Haftanın Filmleri (27 Ekim 2017)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 4 film vizyona girdi. Merakla beklenen "Thor: Ragnarok" ve Türkiye'nin oscar adayı "Ayla" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 27.10.2017 - 07:24

  • 1

    "Thor: Ragnarok"

    Thor'un ilk macerasının üstünden 6 yıl geçti. Üçüncü macerada her şey çok daha renkli. Kötülüğün çok yakıştğını düşündüğüm Cate Blanchett var bir kere. Çekici ve kendisi kötülüğün tanrıçasının eline düşen Thor'un tüm çekiciliğiyle boy gösterdiği filmde, kahramanların birlikten kuvvet doğar şiarıyla hareket etmesi de ayrıca hoşuma gidiyor. Mark Ruffalo ve Tom Hiddleston gibi çok sevdiğim iki aktörü, yeşilken ve taytlıyken görmek ise sevgimden bir gıdım dahi azaltmıyor. Bence üçüncü film çok başarılı. Mark Mothersbaugh imzalı müzikler ayrıca şahane. "Aylak Vampirler" filmini çok sevdiğim Taika Waititi yönetmen koltuğunda.

    "Thor: Ragnarok" fragmanı

  • 2

    "Ayla"

    Türkiye'nin oscar adayı olarak açıklandığından beri her yerde karşımıza çıkar oldu "Ayla". Bu umut verici. Bir şekilde uğraşıldığının, lobi çalışmalarının vs sinyalini veriyor çünkü. Kore savaşı sırasında karşılaştığı küçük kızla yakınlık kuran Süleyman Astsubay'ın gerçek hikayesini anlatan film gözyaşı garantili. Böyle gerçek hikayelerin dokunaklı olacağım diye sınırı aştığını biliyoruz. Olsun, yeter ki oscarı alsın, kıvamına geldiğimiz için eleştiri oklarını kendimize saklıyoruz. İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Taner Birsel, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez gibi iyi oyuncuların rol aldığı Can Ulkay imzalı filmin yolu açık olsun.

    "Ayla" fragmanı

  • 3

    "Yol Arkadaşım"

    "Dua Date" Türkçe adıyla "Git Başımdan" çok sevdiğim yol komedilerindendir. Robert Downey Jr. ve Zach Galifianakis'in harikalar yarattığı filmin yönetmeniyse tabi ki "Hangover" serisine imza atan Todd Phillips'tir. "Yol Arkadaşım" da biri beladan uzak kalamayan diğeri sevdiği kadına ulaşmaya çalışan iki adamın aynı araçta yaptığı yolculuğu anlatıyor. İki filmin benzerlikleri hakkında kafa yormak yerine, idare eder bir komedi filmi izlemeye odaklanmak daha tercih edilesi bence. Birbirlerini uzun zamandır tanıyan Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak'ın iyi birer oyuncu olma yolunda ilerlediğini hissettiren filmin yönetmeni Bedran Güzel.

    "Yol Arkadaşım" fragmanı

  • 4

    “İşe Yarar Bir Şey”

    Pelin Esmer’in Barış Bıçakçı ile senaryosunu kaleme aldığı film haftanın en iyi işi! Pelin Esmer’in filmlerini seven biri olarak aynı heyecanla izlemeye başladım hikayeyi ve yine sorularla, biraz kalp kırıklığıyla, biraz da kabullenişle bitirdim. Başak Köklükaya’nın muazzam oyunculuğu, Öykü Karayel’in karakteriyle bir olma halini, Ayşenil Şamlıoğlu’nun kısacık performansıyla nasıl uzun bir etki yarattığını görünce siz de beni anlayacaksınız. Yiğit Özşener de kadroda! Bir trende karşılaşan iki kadının çoğalan hikayesini izlemek hepimize iyi gelecek!

    “İşe Yarar Bir Şey” fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız