Sinemada haftanın filmleri (10 Mayıs 2019)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi. (Ceren ALA filmleri değerlendirdi. / Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 14.05.2019 - 08:04

  • 1

    Adaletsiz / Dragged Across Concrete

    Mel Gibson ve Vince Vaughn'u buluşturan film zanlılara uyguladıkları şiddetin görüntüsünün basına servis edilmesiyle birlikte açığa alınan iki polisin hikayesini anlatıyor. 160 dakikalık bu macerada iki ırkçı polisin halinin yanı sıra yönetmenin siyah-beyaz eşitliğini savunurken düştüğü yanılgıları da izleyeceksiniz. Benzer polisiye ve aksiyon filmlerinden sıyrılmak için durgun, az diyaloglu ve az müzikli  bir iş çıkaran yönetmen sıkıcı sularda gezinse de “adalet” kavramını sorgulamaya çalışarak insanı düşünmeye sevk ediyor.

    Adaletsiz / Dragged Across Concrete fragmanı 

  • 2

    Pokémon Dedektif Pikachu / Pokémon Detective Pikachu

    Kahve bağımlısı, hafızasını kaybetmiş, bazılarımızın çekici bile bulabileceği bir Pikaçu ile karşı karşıyayız. 90’larda hayatımıza girip zihinlerimizi çorbaya çeviren animeden farklı yani. Pokemonlar savaşçı kimliklerini koruyorlar. Ancak bu kez yetişkinler için tadına doyulmaz bir seyirlik ortaya çıkarıyorlar. Başarılı animasyonların yönetmeni Rob Letterman imzalı canlı çekim filmde Dedektif Pikachu’nun hafızasını kaybettikten sonra, ortağını bulmak için onun oğluyla tanışması ve Pokemonlar’la birlikte soluksuz bir maceraya atılışı konu ediliyor. Pokemonların sevimli dış görünüşleri ile şehrin karanlık sokaklarının garip uyumuna bayılacaksınız. Mutlaka izleyin!

    Pokémon Dedektif Pikachu / Pokémon Detective Pikachu fragmanı 

  • 3

    Yuva

    Emre Yeksan’ın yönettiği “Yuva” 38. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Yönetmen ilk filmi Körfez ile gönlümü çelmişti. İnsan ve doğa ilişkisi üzerinden hem uhrevi hem de dünyevi sistemi eleştiren özgün dili ikinci filminde de sakin bir meydan okuma ayini gibi... Önce sarsıyor sonra kabulleniyor... Aynı festivalde en iyi erkek oyuncu ödülü alan Kutay Sandıkçı’nın hayat verdiği Veysel karakterinin dönüşümü, kendi başına “var” oluşu, sonsuz ormana bir ağaç gibi uyumlanışı, yaşamayı tercih ettiği ormanla bir olma halini ve o halin tehdit edildiği sahneleri izlemek sarsıcı olacak.

    Yuva fragmanı 

  • 4

    Kulyas: Lanetin Bedeli

    Yunus Şevik'in yönettiği Kulyas: Lanetin Bedeli, fotoğraf çekmek için gittikleri köyde, Kulyas cin kabilesinin vahşetiyle mücadele etmek durumunda kalan gençlerin hikâyesini anlatıyor.

    Kulyas: Lanetin Bedeli fragmanı 

  • 5

    Gölge Savaşçı / Shadow

    Çin Seddi filmi ile gişe listesine girmeyi hedefleyen ancak olumsuz eleştirilerle kurduğu setin yerle bir edildiği yönetmen Yimou Zhang bu kez izlemeyi sevdiğimiz kimliğine dönüyor. Hanedanlığı tehlikeye giren kralın komutanının, kendisine benzeyen bir adamı yetiştirmesi ve bir gölge haline getirmesiyle başlayan hikaye, gerilim dozu yüksek satranç mücadelesine dönüşüyor. Ryan Zheng, Li Sun, Xiaotong Guan, Chao Deng, Qianyuan Wang, Jun Hu, Lei Wu ve Jingchun Wang oyuncu kadrosunda.

    Gölge Savaşçı / Shadow fragmanı 

  • 6

    Sihirli Oyuncaklar / Toys & Pets

    Gary Wang'ın yönettiği Sihirli Oyuncaklar, su ile temas ettiğinde rengi değişecek şekilde tasarlanan fakat bu işlevini yerine getiremeyen bir oyuncak olan Nathan ile arkadaşı Timebot'un maceralarını anlatıyor.

    Sihirli Oyuncaklar / Toys & Pets fragmanı 

  • 7

    Temizlikçi / The Cleaning Lady

    Jon Knautz'un yönettiği The Cleaning Lady, gizli ilişkisi olduğu adamla beraberliğini bitirmeye çalıştığı dönemde, yaşadığı sitenin temizlik görevlisi Shelly ile arkadaş olan Alice'in bu yeni arkadaşlığından sonra yaşadıklarını konu ediniyor.

    Temizlikçi / The Cleaning Lady fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız