'Salvator Mundi Leonardo da Vinci'ye ait değil'

Leonardo da Vinci'nin tarihteki en pahalı tablosu olan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından 450 milyon dolara satın alınan Salvator Mundi ilgili konuşan İspanyol ulusal sanat müzesi Museo Nacional del Prado, dünyanın en pahalı tablosu olarak anılan tablonun Leonardo da Vinci tarafından yapılmadığını ve tablonun derecesini düşürme kararı aldıklarını açıkladı. 

Haberler 16.11.2021 - 09:32

  • 1
    Suudi prens Muhammed Bin Selman adına 450 milyon dolara satın alınan Salvator Mundi'nin bizzat Leonardo da Vinci'nin elinden değil, sadece atölyesinden çıktığı iddia edilen tablo hakkında yeni bir açıklama geldi.


  • 2
    Leonardo da Vinci'nin tarihteki en pahalı tablosu olan Salvator Mundi ilgili İspanyol ulusal sanat müzesi Museo Nacional del Prado tablonun Leonardo da Vinci tarafından yapılmadığını öne sürdü.


  • 3
    Müze, tablonun Leonardo da Vinci’ye atfedildiğini, kendisinin tüm yapım sürecini denetlediğini ancak resmin sahibi olmadığını söyleyerek, tablonun derecesini düşürme kararı aldıklarını açıkladı.


  • 4
    İddianın doğrulanması durumunda tablonun fiyatında büyük değer kaybı yaşanması bekleniyor.


  • 5
    2017’de de New York’taki Christie'de Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi tablosu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a 450 milyon dolara satılmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız