Esin Afşar'ı kaybettik

Ünlü sanatçı Esin Afşar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberler 14.11.2011 - 23:54

  • 1

    2011

    Hastalığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören ünlü sanatçı Esin Afşar, 75 yaşında hayatını kaybetti. Afşar bir çocuk annesiydi.
  • 2

    2009

    Esin Afşar, diplomat olan babası Nüzhet H. Sinanoğlu'nun görev yeri nedeniyle İtalya'nın Bari şehrinde doğdu.
  • 3

    2008

    Annesi gazeteci ve yazar Rüveyde Sinanoğlu olan Afşar, Ankara Koleji'nde okurken piyano bölümü sınavlarına girdi ve buradan mezun oldu. Madam Hidalgo ve Madam Böhm'den şan dersleri aldı. Piyanist olarak girdiği Devlet Tiyatroları'nda Muhsin Ertuğrul'un ''Sahnenin çukurunda olacağına üstünde ol'' isteğiyle oyunlarda rol almaya başladı.
  • 4

    2003

    12 yıl boyunca çeşitli oyunlarda görev alan sanatçı, Fantastiks adlı müzikalde oynarken, Erkan Özerman'ın teklifiyle müziğe dönme kararı aldı. Hafif müzik tarzında şarkılar söylemeye başlayan Afşar, Ruhi Su ile çalışmaya başlayınca folk müziğe yöneldi.
  • 5

    2001

    Dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil onu ''Diplomatik Sanatçı'' unvanıyla Macaristan'a gönderdi.

    Kul Ahmet'in ''Yoh-Yoh'' adlı türküsünü seslendiren ve bu türküyle tanınan Afşar, uzun yıllar ''Bayan Yoh Yoh'' olarak anıldı. 1969'da Yunus Emre'den bestelediği ''Bana Seni Gerek Seni'' ile ''Hafif Batı Müziği Düzenleme Ödülü''nü ve Fransa'da Jacques Brel ile paylaştığı Dario Moreno Ödülü'nü aldı.
  • 6

    2000

    Monaco Prensesi Grace Kelly tarafından televizyon festivallerine davet edilen Afşar, Gilbert Becaud ve Josephine Baker ile konserler verdi.

    Afşar, 1970 yılında Türkiye'de ''yılın en iyi şarkıcısı'' seçilirken, aynı yıl Bulgaristan Uluslararası Altın Orfe Müzik Festivali'nde üçüncü oldu.

    Türk Cumhuriyetleri'ne ve Moskova'ya giden 1972 yılında giden ve programlar yapan Afşar, Tokyo, Seul, Hong Kong gibi Uzakdoğu kentlerinde, İsrail, İngiltere, İtalya, Belçika , Tunus, Avusturalya gibi çok çeşitli ülkelerde konserler verdi.
  • 7

    2000

    Afşar, 1986'da ''Dünün ve Bugünün Türk Şiir ve Ezgileri'' adlı uzun çalarını piyasaya çıkardı. Aynı yıl Orient Express ile Avrupa Festivali'ne katıldı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle kendi besteleri ile hazırladığı Yunus Emre albümünü 1990 yılında çıkaran Afşar, 1991'de Kuzey Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'da konserler verdi.

    Afşar, 1993 yılında ''Mevlana-Yunus'' ve 1995'te Atatürk şiirlerinden bestelenmiş albümlerini çıkardı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız