Marilyn Monroe'nun ölümünün 55. yılı

Asıl adı Norma Jeane Mortenson olan Marilyn Monroe günümüzün en büyük ikonlarından birisi olmuştur. Gerek kendine has güzelliği gerekse özel yaşamıyla her zaman konuşulan ve hiç unutulmayan bir isim olan Marilyn Monroenıun bügün ölümünün 55. yılı...

Haberler 05.08.2017 - 15:05

  • 1

    Marilyn'siz 55 yıl

    Asıl adı Norma Jeane Mortenson olan Marilyn Monroe günümüzün en büyük ikonlarından birisi olmuştur. Gerek kendine has güzelliği gerekse özel yaşamıyla her zaman konuşulan ve hiç unutulmayan bir isim olan Marilyn Monroe’nıun bügün ölümünün 55. yılı...
  • 2

    Marilyn'siz 55 yıl

    1 Haziran 1926 yılında Los Angeles devlet hastanesinde doğan Norma Jeane‘in çocukluk yılları aile trajedileriyle dolu olarak geçti.
  • 3

    Marilyn'siz yarım asır

    Babasının kim olduğu konusunda farklı spekülasyonlar yapıldı. Annesi ise bir şizofreni hastasıydı ve daha Norma Jeane çok küçükken hastaneye yatırıldı.
  • 4

    Marilyn'siz 55 yıl

    Ailede psikolojik rahatsızlığı olan tek kişi annesi değildi. Aynı annesi gibi dayısı da psikolojik rahatsızlıklardan dolayı hastanelerde tedavi görmüş ve en sonunda da intihar etmişti.
  • 5

    Marilyn'siz yarım asır

    Norma Jeane ailesinin bu şekilde dağılması yüzünden çocukluğunu yetimhanelerde ve bakıcı ailelere geçirdi.
  • 6

    Marilyn'siz 55 yıl

    Bakıcı ailelerde yaşadığı baskılar ve tacizlerle çocuklupunu geçiren Norma Jeane henüz 16 yaşındayken komşusunun 21 yaşındaki oğlu James Dougtery ile evlendi ve onunla dört yıl boyunca evli kaldı.
  • 7

    Marilyn'siz yarım asır

    Boşanmasının ardından modellik yapmaya başladı ve oyunculuk kurslarına katılıp salarını herkesin hayran olduğu platin sarısına boyattı.
  • 8

    Marilyn'siz 55 yıl

    Kısa sürede mankenlikte adını duyurmaya başlayan Norma Jeane kısa sürede film dünyasının da dikkatini çekti ve 20th Century Fox ile anlaşma yaptı.
  • 9

    Marilyn'siz 55 yıl

    İşte bu dönemde de adını değiştirdi. Artık adı Norma Jeane Mortenson değil Marilyn Monroe idi.
  • 10

    Marilyn'siz 55 yıl

    Başarısız birkaç filmde boy gösteren Marilyn Monroe daha sonra “the Asphalt Jungle” ve “ All About Eve” filmlerinde rol aldı. Bu filmlerle de eleştirmenlerin dikkatini çekmeyi başardı.
  • 11

    Marilyn'siz 55 yıl

    Marilyn Monroe asıl ününün 1953 yılında oynadığı “Niagara” filmiyle yakaladı. Eleştirmenler filmin senaryosu kadar Marilyn Monroe’ya da övgüler yağdırdılar...
  • 12

    Marilyn'siz yarım asır

    Marilyn daha sonra rol aldığı “Gentlemen Prefer Blondes” ve “How to Marry a Millionaire” filmleriyle ününü perçinledi.
  • 13

    Marilyn'siz yarım asır

    Bu dönemde Marilyn uzun zamandır birlikte olduğu beyzbol oyuncusu Joe Dimaggio ile evlense de bu evlilik uzun sürmedi ve dokuz ay sonra boşannmasıyla sonuçlandı.
  • 14

    Marilyn'siz yarım asır

    Artık istediği rolleri seçecek kadar güçlenen Marilyn Monroe New York’a giderek Actor’s Studio’da oyunculuk dersleri almaya başladı.
  • 15

    Marilyn'siz yarım asır

    New York’a gelmesi dönemin ünlü yazarlarından Arthur Miller ile tanışmasına vesile oldu. Çift daha sonra evlendiler ve dönemin en çok konuşulan çifti oldular...
  • 16

    Marilyn'siz yarım asır

    Kendi prodüksiyon şirketini kuran Marilyn Monroe bu dönemde artık sadece onayladığı senaryolar ve kendi belirlediği yönetmenlerle çalışacak kadar tanınmış bir oyuncu olmuştu.
  • 17

    Marilyn'siz yarım asır

    1955 yılında stüdyo ile yaptığı bu yeni sözleşmeye ve prodüksiyon şirketine bağlı olarak Joshua Logan tarafından yönetilen ilk filmi "Bus Stop"ı çevirdi ve bu filmdeki performansıyla Altın Küre’ye aday oldu.
  • 18

    Marilyn'siz yarım asır

    Bu filmin ardından eşi Arthur Miller'la Londra'ya giderek Laurence Olivier ile birlikte The Prince and the Showgirl isimli filmi çevirdi.
  • 19

    Marilyn'siz yarım asır

    Marilyn, 1959 yılında Billy Wilder'ın yönetmenliğinde çevirdiği "Some Like It Hot", kariyerindeki en başarılı ve en popüler filmi oldu. Monroe bu filmdeki oyunculuğuyla bir Altın Küre Ödülü kazandı.
  • 20

    Marilyn'siz yarım asır

    Film başarılı olmasına rağmen sette çıkan problemler deikodu gazatelerinde yer bulmaya başladı. Marilyn filmin çekimlerine geç kalıyor , repliklerini hatırlayamıyor ve bazı zamanlarda da sete gelmeyi reddediyordu.
  • 21

    Marilyn'siz yarım asır

    Çekimler devam ederken hamile olduğunu farkeden Marilyn Monroe, filmin tamamlanmasının ardından düşük yaptı. Bu durum onu çok derinden etkiledi.
  • 22

    Marilyn'siz yarım asır

    Ardından çektiği film “Let’s make love” ticari başarısızlık getirse de filmde söylediği "My Heart Belongs to Daddy" şarkısı büyük hit oldu.
  • 23

    Marilyn'siz yarım asır

    Aynı zamanda filmdeki rol arkadaşı Yves Montand ile yaşadığı aşk da çok konuşuldu.
  • 24

    Marilyn'siz yarım asır

    Marilyn, daha sonra senaryosunu kocası "Arthur Miller"'ın yazdığı 1961 yapımı "The Misfits" filminde rol aldı. Ancak bu filmin çekiminde Marilyn Monroe’nun kaprisleri giderek artmaya başladı.Film gişe de de başarızı oldu.
  • 25

    Marilyn'siz yarım asır

    Kariyerindeki düşüşün yanında aynı yıl Marilyn Monroe kocası Arthur Miller’dan da boşandı.
  • 26

    Marilyn'siz yarım asır

    Kariyeri ve özel hayatındaki bu çalkantılarla baş edemeyen Marilyn Monroe kısa bir dönem bir psikiyatri kliniğinde tedavi gördü.
  • 27

    Marilyn'siz yarım asır

    1962 yılında "Something’s Got to Give" adlı filmin çekimine başladı. Bu dönemde de J. F Kennedy ile aralarında aşk dedikoduları da çıkmaya başlamıştı.
  • 28

    Marilyn'siz yarım asır

    Sete hastalık bahanesiyle çok az giden Marilyn Monroe set yerine J. F. Kennedy’nin doğum gününe gidince filmden kovuldu ve Fox şirketi ile sözleşmesi iptal edildi.
  • 29

    Marilyn'siz yarım asır

    Marilyn Monroe‘nun ruh hali bu dönemlerde iyice bozuldu. Fox'la yeni bir sözleşme yaparak filme geri çağrılmasına rağmen Marilyn sete geri dönemedi.
  • 30

    Marilyn'siz yarım asır

    5 Ağustos 1962'de Brentwood, Los Angeles'daki evinin yatak odasında henüz 36 yaşındayken hayata veda etti.
  • 31

    Marilyn'siz yarım asır

    Ölümünün ardından yapılan otopsi sonucunda ölüm sebebi yüksek dozda Barbitürat alımı sonucu muhtemel intihar olarak ilan edilmesine karşın ölüm sebei hakkında her zaman bir şüphe oldu.
  • 32

    Yıldızın karanlık ölümünde 7 garip detay

    Sabaha karşı yıkanan çamaşır


    Not defterine göre, Marilyn ile birlikte evi paylaşan yardımcısı Bayan Murray, sabahın o saatinde çamaşır yıkıyordu. Clemmons, patronunu ölü bulan bu kişiye, daha polis bile gelmeden neden çamaşır yıkadığını sormamış. "Cesedi ne zaman, nasıl buldunuz" sorusuna verdiği cevap şöyle: "Geceyarısına doğru, Marilyn’in yatak odasının kapısı altından sızan ışığı gördüm. Meraklanıp, kapıya vurdum, ses gelmeyince açmak istedim, kilitli olduğundan açamadım ve Dr. Greenson’u aradım."

    Halbuki evin her yerinde, duvardan duvara kalın tüylü halı döşeli. Yatak odasının kapısı, ışık sızdırmıyor. Lambanın söndürülmediği, sadece bahçeden görülebilirdi. Bayan Murray, bahçeye çıktığından söz etmiyor. Ayrıca evin hiçbir kapısında, anahtarla kilitlenebilecek bir düzenek yok. 


    Olay, polise 4 saat sonra bildirildi

    Memur Clemmons odaya girdiğinde, ayakta duran iki erkekle karşılaşıyor. Yatakta, üzeri çarşafla örtülü bir ceset. Pencerenin camı kırık, halının üzerinde cam kırıkları. Bunun dışında hiçbir gariplik yok.

    Oda, sanki yeni temizlik yapılmışçasına tertipli.

    Yatağın sağ tarafındaki sehpanın üzerinde yanyana, düzenli biçimde dizilmiş boş ilaç kutuları var.


    Erkeklerden biri, kendisine telefon ederek, ölümü haber veren Dr. Engleberg. Yıllardır, yıldızın genel sağlık durumu ile ilgilenen bir hekim. Diğeri Dr. Ralph Greenson. Dr. Greenson, psikiyatri uzmanı. Yıldızla hemen her gün, en az bir saat görüşüyor. Hatta Marilyn, ona yakın olmak için kısa bir süre önce bu eve taşınmış. Reçeteye tabii Nembutal (pentobarbital) ve kloral hidrat adlı ilaçları o veriyor. Gerektiği zaman, gerektiği dozda almasına yardımcı olmak üzere, Bayan Murray’ı yıldızın evinde işe sokan da o: "Haberi alır almaz eve geldim, oda kapısı kilitliydi, bahçeye çıktım, pencereden içeriye baktım, hareketsiz yatmakta olan Marilyn’i gördüm, camı kırarak içeriye girdim."

    Sehpanın üzerindeki ilaç kutularını gösteriyor. "Bunların tamamını almış olmalı" diyor. "Geceyarısı buraya geldiğinize göre, neden polisi 4 saat sonra aradınız, bu arada ne yaptınız" şeklindeki soruya, "Bağlı bulunduğu film stüdyosunun halkla ilişkiler sorumlusunu arayarak, izin almaya çalıştım" diye cevap veriyor. "Başka bir şey yaptınız mı" sorusuna, her iki doktor omuz silkerek, "Hayır" diyorlar.

    Bulunamayan bardak 

    Polis memuru Clemmons, Marilyn’in ilaçları almak üzere su içtiği bardağı aradığını, ancak bulamadığını kaydetmiş. Hatta, bardağı doktorlar ile birlikte aradığını, sadece yatak odasını değil, içerisindeki banyoyu da incelediğini yazmış. Banyodaki tesisat henüz tamamlanmadığından, su akmıyor. Kendisinden sonra eve gelen olay yeri inceleme ekibinin çektiği fotoğraflar incelendiğinde, yatağın sağında, yerde bir bardağın olduğu görülüyor. Bu bardağı üç kişinin neden bulamadığı bir yana, olay yeri inceleme ekibinin neden el koymadığı anlaşılamıyor.

  • 33

    Marilyn'siz yarım asır

    Monroe'nun bedeni eski kocası Joe Dimaggio'ya teslim edildi ve onun düzenlediği bir cenaze töreni ile 8 Ağustos 1962 yılında Westwood Village Memorial Park Mezarlığı'nda defnedildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız