Haftanın Filmleri (30 Haziran)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta dram, korku, gerilim ve aksiyon türünde 6 yabancı film vizyona girdi. Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis ve Naomi Ackie'nin rol aldığı "Lady Macbeth", Teresa Palmer ve Michiel Huisman'ın başrollerini paylaştığı "2:22", korku tercih etmek isteyenler için ise "Hayalet Hikayesi" öne çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 30.06.2017 - 07:41

  • 1

    “Lady Macbeth”

    Haftanın tartışmasız en iyi filmi “Lady Macbeth”i Nikolai Leskov'un romanından, William Oldroyd sinemaya uyarladı. 19. Yüzyılda bir genç kız, kendisinden çok büyük bir adama satılıyor. Adam ona geçekten satılık bir mal gibi davranıyor. Cinselliğin işkence görmek anlamına geldiğini düşünen leydinin kaderin cilvesi sayesinde aşkı, kendisini, şehveti bulma hikayesi kalp çarpıntısı eşliğinde izleniyor. Dönemin ruhu, kıyafetleri, oyunculuklardaki başarı, evin, ormanın, ahırın bile üzerine sinen gerilim unsurları izleyicide müthiş bir haz duygusu yaratıyor. Florence Pugh ise Macbeth rolünde büyülüyor.

    “Lady Macbeth” fragmanı

  • 2

     “Katliam Günü”

    Hollanda’nın yel değirmenlerinin etrafında geçen bir korku filmi izlemek ister misiniz? Ama öyle az buz değil, bağırsakların yerlere döküldüğü, kanın su gibi aktığı bir film “Katliam Günü”. Ben korku filmlerini severim. İşin içinde ruhunu şeytana satmış bir adam ve bir grup ölmeye dünden hazır turist varsa iş daha da keyifli hale gelir. Şaka bir yana kalitesiz bir iş değil, yönetmen Nick Jongerius özgürce hareket etmiş filmi çekereken. Noah Taylor, Charlotte Beaumont, Patrick Baladi, Ben Batt ve Tanroh Ishida oyuncu kadrosunda.

     “Katliam Günü” fragmanı 

  • 3

    "Hayalet Hikayesi"

    Olivier Assayas “Hayalet Hikayesi” ile 2016 yılının Cannes Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü aldı. Sizin ödülünüz başka bir yönetmene gidebilirm tabi ama ödüllü filmlere meraklıysanız ve benim gibi Kristen Stewart’ın müthiş evriliş hikayesini izlemek istiyorsanız doğru bir tercih yapmış olursunuz. Çocuklara yönelik “Alacakaranlık” serisiyle popüler olan Stewart müthiş bir gelişim gösterdi. İyi yapımlarda rol aldı. Assayas’ın çok sevdiği Hitchcock’un sularında gezindiği filmde Stewart’ı izlemek büyük keyif. Nora Von Waldstatten, Lars Eidinger, Anders Danielsen Lie ve Sigrid Bouaziz oyuncu kadrosunun diğer isimleri.

    "Hayalet Hikayesi" fragmanı

  • 4

    “2:22”

    Garip yönetmen Paul Currie imzalı filmde, kaosun içinde kendi düzenini sağlayan ve durumdan memnun bir şekilde yaşayan Dylan’ın tepetaklak olan hikayesini izliyoruz. Genç adamın her gün 2:22’de aynı olayları görmesi ve felaketlerden yaşanmadan önce haberi olması bir de üstüne hayatının aşkını bulması gibi birçok inanılmaz unsurun toplandığı film yine de mucizelere inanmamız gerektiğini söylüyor. Teresa Palmer’ın yine çok güzel olduğu filmde Michiel Huisman’ın performansının da başarılı olduğunu söylemek lazım.

    “2:22” fragmanı

  • 5

    “Bakıcı”

    “Zehirli Sarmaşık” serisini izleyerek büyüyenlerdenim. Mutlu bir aileye misafir olan çekici kadın evin hanımının yerini almak için türlü kötülükler yapar. Sonrası kan, gözyaşı, cinayet... “Bakıcı” filminde bu durum taşıyıcı anne hikayesinden yola çıkıyor. Sırlarla dolu bir kadın zaman içinde gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Başarısız bir yapım olduğunu söyleyemem ama klişelerle dolu olduğuna emin olabilirsiniz. Jonathan Baker imzalı filmin oyuncu kadrosunda Nicolas Cage, Gina Gershon, Faye Dunaway, Nicky Whelan ve  James Van Patten var.

    “Bakıcı” fragmanı

  • 6

    “Tam Gaz”

    Arabalar, hız, soygun, aşk, müzik, müzik, müzik... “Tam Gaz”ı bu kelimelerle ifade edebilirim. Üzerine bir de müthiş oyuncu kadrosu eklenince keyifli bir film çıkmış ortaya. Kevin Spacey, Jon Hamm, Jamie Foxx gibi isimlerin rol aldığı filmde genç aktör Ansel Elgort’un kulağından müziği eksik etmeyen genç soyguncu rolünde çok başarılı. Dolandırıcıysan dolandırılırsın! Bu cümleden hareket eden filmlere bayılırım. Kimin kime oyun oynadığı belli olmaz, sonu mutlaka şaşırtıcıdır vs. İngiliz yönetmen Edgar Wright’ın yine başarılı bir iş çıkardığını söyleyebilirim.

    “Tam Gaz” fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız