Salvator Mundi’nin eli sonradan mı eklendi?

Tarihin en önemli ressam ve mucitlerinden olan Leonardo da Vinci’nin Salvator Mundi tablosuyla ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Tablodaki ellerin ve kolların resme sonradan dahil edilmiş olabileceğini iddia etti. 

Haberler 04.02.2021 - 07:49

  • 1
    Leonardo da Vinci’ye ait olup olmadığı hâlâ tartışılan ve 2017’de müzayedede 450 milyon dolara satılan Salvator Mundi tablosuyla ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. The Art Newspaper, resimdeki Hz. İsa figürünün ellerinin ve kollarının resme sonradan dahil edilmiş olabileceğini iddia etti.

  • 2
    Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı’na ait olan eser hakkındaki ilk bilimsel araştırma, 2018 yılında Louvre Müzesi tarafından yapılmıştı. MIT Yayınları tarafından basılan ve akademi alanında makaleler yayımlayan Leonardo dergisinde basılmasına onay verilen makaleye konu olan ikinci araştırmaya göre ise resmin ilk versiyonunda İsa’nın sadece kafası ve omuzları yer alıyordu.
  • 3
    2017 yılında Christie’s Müzayede Evi’nde 450 milyon dolara satılan eser üzerinde yapılan bu araştırma, bilgisayar mühendisi olan Steven Frank ve sanat tarihçisi Andrea Frank tarafından yürütüldü.
  • 4
    İncelemede Hz. İsa’nın havaya kaldırdığı el ve kolun Leonardo da Vinci tarafından çizilmemiş olabileceği öne sürüldü.
  • 5
    Konuyla ilgili yayımlanan Salvator Mundi görselinde, kırmızıyla işaretlenen bölgelerin yüksek ihtimalle da Vinci tarafından çizildiği, sarıların da Vinci tarafından çizilme ihtimalinin olduğu, yeşillerin da Vinci tarafından çizilme ihtimalinin daha düşük olduğu, mavilerin ise da Vinci tarafından çizilme ihtimalinin en düşük olduğu açıklandı. Bu analize göre küreyi taşıyan sol elin de ressam tarafından çizilmiş olma ihtimali düşük.
  • 6
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız