Sotheby's tarihin en yüksek satışına ulaştı: 7.3 milyar dolar

Müzayede evi Sotheby’s, 2021’de 7.3 milyar dolarlık satış ile tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. En pahalı eser ise Rönesans dönemi ustalarından Sandro Botticelli’nin Young Man Holding a Roundel tablosu oldu.

Haberler 21.12.2021 - 11:41

  • 1
    Müzayede evi Sotheby’s, 2021 satış rakamlarını açıkladı. Buna göre 2021’de toplam 7.3 milyar dolarlık satış gerçekleşti. 277 yıllık tarihinin en yüksek satış rakamına ulaşan müzayede evi, zaferindeki en büyük etken olarak teknolojiyi yakından takip eden genç koleksiyonerlere işaret etti.
  • 2
    Yıl sonuna kadar yapılacak yeni müzayedeleri olan Sotheby’s, satış rakamının daha da artacağını açıkladı. The Guardian’ın haberine göre müzayede evi 2021 yılında fiyatı 15 milyon doları aşan 57 parça sattı.
  • 3
    Satılan en pahalı eser, Rönesans dönemi ustalarından Sandro Botticelli’nin Young Man Holding a Roundel tablosu oldu. Tablo, 92.2 milyon dolara alıcı buldu.

  • 4
    2021’de satış oranları 2020 yılına göre de yüzde 71 daha yüksekti. El değiştiren en yüksek meblağlara sahne olan alan ise 4.3 milyar dolar ile (özel satışlar ve açık artırmalar toplamı) modern ve çağdaş sanat oldu. Müzayede evinin müşterileri arasında 40 yaş altı kesimin oranı da geçtiğimiz yıla göre yüzde 187 artış gösterdi.

  • 5
    Bu yıl ilk NFT satışını da organize eden Sotheby’s müzayede evi, üç günlük açık artırmasında, world wide web'in kaynak kodunun da aralarında yer aldığı seçkisinden 16.8 milyon dolarlık toplam satış yaptı.
  • 6

    Öte yandan teknolojiyle ilgili genç koleksiyoner kesimin fiziksel eser alımları da devam etti. Geçtiğimiz ay, kriptopara platformu Tron’un kurucusu Justin Sun, Alberto Giacometti’nin Le Nez adlı işini 78.4 milyon dolara satın almıştı. 1744’te Londra’da kurulan Sotheby’s dünya çapında 80 büroda hizmet veriyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız