5 maç kala Süper Lig'de hangi takım avantajlı?

Süper Lig'de bitime son 5 maç kalırken nefes kesen şampiyonluk heyecanı 3 takım arasında devam ediyor. Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kalan maçlarını ve şampiyonluğa hangisinin daha yakın olduğu değerlendirdi.

Haberler ntv.com.tr 06.05.2015 - 17:07

  • 1
    Süper Lig'de bitime son 5 maç kalırken nefes kesen şampiyonluk heyecanı 3 takım arasında devam ediyor.
  • 2
    Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kalan maçlarını ve şampiyonluğa hangisinin daha yakın olduğu değerlendirdi.
  • 3
    Süper Lig'de 33.hafta oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisi en kritik maç olarak görülürken, Fenerbahçe'nin üç kez deplasmana gidecek olması en büyük dezavantajı.
  • 4

    İbre Galatasaray’a döndü

    Cuma günü Galatasaray-Torku Konyaspor maçıyla en zorlu 10 günün açılışı yapılacak. 8 Mayıs’tan 18 Mayıs’a kadra takımlar 9’ar puanlık maç oynayacaklar. Bu maçlardan çıkılıp Galatasaray-Beşiktaş derbisine gidilecek. Bu 10 günlük sürede neler olabilir? Fenerbahçe; Sivas’a gidiyor ki çok zor bir deplasman. Bu hafta en dezavantajlı takım Fenerbahçe. İki rakibinden de 1 puan geride olduğu için her türlü kazanması gerek... Çünkü aradaki puan farkının 3’e çıkmaması lazım. Sırat köprüsünde olan bu hafta itibariyle Fenerbahçe. Sonra Erciyes ve Mersin maçları var. 

  • 5
    Direkt 3 puan cepte diyebileceğimiz tek maç var, o da Erciyes. Final Beşiktaş maçına doğru gidiyor. Beşiktaş ile Galatasaray derbiye final için çıkarlar ama Fenerbahçe’nin en zorlu 10 günü başlıyor. Yüzdeler gün gün değişiyor. İbre Galatasaray’a doğru öne çıktı. Ama Cuma-Pazar süreci çok kritik.
  • 6

    Galatasaray bir adım önde

    Keşke bu sorunun cevabını vermek soruyu sormak kadar kolay olsa...Fubolun kendi içindeki o bilinmezliği apayrı bir heyecan getirdi kalan 5 haftaya... Herkes ayrı bir hesap yapıyor.  Kimi “derbide düğüm çözülür” derken kimi de “Oynanacak üç haftada kopmalar olur” diyor. 

  • 7
    Ama kesin bir cevap veremiyoruz. Beşiktaş bugün itibariyle averajla liderlik koltuğunda otursa da Galatasaray’ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Debiye kadar takımlar 3’er maça çıkacaklar. Çok düz mantıkla bakıldığında Fenerbahçe için bu 3 maçın 2’si deplasmanda. Beşiktaş ve Galatasaray iki maçta ev sahibi takım konumunda. Böyle bakıldığında Fenerbahçe daha dezavantajlı. Ancak Fenerbahçe büyük maçları bitirdi. Galatasaray-Beşiktaş biribiriyle oynuyor. Matematiği alt üst edecek bir şey var, o da futbolun kendisi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız