Hayatını kaybeden oyuncu Halil Kumova’nın corona virüs testi pozitif çıktı

Zalo filminin çekimleri için bulunduğu Malatya'da rahatsızlanarak hastanaye kaldırılan ve hayatını kaybeden Halil Kumova'nın corona virüs testi pozitif çıktı. Sette çalışanlara yapılan testler sonucunda 4 kişinin daha corona virüse yakalandığı belirlendi. 

Haberler 12.09.2020 - 13:06

  • 1
    Malatya’da 1933 yılında dönemin valisinin soyulmasını konu alan sinema filmi Zalo’nun çekimlerine corona virüs engel oldu. Önceki gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ağır zatureye bağlı solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybeden filmin oyuncularından 64 yaşındaki Halil Kumova’nın, yapılan corona testinin pozitif çıktı.

  • 2
    Kumova’nın cenazesi yapılan işlemlerinin ardından ailesi tarafından defin için İstanbul’a götürülürken, setteki diğer çalışan ve oyunculara da Malatya’da test yapıldı.

  • 3
    Film çekiminde görevli 4 kişinin daha corona virüse yakalandığı belirlendi.

  • 4
    Zalo'nun başrol oyuncularından Sermiyan Midyat ise sosyal medya hesabından test sonucunun negatif çıktığını açıkladı.
  • 5
    Yapılan PCR testinin sonuç raporunu paylaşan Midyat, “Değerli oyuncu abimiz ve rol arkadaşım Halil Kumova’nın vefat nedeni “Şiddetli zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve Covid19 olası vaka” şeklinde belgelenmiştir. Bu sebeple şahsıma da yapılan Covid 19 test sonucum negatif olarak çıkmıştır” bilgisini verdi.
  • 6
    Test sonucu pozitif çıkan film setindeki 4 kişinin karantinaya alındığı belirtilirken, filmin başrol oyuncusu Sermiyan Midyat, İstanbul’a döndü.
  • 7
    HALİL KUMOVA KİMDİR?

    23 Mart 1956'da Bursa'da doğan Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Kumova, uzun süre Bursa Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli çalıştıktan sonra 2000 yılında İstanbul'a yerleşti. Bu tarihten itibaren film ve dizilerde oynayan Kumova, şimdiye kadar 100'e yakın film ve dizide rol aldı.

    Usta oyuncu Kumova son olarak Necati Aslan'ın senaristi ve yönetmeni olduğu 'Zalo' adlı sinema filminin de rol aldı. Çekimlerine Malatya'nın Yeşilyurt ve Arapgir ilçelerinde başlanılan sinema filminde başrollerini Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Aslan, Belma Memati, Aslı Balcı, Ersel Sibil, Sanem Seyhan gibi ünlü isimler paylaşıyor. 1933'te dönemin Malatya Valisinin 3 kişi tarafından soyulmasını konu alan filmin çekimlerine ise Kumova'nın ölümü nedeniyle bir süre ara verildi.

    ROL ALDIĞI BAZI DİZİLER

    Payitaht Abdülhamid (2 Sezon, Mehmet Memduh Paşa, 2017)

    Kalbimdeki Deniz (2. Sezon, Konuk oyuncu, 2017)

    Aile İşi (Konuk oyuncu, 2016)

    Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Şeyhülislâm Esad Efendi, 2015)

    Asla Vazgeçmem (2 Sezon Adil Baba, 2015-2016)

    Yunus Emre Aşkın Yolculuğu (İlyas Ata, 2015)

    Hayat Benim (4. Sezon, İskender, 2016)

    Not Defteri (Nusret, 2014)

    Küçük Kıyamet (Baba, 2014)

    Karagül (Sadık Ağa, 2013)

    Galip Derviş (2. Sezon, Civan Çakırcalı, 2013)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız