Yeraltından gelen mucize: Dünyanın en ünlü kaplıcaları

Doğanın bize sunduğu bir başka mucize olan doğal kaplıcalar, kimi zaman termal sularının iyileştirici özellikleriyle kimi zaman muhteşem görünümleriyle, kimi zaman ise her ikisiyle birden ün kazanıyor. Brandlifemag.com editörleri, şifa kaynağı termal sularıyla dünyanın en ünlü kaplıcalarını derledi. İşte Pamukkale'nin dünyadaki rakipleri…

Haberler ntv.com.tr 28.10.2019 - 11:01

  • 1

    Kurokawa Onsen, Japonya

    Japonya ‘onsen’, yani doğal kaplıcalar bakımından zengin bir ülke. En güzellerinden biri ise Kyushu adasında bulunan Kurakowa. Burada ister konaklayabilir, ister günübirlik bir girişe 24 adet doğal banyodan üçüne erişebilirsiniz. Mağaraların içinde bulunan, etrafı bambularla çevrili ya da karla kaplı yamaçların yanı başında yer alan havuzlar gibi çeşit çeşit seçeneğiniz olacak.

  • 2

    Blue Lagoon, İzlanda

    Belki de dünya üzerindeki kaplıcalardan en ünlüsü İzlanda’daki Blue Lagoon. Bunu da üzeri bir buhar katmanıyla örtülü sularının buz mavisi rengine borçlu. Blue Lagoon’un jeotermal sularında yüzmenin keyfine varmak için rezervasyon yaptırmanız gereliyor. Yeryüzünün neredeyse 2 km altından gelen sular yukarı doğru yükselirken içine çakmaktaşı, yosun ve çeşitli mineraller karışıyor. Bu da lagünün sularının iyileştirici bir etkiye ve canlı mavi renge sahip olmasını sağlıyor.

  • 3

    Banjar, Endonezya

    Etrafı bereketli tropik ormanlarla çevrili Banjar kaplıcaları Endonezya’nın Bali eyaletinde bulunuyor. Banjar köyünün tepelerinde yer alan bu kaplıcanın suları taştan oyulmuş ejderha heykellerinin ağzından bir havuza dökülüyor. Havuzun beyazımsı suyu yerlilerce kutsal sayılıyor. Burada mistik bir kaplıca deneyimi yaşamanız garanti…

  • 4

    Huanglong Milli Parkı, Çin

    UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendine bir yer bulmuş olan ve ‘Dünyadaki Periler Alemi’ olarak da adlandırılan Huanglong Vadisi travertenli kaplıcalarıyla olduğu kadar panda popülasyonu ve zirveleri karla kaplı dağlarıyla biliniyor. Tepesinde antik bir Budist tapınağın yer aldığı travertenler ise 3,5 kilometre boyunca uzanıyor. Suya girilmese de travertenlerin manzarasını yukarıdan ya da kısa bir teleferik yolculuğu ile izlemek çok hoş bir deneyim.

  • 5

    Terme di Saturnia, İtalya

    Mulino Şelaleleri ve Terme di Saturnia termal spa merkezi, Güney Toskana’da ziyaret edebileceğiniz popüler bir nokta, üstelik ücretsiz. Küçük havuzlar oluşturan travertenlerinin 37 derece sıcaklıktaki suyunun cilt problemlerinden bademciğe kadar birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor.

  • 6

    Grand Prismatic Spring, ABD

    112 metrelik çapıyla Grand Prismatic Spring, ABD’nin ünlü Yellowstone Milli Parkı’ndaki en büyük, dünyanın ise üçüncü en büyük doğal kaplıcası. Sıcak, mineral zengini sularda oluşan bir bakteri nedeniyle suyunun rengi, yeşilden turuncuya doğru giden halkalarla göz alıcı bir palete sahip. Burada yüzmek mümkün değil ancak bu renkleri seyretmenin keyfi, buranın dünyaca ünlü bir kaplıca haline gelmesini sağlamış.

  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız