Notre Dame Katedrali restorasyonunda bağışlar kötüye mi kullanılıyor?

Fransa’nın başkenti Paris’in simge yapılarından olan ve 15 Nisan 2019'da çıkan yangında hasar gören Notre Dame Katedrali'nin restorasyon çalışmalarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Mahkeme, fonların kullanımı konusunda şeffaflık tavsiyesinde bulundu. 

Haberler 06.10.2020 - 08:13

  • 1
    Fransız denetçiler mahkemesi, Fransa'nın 857 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali'nin yeniden inşasına yardımcı olmak için toplanan bağışların aktarılacağı ile ilgili bir rapor yayımladı.
  • 2
    Buna göre bağışların restorasyonunu üstlenen kamu kurumuna değil, katedralin inşasını doğrudan finanse etmek için kullanılması gerektiğine işaret etti.
  • 3
    15 Nisan 2019’da çıkan yangının sonucunda iş insanları ve sanat koleksiyonerleri, yapıyı restore etmek için taahhütlü yardımda bulunmuştu.

  • 4
    Notre Dame Vakfı genel temsilcisi Christophe Rousselot yaptığı açıklamada, “Kamu kurumları ve yangının ardından müdahale eden şirketler tarafından herhangi bir suistimal veya para israfı yoktur” dedi.
  • 5
    Mahkeme, fonların kullanımı konusunda daha fazla şeffaflık ve projeyi desteklemek için Kültür Bakanlığı’ndan yıllık destek planı oluşturulmasını tavsiye ediyor.
  • 6

    Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron katedralin modern mimariyle restore edilmesi önerisi getirdi. Bu önerinin ardından dünyanın dört bir yanından gelen modern hatta fütürist planlar dikkat çekti. Gotik katedralin çatısına yüzme havuzu yapılması hatta organik bahçe kurulması da öneriler arasındaydı. Macron, mimarlar ve restorasyon projesinin yetkililerinden oluşan komisyon, katedralin orjinaline sadık kalınarak yeniden inşaa edilmesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız