İşinden ayrılıp sahip olduğu her şeyi sattı ve vahşi hayvanlara yardım etmek için Afrika'ya yerleşti

İstatistikler Afrika aslanlarının ve fillerinin yüzde 43'ünü kaçak avlanma ve habitat kaybı nedeniyle kaybettiğimizi söylüyor. 2017'de İsviçreli Dean Schneider, son derece konforlu bir hayatı ve iyi geliri olan bir işini bıraktı, sahip olduğu her şeyi sattı ve yardıma ihtiyacı olan hayvanlara yardım etme misyonuyla Afrika'ya taşındı. 27 yaşındaki Dean Schneider hayalinizi yaşamanız için şansa ve çok paraya ihtiyacınız olmadığını ispat eden biri. Gereken tek şey istemek ve cesaret etmek. İşte Dean'in hayatını değiştiren kararı ve şu ana kadar yaptıklarının hikayesi...

Haberler ntv.com.tr 06.07.2020 - 15:04

  • 1

    AFRİKA'DAKİ HAYVANLARA YARDIM ETMEK İÇİN SAHİP OLDUĞU HER ŞEYDEN VAZGEÇTİ

    İsviçre'nin Zürih şehrinde yaşayan Dean Schneider, çok genç yaşta hayvanlara ve vahşi yaşamın güzelliğine aşık oldu ve çeşitli hayvan koruma koruma projelerini desteklemek onun için her zaman çok şey ifade ediyordu.

    ASLANLARA FISILDAYAN ADAM

  • 2

    Yaban hayatına tutkusundan ötürü İsviçre'deki rahat, konforlu ve finansal planlamacı olarak gelecek vaat eden kariyerinden vazgeçme kararı aldı ve o güne kadar sahip olduğu her şeyi sattı ve Güney Afrika'ya doğru yola çıktı.

  • 3

    Dean, ailesinin ve arkadaşlarının ilk başta onu desteklemediğini, ancak bunun kendisi için ne kadar ciddi ve önemli olduğunu fark ettiklerinde, yeni yaşam tarzını sonunda kabul ettiler.

  • 4

    Dean, Güney Afrika'da Swahili dilinde "Sınır Yok" anlamına gelen Hakuna Mipaka adlı bir proje başlattı.

  • 5

    Hakuna Mipaka, doğal yaşamlarından uzakta dünyaya gelmiş, esir yetişen ve birçok istismara uğramış vahşi hayvanlara ev sahipliği yapan büyük bir kulüp. 

    Bu kulüpte sadece aslanlar yok. Zebra, impala, sırtlan ve babun gibi hayvanlar için de ayrı ayrı özel alanlar bulunuyor. Bu geniş arazide hepsi güven ve özgürlük içerisinde yaşıyor.

  • 6

    İnsanlar sık sık Dean'e bu hayvanların bazılarının neden tekrar vahşi yaşama döndürülmediğini soruyor ve açıklaması ise basit: Esir yetiştirilmiş hayvanlar avlanamıyor ve insan yardımı olmadan hayatta kalamıyorlar. Kaçak avcılar bütün Afrika vahşi yaşamını tehlikeye attılar ve hala da atmaya devam ediyorlar. 

  • 7

    Afrika'da hayvanları esaret altında yetiştiren, genellikle onları para için kullanan, korkunç koşullarda tutan ve iyi bakmayan  insanlar var ve bu durum Afrika hayvanalrının bugün karşı karşıya olduğu tek tehlike değil. Kaçak avcılar yüzünden bugün bazı türler yok olmanın eşiğine kadar geldi, binlerce hayvan kaybedildi. 

    Dean, "Kaçak avcılar, batıl inançtan geleneksel tıbba kadar çeşitli sebeplerden ötürü karaborsada hayvanların pençelerini ve dişlerini satıyorlar. Bunlar yerel pazarda ve Asya'da satılıyor. İnsan eğitiminin eksikliği ve hayvanlar hakkında anlayış eksikliği en büyük problemler. Bilimsel bir kanıt olmamasına rağmen, karahindiba ve hayvan pençelerinin birçok rahatsızlığı tedavi edebileceğine dair hala yaygın bir inanç var" diyor.

  • 8

    "BİZ BURADA SEVDİĞİMİZ ŞEYLERİ KORUYORUZ"

    Dean şimdiye kadar onlarca hayvanı kurtardı ve insanları eğitmek ve farkındalıklarını arttırmak için çok şey yaptı.

    Schneider, "Onlara 'vahşi hayvan' dense de onların yaşamlarına, doğalarına ve davranışlarına saygı duymamız gerekli" diyor.

  • 9

    Hakuna Mipaka kulübünün kapladığı alan 400 hektar. Kaçak avcıları uzak tutan 6 silahlı güvenlik görevlisi ve Hakuna Mipaka'ya girebilecek kadar şanslı olan hayvanlar kendilerini cennette buluyor. Kutsal alana giren her hayvan bir veteriner tarafından muayene ediliyor ve gerekli tedavileri yapılıyor. Hayvanlar, kafeslerde yaşamak yerine, ağaç, ot ve doğal toprak içeren geniş kampların tadını çıkarıyor.

  • 10

    Schneider, Instagram hesabında vahşi yaşamın ve barındırdığı hayvanların güzelliklerini etraflıca göstererek insanlara öğretmeye çalışıyor.

  • 11

    8 milyona yakın kişi Dean’in maceralarını ve vahşi yaşam ile ilişkisini takip ediyor ve pozitif yorumlarıyla onu cesaretlendirmeye devam ediyor.

  • 12

    Schneider, yaban hayatı hakkında "hayvanların insanların kalbinde daha doğru yer etmesi" için düzenli olarak eğitici videolar yayınlıyor.  

  • 13

    Schneider, "Benim misyonum olabildiğince çok insana ulaşıp onlara vahşi yaşamın ve hayvanlar aleminin güzelliklerini göstermek" diyor.

  • 14

    Schneider, Hakuna Mipaka internet sitesinde amacını şöyle açıklıyor: "İnsanların hayvanlar hakkında algılarını değiştirmek ve vahşi yaşamı korumak için bilginin, tutkunun ve bu türden görsel hikayelerin gücüne inanıyorum"

  • 15
    Dean'in her şeyi geride bırakma ve hayatını ihtiyacı olan hayvanlara yardım etmeye adama kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
  • 16
  • 17
  • 18
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız