Mervan Altınorak atık hurdaları sanat eserine dönüştürüyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan mozaik ve heykel sanatçısı Mervan Altınorak'ın metal ve plastik atıkları kullanarak deniz kızından ata, flamingodan balığa yaptığı 50'yi aşkın heykelinin ünü yurt dışına kadar yayıldı. Altınorak'a Belçika'dan siparişler geldi.

Haberler İHA 16.06.2021 - 12:38

  • 1
    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan mozaik ve heykel sanatçısı Mervan Altınorak'ın metal ve plastik atıkları kullanarak yaptığı heykellerinin ünü yurt dışına kadar yayıldı.
  • 2
    Altınorak, deniz kızından ata, flamingodan balığa 50'yi aşkın heykel yaptı bugüne kadar.
  • 3

    BELÇİKA'DAN SİPARİŞ ALDI

    Altınorak, Belçika'dan siparişini aldığı zürafa heykelini bitirdi, fil heykelini tamamlamak için çalışıyor.

  • 4

    BİR HEYKEL İÇİN 20 BİN ATIK KULLANDI

    Mozaik ve heykel sanatçısı, 2.5 metrelik zürafa heykelini otomobil, tır, traktör ve motosiklet parçalarından oluşan 20 bin hurda atıkla yaptı.

  • 5

    400 KİLO AĞIRLIĞINDA

    İhracat yaparak Türkiye ekonomisine katkı sağlamak istediğini söyleyen Altınorak, "Yaptığım eserler yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi görüyor. Belçika'dan bir Türk vatandaşımız benimle irtibata geçti, zürafa ve fil heykeli yapmamı istedi. Üç ay önce başladığım zürafa heykelini tamamladım yaklaşık 2.5 metre boyunda, 2 metre eninde, 400 kilogram ağırlığında. Fil heykeli de yapım aşamasında" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız