Friends dizisinin Gunther'ı James Michael Tyler hayatını kaybetti

Friends dizisinde canlandırdığı Gunther rolüyle tanınan Amerikalı aktör James Michael Tyler 59 yaşında hayatını kaybetti. Tyler, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Haberler 25.10.2021 - 10:08

  • 1

    Friends dizisindeki Gunther rolüyle tanınan Amerikalı aktör James Michael Tyler hayatını kaybetti. 59 yaşında hayata veda eden Tyler, prostat kanserinin dördüncü evresindeydi.

    Tyler'ın pazar sabahı Los Angeles'taki evinde öldüğü duyuruldu. Menajerinin yaptığı açıklamada, "Onunla bir kez tanıştıysanız, ömür boyu arkadaşınız olmuştur" ifadesi yer aldı.

  • 2

    Ölüm haberini, Friends dizisinin yapımcısı Kevin Bright da Twitter üzerinden duyurdu. Bright, "James Michael Tyler, Gunther'ımız dün gece hayatını kaybetti. O, son günlerini insanlara yardım ederek geçiren inanılmaz biriydi. Tanrı seni korusun James, Gunther daima yaşayacak" dedi. 

  • 3

    2018 yılında Tyler'a ileri düzeyde prostat kanseri teşhisi konmuş, daha sonra ise hastalık kemiklerine yayılmıştı.

    Menajeri açıklamasında, Tyler'ın çok sayıda insana yardım etmek isteyerek kanser hikayesini cesurca paylaştığını ve insanların prostata yönelik test yaptırması için kampanyalar yürüttüğünü de aktardı.

  • 4
    Friends'in altı ana karakteri kadar ekran süresine sahip olmasa da Tyler, dizinin hayranları arasında oldukça popüler bir oyuncuydu.

    Tyler, Gunther karakteri ile Friends'te Central Perk isimli kahvecide bir garsonu canlandırıyordu. Gunther, dizi boyunca Jennifer Aniston'ın oynadığı Rachel karakterine aşıktı.
  • 5

    Bu yılın başında NBC'nin Today adlı programına katılan Tyler, hastalığının bedeninin alt kısmını felce uğrattığını söylemişti. Bu nedenle Tyler, HBO'nun yıllar sonra çektiği özel Friends bölümü 'Yeniden Buluşma'ya fiziken katılamamış ve sadece uzaktan bağlantı yoluyla dahil olmuştu. 

  • 6
    1962 yılında ABD'nin Mississippi eyaletinde doğan Tyler, yıllarca rol aldığı Friends dizisi için, "Dürüst olmak gerekirse hayatımın en unutulmaz 10 yılıydı" demişti. "Daha iyi bir deneyim hayal edemezdim" diyen Tyler "Bütün bu insanlar harikuladeydi. Onlarla birlikte çalışmak büyük bir zevkti. Çok, çok özel hissettirdi" demişti. 

    Tyler 1994'ten 2004'e kadar, NBC'de yayımlanan komedi dizisinin yaklaşık 150 bölümünde yer aldı. Ardından kanser tedavisi gördüğü zamanlarda da oyunculuk yapmaya devam etti, iki kısa filmde rol aldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız