Tankurt Manas: Kendimi bir anda yarışmada buldum

12 yaşından beri müzikle ilgilnen, kendine has kitlesi olan ve O Ses Türkiye yarışmasıyla adını geniş kitlelere duyuran Tankurt Manas, yeni çıkacak albümünü ve bilinmeyenlerini ntv.com.tr'ye anlattı.

Haberler 05.05.2017 - 13:11

  • 1

    Müziğe nasıl başladınız?

    "Müziğe ortaokul yıllarımda başladım, müzik aslında hep vardı hayatımda fakat rap müzikle ortaokulda tanıştım. Daha öncesinden Kartel’i biliyordum ama yaşım küçük olduğundan, daha çocuk olduğumdan ayırt edemiyordum. Ortaokul sıralarında eski rapçilerin, rap gruplarının müziklerini dinleyerek RAP müzikle tanıştım." 

  • 2

    Tür olarak neden rap tercih ettiniz? 

    "Rap diğer müzik türlerinden her zaman farklıydı benim için. Rap müzik, dinlerken biraz daha kafa yorulması gereken, sözlerinde diğer müzik türlerine göre daha fazla anlam barındıran, çok sayıda kelimenin bulunduğu, hızlı ritimlerin olduğu bir müzik türüdür. Örnek vermek gerekirse, pop müzikte sürekli aşk, aşk acısı, intikam, basit aşk oyunları vb. hep aynı temalar işlenirken, rap müzikte ise savaş, dünya, aşk, eğlence birbirinden farklı bir sürü yelpaze olduğu için ilgimi çekmeye başladı ve sürekli dinlemeye daha sonra ise bu müziği yapmaya başladım." 

  • 3

    Son zamanlarda bir akım haline dönüşen 'arabesk rap' kavramı hakkında neler düşünüyorsunuz?

    "Dinleyeni yadırgamak istemem ama bana asla hitap etmeyen bir müzik türü arabesk rap denen şey. Doğu tarafından alınan sample’lar, üzerine yapılan ritim, üstüne rap okunması ve buna arabesk rap denmesi aslında tamamen bir kavram karmaşasından ibaret. Arabesk rap diye bir müzik türü bence yok. Türkiye’de ki müzik kültüründe arabesk rap, ilahi rap gibi sürekli yeni bir müzik türü, müzik terimi uydurma gibi durumlar bulunmakta. Arabesk rap adı altındaki işler bana hitap etmiyor, ben beğenmiyorum, dinleyicisine, sevene bir şey diyemiyorum."

  • 4

    Hangi albümleri çıkardınız ve son albümündeki şarkının hikayesinden biraz bahseder misiniz?

    "Bu zamana kadar yaptığım bütün albümleri koleksiyon halinde iki albümde toplayıp tüm dijital platformlarda yayımladım. Şu an herkes internet üzerinden, müzik platformlarından ulaşılabilir. “Sıkıntı Yok”un hikayesi ise, yarışmadan sonra bir yıl boyunca olgunlaşma ve bu profesyonel müzik hayatına ayak uydurmak amacıyla gerek müzik, gerek reklam işlerine ara verdim. Bu süreçte şarkının isminden de yola çıkılabileceği gibi, kendime hep “Sıkıntı Yok”,  “Herşey İyi Olacak” tarzında bir motto belirledim. Bir şarkı yapmamın zamanı artık gelmişti ve dinleyicime “Artık Sıkıntı Yok” kalıbını anlatmak istedim. Pozitif, insanı gaza getiren, negatif şeylerden uzaklaştıran bir şarkı olmasını istedim"

  • 5

    Şarkı sözlerini kendiniz mi yazıyorsunuz?

    "Rap müzikte söz alım satımı olmaz, olmamalı. Herkes kendi sözünü kendi yazar. Şarkı sözlerimi kendim yazıyorum."

  • 6

    Hedefleriniz, hayalleriniz veya ileride kendinizi görmek istediğiniz yer neresi?

    "Türkiye’de beraber müzik yapmak istediğim, (rap müzik dışında) çok fazla müzisyen var. Rap müzikte de var tabii ki; ama özellikle rock müzik yapan, birlikte çalışmak istediğim müzisyenler var.  Hedeflerimden bir diğeri ise; yurtdışına açılmak ve yurtdışında da rap müziğin kült isimleriyle  (ben yurtdışına açıldığımda onlar halen müziğe devam ederse) çalışmak istiyorum."

  • 7

    Hayata geçirmek istediği proje var mı?

    Rap müzikte Türkiye’de her zaman farklı olduğumu düşünüyorum çünkü ben sabit olan, sürekli kendini tekrar eden işlerden sıkılıyorum. Benim için  müzikte bu gerekli. Rap müziğin herhangi bir ismiyle aynı örnek işleri çıkartmayı istemiyorum, yaptığım her işte farklılık arıyorum. Kafamda o kadar çok şey var ki; bunları yeni çıkaracağım albümde sunacağım. Yani kısacası yeni albümümde dinleyicilerimi bir çok sürpriz bekliyor.

  • 8

    Rap müzik yapmasaydın ne yapardın?

    "Rap müzik yapmasaydım cümlesi, hayatımın yarışmadan önceki kırılma noktasıdır. Radyo Televizyon bölümünü bitirdikten sonra kurgu operatörü olarak bir yerde çalışıyordum, çalıştığım yerde bazı problemlerim oldu, tam ayrılmaya yakınken O Ses Türkiye yarışması yeni başlamıştı. Orada bir seçim yapmam gerekiyordu, ben ise müziği seçtim. Seçmeseydim video kurgu operatörü olarak hayatıma devam edecektim."

  • 9

    O Ses Türkiye ile yollarınız nasıl kesişti?

    Açıkçası yarışmaya çıkma gibi bir düşüncem yoktu.  Öncesinde de bir yandan okuluma devam ederken bir yandan da amatör olarak müzik yapıyordum, her hafta sonu konserlerim devam ediyordu. Daha sonrasında ise yarışmaya benim yerime bir arkadaşım başvurdu. Bu bir çok yarışmacı tarafından çok klasikleşmiş bir laftır fakat benim içinde öyle oldu. Kendimi bir anda yarışmada buldum, 12 saat içerisinde yarışmaya çıktım.

  • 10

    O Ses Türkiye'den sonra hayatınınızda ne gibi değişiklikler oldu?

    "Müziği artık bir iş olarak benimsedim, daha profesyonel bir müzik yapmaya başladım. Ana akım medya da çıkmaya başladığınız andan itibaren doğal olarak adınız daha çok duyulmaya başlıyor ve hayatınızda buna uygun hareket etmeniz gerekiyor. Hayatımda bir çok sorumluluğum olmaya başlamışken, bir yandan da  bir çok reklam teklifi almaya başladım. İşin en güzel yanı; daha güzel sahnelerde, daha profesyonel bir şekilde çalışma imkanlarım oldu. Ben de şu an bu profesyonelliğin getirdiği şeylerle İyi bir yapım şirketinde daha iyi bir albüm hazırlıyorum."

  • 11

    Nerelerde sahne alıyorsunuz, yakın zamandaki konser takviminiz nedir?

    Şu an stabil olarak sahne aldığım bir yer yok. Yakın zamandaki etkinlik takvimim ise şöyle;

    11 Mayıs’ta Summer Crazy Fest’te Bodrum Green Beach Resort Hotel

    12 Mayıs’ta Belçika

    13 Mayıs Almanya Spring Festivali

    14 Mayıs Redbull BC One Hiphop Jam Festivali

    16 Mayıs Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda yer alacağım. Şimdilik kesinleşenler bunlar. Yaz boyunca sürecek etkinlikleri sosyal medya hesaplarımdan da paylaşıyor olacağım.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız