakettiği yeri bulabiliyor mu?

    Popüler kültür zaten sanatı da pop-art’a çevirip reddetiği için hakettiği yer diye düşünmemek gerekiyor bence, tiyatro için de bu şekilde yorumlar oluyor “tiyatronun öldüğü” ile ilgili, neden ölsün? Canlı oynanan ve canlı çalınan, canlı paylaşılan hiç bir şey ölmez, eksimez hakettiği değerden de düşmez. Bu yüzden bugün burada iki bin kişi var.

    Burada 11-18 yaş grubundan gençlerle bir aradasınız onlarla çalışmak ve yetişkinlerle çalışmak arasında nasıl bir farklılık var?

    Onlarla çalışmak daha güzel, o yüzden şuan onlarla çalışıyorum yetişkinlere ayıp olmasın ama daha yeniler, daha tazeler, daha zekiler, daha hızlılar, algıları daha farklı. Biz çok tecrübeliyiz ama onlar başka şeyler görüyorlar bizim görmediğimiz ya da yorumlamayı aklımızdan bile geçirmediğimiz şeyler onlar için ana öge olabiliyor.

  • 3

    Siz onların yaşında nerdeydiniz ne yapıyorsunuz sahne hevesiniz başlamış mıydı?

    Hiç, aklım bir karış havadaydı. Sahne hevesim vardı, o doğuştan vardı zaten tam iki kalas bir hevesteki birinci kalastım ben 11-18 yaş arasında. 18 yaşımda ancak kafamı toparlamıştım. Onlar çok başka yerdeler, onlar artık sanatçı adayları, biz oyuncuyuz, yorumcuyuz.

    Okulunuzda bu yaş grubu genç sanatçılarla çalışıyor musunuz?

    Okulu zaten bu yüzden açtım, sadece konservatuar beklemesinler, İngiltere’deki eğitimi alabilsinler diye 14 tane hocamız İngiliz müfettişler gözetiminde aynı transkripti aynı eğitimi aynı şartlarda veriyoruz.

  • 4

    ATA BERK MUTLU

    Geçtiğimiz yıl pek çok tiyatro oyununda yer aldın devam da ediyorsun başarılı şekilde ekran yerine bu dönemde tiyatroyu mu tercih ediyorsun?

    Aslında evet, tiyatro çok keyifli bir iş oyunculuk da aynı zamanda. Bu aralar dizi teklifi de almadığım için boş vakitlerim oluyor, bu vakitlerime de tiyatro oyunları denk geliyor.

    Peki tiyatro ve ekran önü arasında nasıl farklar var?

    Tiyatro bambaşka bir şey, herkesin karşısında aynı anda, göz teması kurarak ve sahnede canlı olarak oynuyorsunuz. Dizide tekrar tekrar aynı planı çekebilirsiniz, tiyatroda böyle bir olanak olmuyor. Bu sebeple benim için çok ayrı bir deneyim.

  • 5

    Klasik müzikle aran nasıl, Mozart’ın hayatına nasıl çalıştın?

    Mozart tarihte çok önemli bir karakter, sanatla uğraşan çok önemli bir insan. Klasik müzik önceden dinlemezdim, boş zamanımda dinlediğim türden bir müzik değildi. Ama Mozart’ın Sihirli Dünyası ile birlikte ilgim arttı.

    Serhat Kılıç ile birlikte oynamak nasıl bir duygu?

    Serhat abi harika bir insan, çok neşe dolu ben onunla çalıştığım için çok mutluyum beni motive ediyor.

    Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile ilgili ne söylemek istersin?

    Onları tebrik ediyorum, onlar dünyada enstrümanları aynı anda aynı senkronizasyon ile çalabilen sayılı insanlardan ve çocuk olmaları onları ayrı kılan özelliklerinden. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız