Son James Bond filmi ‘Spectre’nin çekildiği mekanlar

James Bond serisinin son filmi “Spectre” beyaz perdeye hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Macera serisinin 24’üncü filmi Meksika’dan Fas’a dünyanın birçok farklı yerinde çekildi.

Haberler 28.10.2015 - 10:56 Son Güncelleme : 28.10.2015 - 11:01

  • 1

    James Bond serisinin son filmi “Spectre” beyaz perdeye hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Macera serisinin 24’üncü filmi Meksika’dan Fas’a dünyanın birçok farklı yerinde çekildi. 

    İşte filme ev sahipliği yapan mekanlar:

  • 2

    Merkez: Londra

    James Bond tüm dünyada suçlu kovalasa da mesleğinde bir tane sabit yeri var: Askeri İstihbarat Bölüm 6 ya da kısa adıyla MI6. Londra-Vauxhall’deki bina gerçekte de İngiliz Gizli Servisi'nin merkezi olarak hizmet veriyor. Kent sakinleri binaya harika mimarisi nedeniyle “Thames’in Babil’i” diyor. 

  • 3

    Köyde kovalamaca

    Film ekibi, Londra’nın yanı sıra Avusturya’nın sakin köyü Obertilliach’ta da çalıştı. Ancak 700 haneli köydeki kovalamaca sahnelerinin çekimleri o kadar sessiz olmadı. 1450 metre yükseklikte ve tüm kış karla kaplı köy gizli ajanlardan çok kayakçılar için uygun. 

  • 4

    James Bond ve dağlar

    Bir başka karlı kovalamaca sahnesi kış sporları bölgesi olan Tiroller’deki Ötztal’da çekildi. Buradaki yaklaşık 3 bin metre yüksekliğindeki 3 dağda toplam 145 kilometrelik kayak pisti yer alıyor. Çekim mekanları arasında Avrupa'nın en yüksekte bulunan tüneli ve filmde fütürist bir hastane olarak tasvir edilen 3048 metre yükseklikteki gurme restoran Ice Q da bulunuyor. 

  • 5

    Altau Gölü'nde sessiz anlar

    “Spectre” filminin Avusturya’daki bir başka çekim mekânı da Salzburg’a bir buçuk saat uzaklıktaki Altau Gölü (Altaussee) kıyıları oldu. James Bond buraya biraz dinlenmek için geliyor. Ziyaretçiler de gerçekten buraya bunun için geliyor. Doğa cenneti bölge bir kaplıca şehri. 

  • 6

    Tarihi bir kuliste aksiyon

    Tüm yollar Roma’ya çıkar. Bond için de öyle. Tiber Nehri ve Navona Meydanı (fotoğrafta) çevresindeki sokaklarda birçok aksiyon sahnesi çekildi. Sokaklarında koşan bir ajan olmasa bile tarihi şehir her zaman görülmeye değer. Roma antik, ortaçağ ve modern çağ mimarisinin mücevherleriyle dolu. 

  • 7

    Meksiko'daki çekimler

    Meksika başketindeki birçok cadde, mağaza ve merkezdeki Zocalo Meydanı “Spectre” filminin çekimleri için kapatıldı. Burada James Bond ve filmdeki düşmanı arasında bir kovalamaca sahnesi yaşanıyor. Meksiko'nun yüksek suç oranına dair kötü namı, kentin sanat, kültür ve tarih açısından sunduğu zenginliği gölgeliyor. 

  • 8

    Fas’ta 1001 gece

    Bond’daki kovalamaca Kuzey Afrika’ya, Fas’a kadar uzanıyor. Buradaki çekimler deniz kenarındaki beyaz şehir Tanca, çöldeki Erfud ve Cezayir sınırındaki Ucda’da yapıldı. Binbir gece masallarının büyüsü ve biraz da aksiyon: Bond burada da dünyayı kurtarmaya devam ediyor.  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız