Star Wars: The Rise of Skywalker (Skywalker’ın Yükselişi) filminde eşcinsel sahne 

Bugün vizyona giren Star Wars: The Rise of Skywalker (Skywalker’ın Yükselişi) filmi, ilk kez eşcinsel sahneye yer vermesiyle Star Wars tarihine geçti. 

Haberler ntv.com.tr 20.12.2019 - 10:53

  • 1

    Star Wars: The Rise of Skywalker (Skywalker’ın Yükselişi) bugün vizyona girdi. Saat farkı nedeniyle ABD’de saatler önce gösterilmeye başladı. Merakla beklenen film, ilk kez eşcinsel öpüşmeye yer vermesiyle Star Wars tarihine geçti.

  • 2

    Söz konusu öpüşme, kalabalık bir sahnede merkezden uzakta direniş kadınları arasında yaşanıyor. Filmin geneli için fazla önem teşkil etmeyen sahne, sadece dikkatli seyircilerin dikkatinden kaçmadı.  

  • 3

    Yapımcı JJ Abrams, daha önce verdiği bir röportajda, filmde LGBTİ temsili konusunda tüyo vermiş, “LGBTİ topluluğu söz konusu olduğunda, bu filmi izlemeye gidenlerin filmde temsil edildiklerini hissetmeleri benim için önemliydi. Filmde olanlarla ilgili hiçbir bilgi vermeyeceğim” demişti.

  • 4

    Abrams, LGBTİ temsilinde diyalog yerine eylemle yaklaşmayı seçmiş görünüyor. Star Wars tarihinde bir ilki gerçekleştirdiği için başarılı bulan da var, fazla önemsiz bir detay olarak geçiştirdiği için eleştiren de.

  • 5

    Öte yandan filmde eşcinsel temsili olmasına rağmen, filmin Çin’de sansürlenmemesi sinema çevrelerinde olumlu bir gelişme olarak karşılandı. Zira ülkede daha önce eşcinsellik temalı Brokeback Mountain ile Call Me by Your Name filmlerinin gösterime girmesi yasaklanmıştı. Ülkenin sansür kurulu, gösterime girebilmesi için Oscar’lı film Bohemian Rhapsody’nin 10 dakikadan fazla bir bölümünün kesilmesini istemişti.

  • 6

    Variety’nin haberine göre, filmin Çin’de sansüre uğramadan gösterilmesi, LGBTİ temsili açısından bir zafer olarak görülüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız