Orhan Pamuk Paris'te anlattı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, bugün, romanlarıyla Avrupa kültürüne yaptığı katkı nedeniyle 'Sonning Ödülü'nü alan Pamuk, soluğu Paris'te aldı.

Haberler 27.10.2012 - 22:17

  • 1

    Orhan Pamuk Paris'te anlattı

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bugün, romanlarıyla Avrupa kültürüne yaptığı katkı nedeniyle 'Sonning Ödülü'nü alan Pamuk, soluğu Paris'te aldı.

    29 Ekim Pazartesi günü Fransa'nın en yüksek nişanı olan Legion d'honneur nişanını Kültür Bakanı Aurelie Filippetti'nin elinden alacak olan Pamuk, İstanbul'daki Masumiyet Müzesi ile Fransızca'ya çevrilen kitabını fotoğraflar eşliğinde tanıttı.
  • 2

    Orhan Pamuk Paris'te anlattı

    Louvre Müzesi'ndeki konferansa çok sayıda Fransız edebiyatsever katılırken, Pamuk sunumunu müzeyle ilgili fotoğraflar eşliğinde yaptı.

    Masumiyet Müzesi'ni oluşturma fikri hakkında konuşan Orhan Pamuk, gençliğinde her zaman ressam olmak istediğini, ancak bu isteğini gerçekleştiremediğini belirterek, müzeyle bir anlamda ressam olma arzularını da tatmin etmeye çalıştığı ifade etti.
  • 3

    Orhan Pamuk Paris'te anlattı

    Başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine iş için yaptığı seyahatlerde vakit bulduğunda bütün müzeleri ziyaret etmeye çalıştığını vurgulayan Pamuk, kişisel olarak büyüklerden ziyade küçük müzeleri tercih ettiğini, bu tür müzelerin, kişilerin insani taraflarını ve duygularını daha iyi yansıttığını söyledi.
  • 4

    Orhan Pamuk Paris'te anlattı

    Dünyada başta Louvre olmak üzere önemli ulusal müzelerin bir anlamda devletlerin gücünü temsil ettiğine değinen Pamuk, kendi küçük, mütevazı müzesiyle insanların duygularını ve ruh hallerini, sergilenen objelerle daha iyi yansıtmaya çalıştığını belirtti.

    İstanbul'daki henüz tamamlanmayan müzesiyle ilgili obje toplamayı sürdürdüğünü dile getiren Pamuk, 'Masumiyet Müzesi' romanını yazmaya ve müze için obje toplamaya aynı zamanda başladığını, ancak ikisi arasında ilişki olmasına rağmen ne romanın müzeyi, ne de müzenin romanı anlattığını söyledi.
  • 5

    Orhan Pamuk Paris'te anlattı

    Resim yapmaya ağırlık verdiğini de belirten Pamuk, resim yaparken sadece mutlu olduğunu, roman yazarken ise entelektüel anlamda daha fazla tatmin olduğunu ifade etti.
  • 6

    Orhan Pamuk Paris'te anlattı

    Ünlü Louvre müzesinin konferans salonu, Pamuk'un çok satan kitaplarından birinin etkinliğine pazar günü yine sahne olacak.

    Fransız Richard Peduzzi'nin, Pamuk'un, 'Benim Adım Kırmızı' romanından yola çıkarak hazırladığı dekor ve tasarımlar eşliğinde, ünlü Fransız aktör ve yönetmen Jerome Deschamps tarafından yine aynı konferans salonunda bir gösteri düzenlencek. Gösteride romandan minyatürler de izleyicilere gösterilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız