Louise Bourgeois "Dünyadan Büyük" Sergisi

Louise Bourgeois'nın yapıtlarından oluşan "Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük" sergisi Akbank Sanat’ta ziyarete açıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 01.09.2015 - 11:34

  • 1
    Louise Bourgeois'nın yapıtlarından oluşan "Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük" sergisi ziyarete açıldı.
  • 2

    Akbank Sanat’ta açılan serginin küratörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, sanatçının 20. yüzyılın en radikal yapıtlarını üretenlerden biri olduğunu söyleyerek, "Bourgeois gerçekten kendisini feminist bir sanatçı olarak nitelendirmese de sonuç itibariyle feminist sanatın en önemli kurucularından birisi. Bunda hiç kuşku yok" dedi.

  • 3
    Serginin kendi içinde kompartmanları olduğunu kaydeden Kahraman, "Bir takım kabineler var. Alt katta, bir problemin şekli nedir, gibi bir kabine var. Bu arada anatomi kabinesi var. Çiftlerle ilgili bir takım dizinler var. Sebastian resmi var" ifadelerini kullandı.
  • 4

    Hasan Bülent Kahraman, sergide yer alan eserlere yönelik, desen temelindeki yapıtlar, baskılar ve gravürlerin dikkatli bir izleyici için Bourgeois'nın bütün katmanlarını verdiğini belirterek şöyle devam etti:

    "Yani bunlar derin büyük bir kadın bilinçaltı, kadınlık sorunları. Kadının erkekle temas ettiği, kesiştiği, zıtlaştığı, karşı karşıya geldiği büyük blokların meseleleri var aslında bu bloklarda. İkinci bir mesele daha var. Bourgeois aslında mekan meselesinde soyut kapalı mekanlar yapmış."

  • 5

    Her mekanın kendine ait bir hafızası olduğunu belirten Kahraman, "İnsan her mekanı kendisinde bir hafıza unsuruna dönüştürür. İşte Louise Bourgeois'da böyle birbirine paralel giden, birbiriyle kesişen, zıtlaşan yollar söz konusudur. Bütün bunları bu sergide görmek mümkün. O yüzden çok geniş kapsamlı, güçlü bir sergi" diye konuştu.

  • 6

    Bugüne kadar Türkiye'de yalnızca 1997'deki 5. Uluslararası İstanbul Bineali'nde tek eseri sergilenen Bourgeois'nın bu sergide 58 yapıtı görülebilecek. 

    Sergi, 28 Kasım'a kadar açık kalacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız