Gürültü kirliliğine karşı sanatçılardan sokakta performans

İstanbul Kadıköy'de sanatçılar gürültü kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak için sokaklarda sahne performansları gerçekleştirdi.

Haberler 12.09.2021 - 11:10 Son Güncelleme : 12.09.2021 - 11:11

  • 1

    İstanbul'da Kadıköy Belediyesi’nin, ilçede artan gürültü kirliliğine karşı geçen hafta başlattığı farkındalık projesi bu hafta Kadıköylü sanatçıların sergilediği pandomim gösterisiyle Osmanağa’da gerçekleşti. 

  • 2

    Küresel salgında yeni normale geçişle birlikte sokaklar ve açık alanlar da eğlence için daha cazip hale gelmiş ve beraberinde gürültü kirliliğini getirmişti. Kadıköy Belediyesi de, geçtiğimiz hafta bu konuyla ilgili mahalle muhtarları, esnaf dernekleri, mahalleliler ve Kadıköylü performans sanatçılarıyla bir araya gelerek “Kadıköy Hepimizin” temasıyla bir proje geliştirdi. 

  • 3

    YASAKTAN ZİYADE EMPATİ

    Projede gürültü kirliliğine karşı yasaklamalardan ziyade empati ile farkındalık oluşturulması ve mahalle dışından gelen ziyaretçilerin mahalle sakinleriyle uyum içerisinde yaşayabildiği bir semt olması amaçlanıyor.

  • 4

    DÖRT FARKLI NOKTADA PERFORMANSLAR

    Performanslarıyla, yaşam kültürüne dikkat çekmeye çalışan sanatçılar dört farklı noktada dört ayrı performans sergiledi.

  • 5

    Sanatçılar, mahalle sakinlerinin sesi oldu ve izleyenlere şu mesajı verdi:

    “Bizler, yani ders çalışmak zorunda olan öğrenciler, bebeğini uyutmaya çalışan anne-babalar, ertesi gün işe gitmek zorunda olan komşularınız olarak, siz eğlenirken bizlerin de gürültüsüz bir semtte yaşama hakkımıza saygı duymanızı bekliyoruz.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız