Haftanın filmleri (2 Mart 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona giriyor. Haftanın filmleri arasında Oscar'a aday olan 'Uğur Böceği' ve 'Savaştan Sonra' filmleri de yer alıyor. Ceren Ala haftanın filmlerini değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 02.03.2018 - 07:18

  • 1

    Uğur Böceği

    Greta Gerwig'i "Mistress America"daki rolüyle hatırlıyorum. Film Ekimi'nde, işten kaytarmayı başarıp gittiğimiz film, Gerwig'e yakınlaşmamı sağlamıştı. Noah Baumbach imzalı filmde başrolde yer alan oyuncu, tam 3 yıl sonra yılın en iddialı filmlerinden birine imza attı. "Lady Bird" iddiasızlığıyla iddialı filmlerden. Amerikan bağımsız sinemasının çok yetenekli kadınlarından Gerwig, kendisi gibi Sacramentolu bir genç kızın lisedeki son yılında yaşadığı trajik buhranını anlatıyor. Hayat arkadaşı Noah Baumbach'ın etkisinin ziyadesiyle fark edildiği filmde bir anne ile kızın kanıksadığı nefret-aşk ilişkisini kırıp dökmeden, tatlı bir tebessümle yansıtıyor. Saoirse Ronan ve Laurie Metcalf'in alabildiğine inandırıcı rollerinin yanı sıra çok güleceğiniz sahneler ve karakterler de var. 93 dakika boyunca hiç yorulmadan seyre dalmak istiyorsanız, bu filmi kaçırmayın derim.

    Uğur Böceği fragmanı

  • 2

    Kızıl Serçe

    Me too kampanyaları, kadının metalaştırılmasına karşı girişilen eylemler madalyonun bir tarafında duruyor. Diğer yanındaysa "Kızıl Serçe" var. Jennifer Lawrence'nin canlandırdığı Dominika karakteri, erkekleri güzelliğiyle etkiliyor, bacaklarını açıyor, yataktan çıkmıyor. O bir ölüm makinesi, böyle eğitilmiş. Tek bir sorun var: Dominika bir ruha sahip. Yani tuzağa düşürmesi gereken CIA ajanına aşık oluyor. Kadın her yönüyle zayıf bir kimliğe büründürülüyor. Jennifer Lawrence mini etekli, duşta, havuzda, yatakta... Açlık Oyunları'nın 2 filminde yönetmen koltuğunda oturan Francis Lawrence yine iyi bir aksiyona imza atıyor. Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons ve Charlotte Rampling de kadroda.

    Kızıl Serçe fragmanı

  • 3

    Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın

    Küçük bir yağmur kuşunun göç etmek için yeterince cesur olmadığı gerekçesiyle ailesi tarafından yalnız bırakılması ne kadar doğru, sorarım size? İzlanda yapımı Árni Ásgeirsson imzalı animasyon küçük bir kuşun ne kadar tatlı olabileceğine dair ispat niteliğinde. Kaliforniyalı animasyon şirketleriyle yarışamayacağını düşünebileceğiniz bir animasyon gibi gelebilir. Öyle değil, gerçekten! 5 yaşın üzerindeki çocuklarınızla güle oynaya izlersiniz!

    Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın

  • 4

    Ailecek Şaşkınız

    Selçuk Aydemir, Murat Cemcir ve Ahmet Kural yine bir arada. Ahmet Kural'ın "daha atletsiz" dediği şehirli karakterlerin yer aldığı hikaye, bu yanıyla üçlünün diğer filmlerinden ayrılıyor. Babasının şirketinde yöneticilik yapan Ferhat ve onun çocukluk arkadaşı finans müdürü Gökhan'ın macerasını anlatan film, ikilinin gerçek hayatlarının bir yansıması gibi. Ferhat, şımarık, bazen kaba, aşık olunca kendinden geçen uçarı bir tip. Gökhan ise onu kollayan, dara düştüğünde el uzatan, daha aklı başında bir yol arkadaşı. Daha fazla söze gerek yok sanırım. Selçuk Aydemir'in mizahi diliyle bezeli filmde Saadet Aksoy bir emniyet mensubesini canlandırıyor.

    Ailecek Şaşkınız fragmanı

  • 5

    Savaştan Sonra

    "Orada bir kahramandım. İnsanlar sokaklarda bizi coşkuyla selamlayıp, çiçekler atıyorlardı. Burada ise sadece saban süren bir zenciyim." Haftanın en yaralayıcı filminden bir replik bu. İkinci Dünya Savaşı'nda kahramanca karşılanıp Mississippi'de hor görülen siyahi Ronsel'in sözleri. Savaş ve ırkçılık dayanılması en zor iki kelime. Gotham Ödülleri'nde ‘En İyi Toplu Oyunculuk Performansı' ödülünü paylaşan filmin oyuncularının muazzam performansının seyri daha da zorlaştırdığını söyleyebilirim. Bu arada, Mary J. Blige'nin hip hop kraliçesi unvanının yanına oyunculukla ilgili başka imzalar atması an meselesi. "Pariah" filmini de şiddetle önerdiğim yönetmen Dee Rees imzalı film 4 dalda Oscar adayı.

    Savaştan Sonra fragmanı

  • 6

    Sessizliğin Kardeşleri

    Doğup büyüdüğü memleketi terk eden herkes, bir gün oraya dönmeli bence. Ben döndüm. Büyüdüğüm eve, mahalleye, caddelere, parklara baktım. Şehri affettiğimi hissetmek büyük bir özgürlük duygusu verdi bana. Taylan Mintaş da belgeselinde, yıllar sonra gittiği köyünde karşılaştığı kuzenlerinin hikayesini anlatıyor. Karın altında kalan Kars'ın küçük bir köyünde yaşayan sağır-dildiz kardeşlerin, Toso ve Çao'nun mahzun, yalnız, kalabalık, öfkeli ve sevgili hikayeleri... Sonra bahar geliyor, mevsimler dönüyor. Toso ve Çao hiç konuşmadan ve durmadan hayata karışıyor.

    Sessizliğin Kardeşleri fragmanı

  • 7

    Melez

    Türkiye-ABD ortak yapımı film, her türde film çekmeyi seven Biray Dalkıran imzalı. Tipik korku unsurlarının acemice kullanıldığı filmde, Amerika'nın "dandini dastanası"nı bir korku filminde bininci kez dinlemekten duyduğum esefi kelimelerle anlatmam mümkün olmayacak. "Bi yerden çıkarıcam" deyip bir türlü çıkaramadığım yabancı oyuncuların yer aldığı filme dair yorumumu "Hush, little baby, don't say a word, Mama's gonna buy you a mockingbird" ninnisiyle noktalıyorum.

    Melez fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız