Game of Thrones’ta Arya Stark sürprizi (Spoiler içerir!)

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin yedinci sezonuna kısa süre kala yeni bölümlerle ilgili yeni tüyolar ortaya çıkıyor. Bu defa Arya Stark’la ilgili spoiler içeren bilgiler geldi.

Haberler 06.07.2017 - 11:30

  • 1

    Game of Thrones'un (Taht Oyunları) dizisinin yedinci sezonuna geri sayım başlamışken, dizinin yeni bölümlerine dair ipuçları ortaya çıkıyor.

  • 2

    Altıncı sezonunun beşinci bölümünde Bran Stark'ın kurdu Yaz'ın ölümü, Stark çocuklarının orijinal altı yavru kurdundan sadece ikisinin hala hayatta olduğunu gösteriyordu. Ancak Hayalet adlı kurt, Kışyarı’nda Jon Snow ile güvendeyken, Arya’nın sezon başında uzaklara gönderdiği Nymeria hala ortalıkta görünmüyordu.

  • 3
    Geçtiğimiz sezonlarda Arya, kendisini öldürmekle tehdit eden Joffrey’e saldıran kurdu Nymeria’yı korumak adına uzaklara göndermişti. Bunun üzerine Cersei Lannister, Ned Stark’a, Sansa’nın kurdu Leydi’yi Nymeria'nın yerine kurban etmesini söylemişti. Bu olaylardan beri, Nymeria’nın dizide bahsi geçmedi.
  • 4

    Ancak yazar George R.R. Martin’in ‘Buz ve Ateşin Şarkısı’ serisinde, Nymeria’nın Nehir Toprakları’nda bir kurt sürüsünün lideri olarak gezmekte olduğuna dair ipuçları yer alıyor.

  • 5

    Kitaplarda, Kanlı Düğün'ü takiben Catelyn Stark'ın cesedini nehirden çekerek Leydi Taşyürek olarak dirilişine neden olan, Nymeria idi. İşte kitapta yer alan o bölüm:

  • 6

    “Nymeria oldukça yorulmasına rağmen cesedi kıyıya çekmeye çalışıyordu. Cesedi nehrin kıyısından sürüklerken, küçük kardeşinin yaklaştığını hissetti. Beslenmeye çalışacağını bildiği kardeşinin onu rahat bırakması için hırladı ve silkindi. Ölü derisi kırışmış, çamurda boynundan soğuk kanlar akan cesede baktı. İçinden ‘Kalk’ dedi, ‘Kalk ve bizimle koş.’”

  • 7

    Leydi Taşyürek’in (Catelyn Stark) dizinin ilerleyen bölümlerinde yer alması pek olası olmasa da Arya, Walder Frey’i öldürmek için Nehir Toprakları’nda bulunan İkizler’de kalmaya devam ediyor. Bu da demek oluyor ki, Arya’nın çok sevdiği kurdu Nymeria ile karşılaşma ihtimali oldukça yüksek.

  • 8

    Yazar Martin, 2014'te Mashable ile yaptığı bir röportaj sırasında Nymeria'nın gelecekte dizide rol almaya devam edeceğini ima etmişti. Martin, “İpuçları vermeyi sevmiyorum. Ancak ileride kullanmayı planlamadığınız dev bir kurt sürüsünü askıya almazsınız” demişti.

  • 9

    Time dergisinin Game of Thrones sayısı için poz veren oyuncular, senaryoda kurtların "sıska ve sersem" olarak nitelendirildiğinden bahsederek, yeni sezonda tek görülcek kurdun Hayalet olmayacağını ima ettiler.

  • 10

    İpuçları ve yeni tahminlerle heyecan dozu yükseltilen Game of Thrones’un yedinci sezonu, 16 Temmuz’u 17 Temmuz’a bağlayan gece ekrana gelecek.

    GAME OF THRONES 7. SEZON FRAGMANI

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız