Kaşiflerin şehri Lizbon (Lizbon gezi rehberi)

Atlas Okyanusu’nun kıyısına sığınmış Lizbon, 7/24 hayatın sürdüğü, farklı kültürlerden insanların barış içinde yaşadığı, kafası rahat şehirlerden. Brandlifemag.com editörlerinin kaleminden kaşiflerin şehri Lizbon...

Haberler 30.11.2018 - 13:15

  • 1

    Okyanus etkisinin tüm kıyı ve köşelerde, hatta insanlar üzerinde bile hissedildiği Lizbon; çok kültürlü toplum yapısından da anlaşılacağı üzere özgürlüklere son derece açık bir şehir. Bunu şehrin sokaklarına adım attığınız anda hissediyor; farklı ülkelerden insanlardan yayılan sinerjiye hayran kalıyor; 7/24 hayatın devam ettiği Lizbon’da kendinizi her daim güvende hissediyorsunuz.

  • 2

    LİZBON CADDESİ

    Lizbon’un bir rahatlığı da oldukça iyi işleyen toplu taşıma sistemi sayesinde şehri keşfetmenin bir hayli kolay oluşu. Daracık sokaklarda ilerleyen eski tramvaylarda şehri gezmekse, hem çok keyifli hem de mutlaka yapılması gereken bir Lizbon geleneği. Yokuşlar arada sırada yorsa da sokaklardaki şahane binaları görmek için şehri yürüyerek gezmek kesinlikle şart.

  • 3

    PRAÇA DO COMERÇİO MEYDANI

    Tejo Nehri’nin ikiye ayırdığı Lizbon’un en turistik yerlerinden biri de sömürgecilik dönemlerinde gemilerin getirdiği malların boşaltıldığı Praça do Comerçio Meydanı.
  • 4

    AUGUSTA CADDESİ

    Meydandaki dev zafer tagının altından geçerek ulaşabileceğiniz, sadece yaya trafiğine açık olan Augusta ise şehrin en önemli caddelerinden.
  • 5

    SAO DOMİNGOS KİLİSESİ

    Hazır buraya gelmişken mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden birisi de 1755 depremi ve 1959 yangınına rağmen hala ayakta kalan ender yapılardan biri olan Sao Domingos kilisesi. Bakımsızlığına rağmen halen görkemini koruyan kilise, gerçekten de Lizbon’un etkileyici yapılarından biri.
  • 6

    BAIRRO ALTO

    Lizbon’a gitmişken mutlaka yapmanız gereken şeylerden biri de şehri tepeden izleyebileceğiniz Bairro Alto bölgesine gitmek. Eğer vaktinizi doğru ayarlar ve akşama doğru bu bölgeye yolunuzu düşürebilirseniz, Bairro Alto Hotel’in terasında Tejo Nehri’ni izleyerek, gördüğünüz en şahane gün batımı manzaralarından birine şahit olabilirsiniz.

  • 7

    ALFAMA BÖLGESİ

    Pek çoğunuzun bileceği gibi Lizbon’un alametifarikalarından biri de Fado müziği. İşte şehrin depremden sonra ayakta kalan eski mahallesi Alfama da Portekiz’in sembollerinden Fado müziğinin doğduğu yer. Şehre ait çeşitli arkeolojik kalıntılara ev sahipliği yapan Sao Jorge Kalesi’nin de olduğu bölgenin dar ve labirent sokakları, kadınların denize açılan kocalarının ardından yaktığı ağıtlarla ortaya çıkan Fado’nun da doğum yeri.

  • 8
    Bölgedeki kafelerde kahvenizi içerek dinlenebilir, sokak müzisyenlerini dinleyerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Müzik demişken, gece hayatına meraklıysanız Bairro Alto semtinde keşfedebileceğiniz çok sayıda eğlenceli mekan olduğunu da ekleyelim.
  • 9

    Aslında Lizbon’da görülmesi gereken pek çok yer, yapılması gereken pek çok şey var. O yüzden ne yapın edin, Atlas Okyanusu’nun kıyısına kurulmuş bu saklı güzelliği görmek için hayatınızda bir kez de olsa rotanızı Lizbon’a çevirin.

  • 10

    YAPMADAN OLMAZ

    - Portekizli şair Fernando Pessoa’nın en sevdiği mekanlardan biri olan A Brasileira’da kahve içmek.

    -Portekiz’in tarih boyunca yaşadığı denizcilik serüvenini adım adım takip edebileceğiniz Denizcilik Müzesi’ni gezmek.

  • 11

    - Portekizli denizcilerin denize çıkmadan hemen önce uğradıkları, aynı zamanda UNESCO korumasında olan Belem Kulesi’ni görmek.

    - Latin Amerika ve İber Yarımadası’na ait güncel sanat çalışmalarına dair başarılı bir koleksiyona sahip olan Modern Sanatlar Müzesi’nde vakit geçirmek.

  • 12

    LİZBON'DA NE YENİR İÇİLİR?

    - Portekiz’in denizcilik kültürünün sofralardaki yansıması olan, deniz ürünleriyle yapılmış leziz yemeklerin tadına bakmak.

  • 13
    - Lizbon’un sembolik yiyeceği olan, dışı milföy hamuru içinde ise özel bir muhallebinin olduğu tatlı Pastéis de Nata’yı yemeden dönmemek.
  • 14
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız