Oscar Akademisi Netflix kararını verdi

Netflix gibi online platformlarda yayınlanan filmlerin Oscar yarışmasına dahil edilmemesi gerektiği yönünde Steven Spielberg’in ortaya attığı tartışma sonrası Oscar Akademisi kararını açıkladı.

Haberler 24.04.2019 - 17:17

  • 1

    Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in fitilini ateşlediği, “Netflix filmleri Oscar’a aday gösterilmesin” talebi Akademi’nin kararıyla reddedildi.

  • 2

    Akademi Kurulu, Oscar yarışına kabul edilecek filmler hakkındaki kuralların değiştirilmeyeceğini açıkladı. Mevcut kurallar, herhangi bir uzun metrajlı filmin en az yedi gün boyunca vizyonda kalmasının ve Los Angeles'ta günde en az üç gösteriminin yapılmış olmasının ardından Oscar komitesine başvuru yapabilmesini içeriyor. Ayrıca filmlerin Oscar öncesi ya da sonrasında Netflix, Amazon, Hulu gibi alternatif platformlarda gösterime girebileceği de Akademi Kurulu’nun değiştirmediği kararlar arasında.

  • 3

    Akademi Başkanı John Bailey, yaptığı açıklamada, “Sinema deneyiminin sinema sanatından ayrılmaz bir parça olmasını destekliyoruz ve tartışmamız genellikle bu yönde oldu. Kurallarımız sinema gösterimlerinin olmasını talep ediyor ve Oscar değerlendirmesi için geniş bir yelpazeyi içeren film seçkisinin gönderilmesine izin veriyor” dedi.

  • 4

    Oscar’lı yönetmen Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar’dan çıkarılması gerektiğini savunarak Akademi Yöneticiler Toplantısı’nda fikrine destek aramıştı.

  • 5

    Oscar ödüllerini dağıtan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyelerinden olan ünlü yönetmen, internet yayın kanalında gösterilen yapımların Oscar yerine Emmy’de yarışmalarını önermişti.

  • 6

    Spielberg'in Akademi'den Netflix filmlerinin yarışmaya dahil edilmemesini talep etme nedeni, 91. Akademi Ödülleri'nin ödüllü filmi Roma filmiydi. Spielberg, Roma da dahil olmak üzere online platformlarda yer alan filmlerin birer televizyon filmi kabul edilmesi gerektiğini savunuyordu. Ancak birçok ünlü isim tarafından bunun karşısında yer alacak şekilde sert tepkiler gelmişti.

  • 7

    Netflix'ten Spielberg'e yanıt gecikmemiş, Netflix’in resmi Twitter hesabından şunlar yazılmıştı: "Biz sinemayı seviyoruz" denildi. Sevdikleri başka şeyler olduğunu da söyleyen Netflix, bunları şöyle sıraladı: "Satın almaya her zaman gücü yetmeyen insanlar için ya da sinema salonu olmayan yerlerde yaşayan insanlar için erişilir olmak. Aynı anda her yerde, herkesin piyasaya çıkanlardan [film/dizi] hoşlanmasına izin vermek. Film yapımcılarına, sanatlarını paylaşmak için daha fazla yol sunmak. Bunlar birbirini dışlayan şeyler değil."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız