Mısır'ın çölleri değil Antalya'nın Patara'sı

Antalya'nın Kaş ilçesi sınırlarındaki Patara Plajı, Patara Antik Kenti yakınında bulunan ve bölgenin en büyük plajlarından birisi. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, yaklaşık 18 kilometre uzunluğuyla bu alanda da 'en'ler arasında. Patara Plajı'nda Mısır'daki çölleri andıran kum tepeleri üzerinde yapılan atlı ve develi safari, kente gelen turistlerin gözdesi...

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 05.03.2020 - 12:19

  • 1

    Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor. Turizmi deniz, kum, güneş üçgeninden kurtarmayı amaçlayan Valiliğin alternatif turizmi geliştirme projeleri kapsamında değerlendirilen Kaş ilçesi sınırlarındaki Patara Plajı, Mısır çöllerini anımsatan kum tepeleri, atlı ve develi safari turlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor. 

    2020 YILININ TURİZM TEMASI OLAN 'PATARA' HAKKINDA TÜM BİLİNMESİ GEREKENLER

  • 2

    ATLI VE DEVELİ SAFARİ TURLARI DÜZENLENİYOR

    Bölgedeki kazılarla Likya Birliği'nin önemli kentleri arasında yer aldığı ve tarihi milattan önce 8. yüzyıla dayanan Patara Antik Kenti yakınlarındaki kum tepeleri, Mısır'ın çöllerini anımsatıyor. Bölgedeki girişimcilerce ince kum tepelerinde atlı ve develi safari turları düzenleniyor.

  • 3

    Antik kentin içinden geçen tatilciler, kum tepelerini aşarak 12 kilometrelik Patara Plajı'nın eşsiz güzelliğinde tozlu bir yolculuğa çıkıyor.

    Caretta carettaların da önemli bir yuvalama alanı olan plaj, gün batımında ise doğal bir fotoğraf stüdyosuna dönüşüyor.

  • 4

    KAYA MEZARLARI VE XANTHOS ANTİK KENTİ

    İlçenin alternatif turizm açısından en önemli değerleri arasında kaya ve kral mezarları da yer alıyor. İslamlar Mahallesi'ndeki sarp kayalarda yer alan mezarlar, özellikle doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin görmek istediği yerler arasında. UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ndeki Xanthos Antik Kenti, kaya ve lahit mezarları ile Likya kültürüne özgü dikme mezar anıtlarıyla yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Antik kent, pek çok tarihi olay ve savaşa sahne olmasına rağmen hâlâ ayakta.

  • 5

    Saklıkent Kanyonu çevresinde ve Patara'daki kum tepelerinde atlı ve develi safari turları yapılıyor. 

  • 6
    Kum tepelerini at üzerinde aşan turistler farklı renkler ve tatlar tadıyor. Yılda ortalama 25 bin turistin safari yapmak için geldiği Patara Plajı'nda önümüzdeki yıllarda bu sayının katlanması bekleniliyor.
  • 7
    Bezirgan köyündeki Likya lahitlerinden esinlenerek 350 yıl önce yapıldığı belirlenen tahıl ambarları da ilçede kültür turizmine hizmet ediyor. Yan yana dizili 125 ambar bölgedeki köylülerce günümüzde de depo olarak kullanılıyor. Farklı mimari yapısı ve sedir ağacından yapılan ahşap dokusuyla ambarlar, zamana meydan okuyor.
  • 8

    YEŞİLÇAM'IN DA ADRESİYDİ

    Zamanında Kemal Sunal ve Şener Şen'in başrolünü oynadığı 'Tosun Paşa' ile İbrahim Tatlıses'in başrolünde yer aldığı 'Sabuha' filmleri kum tepelerde çekilmişti.
  • 9
    Özellikle 2020'nin Patara Yılı ilan edilmesiyle bu yıl dikkatleri daha çok üzerine çekecek olan Patara Plajı, turistleri bekliyor.
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız