En iyi 20 spor filmi

Dünya sineması, bir çok etkileyici spor filmine imza attı. Peki yüzlercesi çevrilen spor filmlerinin en iyileri hangileri? İşte sinemaseverlerin IMDB’de kullandıkları oylarla belirlenen, gelmiş geçmiş en iyi 20 spor filmi...

Haberler Ntvspor 23.02.2015 - 16:02

  • 1

    Dünya sineması, bir çok etkileyici spor filmine imza attı. Peki yüzlercesi çevrilen spor filmlerinin en iyileri hangileri? İşte sinemaseverlerin IMDB’de kullandıkları oylarla belirlenen, gelmiş geçmiş en iyi 20 spor filmi...

  • 2

    20. CINDERELLA MAN

    IMDB PUANI: 8.0
    YÖNETMEN: Ron Howard
    OYUNCULAR: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko

    Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930'lar Amerikası'nda ailesine bakmak için tutkuyla bağlı olduğu boksu bırakmak zorunda kalan Jim, rastlantı eseri şampiyon boksör Max'le maça çıkar. Tam bir unvan maçı olan bu karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olma onuruna erişecek olan Jim'i saatler süren bir maç beklemektedir. Bu maç Jim'in hayatında neleri değiştirecektir? İrlanda asıllı boksör James Braddock'un hayat hikayesinden uyarlanan film 3 dalda Oscar'a aday gösterilmişti.
  • 3

    19. TRETO POLUVREME

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: Darko Mitrevski
    OYUNCULAR: Katarina Ivanovska, Sasko Kocev, Richard Sammel

    Ülkenin en iyi takımını kurmak isteyen Dimitry, Alman Rudolp Spitz'i takımın başına getirir. Ancak Nazi tanklarının şehri işgal etmesiyle Dimitry'nin planları değişir. Filmin diğer unsuru da yerel bir bankacı ile takımın yıldız oyuncusunun yaşadığı aşktır.
  • 4

    18. ROCKY

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: John G. Avildsen
    OYUNCULAR: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young

    Sıradan bir adam olan Rocky Balboa, boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapmaktadır. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.
  • 5

    17. BİLARDOCU (THE HUSTLER)

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: Robert Rossen
    OYUNCULAR: Paul Newman, Jackie Gleason, Piper Laurie

    Zorba ve son derece hırslı bir adam olan Eddy'nin son zamanlardaki tek tutkusu bilardo oynamaktır. Eddy, önündeki tüm rakipleri yenip şehrin şampiyon bilardo oyuncusu olmayı istemektedir. Bunun için önündeki tek engel bilardo şampiyonu Minnesota Fats'tir. İkili ortaya para koydukları iddiayla ilk oyunlarını oynamaya başlarlar. Oyun bittiğinde Eddy, yenilen taraftadır. Ancak bu onu durdurmayacak, hırsına hırs katacaktır.
  • 6

    16. GOOD NEWS

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: Charles Walters
    OYUNCULAR: June Allyson, Peter Lawford, Patricia Marshall

    1920'lerde geçen ve tamamen kurgu bir üniversitenin kütüphanesinde görev yapan Connie Lane'in, futbol yıldızı Tommy Marlowe'a aşık olmasını konu ediyor.
  • 7

    15. IP MAN (YIP MAN)

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: Wilson Yip
    OYUNCULAR: Donnie Yen, Simon Yam, Siu-Wong Fan

    Bruce Lee’nin ustası Yip Man’in yarı-biyografik hikayesini anlatan film, Yip Man tarafından başarıyla icra edilen savunma tekniği WingChun’un tarihine de yer veriyor.
  • 8

    14. MİLYONLUK BEBEK (MILLION DOLLAR BABY)

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: Clint Eastwood
    OYUNCULAR: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman

    Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır: Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Günün birinde Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Dört dalda Oscar sahibi olan filmin yönetmeni Clint Eastwood.
  • 9

    13. RÜYA TAKIM 1935 (SAPNU KOMANDA 1935)

    IMDB PUANI: 8.1
    YÖNETMEN: Aigars Grauba
    OYUNCULAR: Janis Amanis, Inga Alsina, Vilis Daudzins

    1935'teki ilk Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı kazanan Letonya Basketbol Milli Takımı ve efsane koçları Valdemars Baumanis'in hikayesi.
  • 10

    12. KANO


    IMDB PUANI: 8.2
    YÖNETMEN: Chih-Hsiang Ma
    OYUNCULAR: Togo Igawa, Takao Ohsawa, Masatoshi Nagase

    Bir Tayvan lise beyzbol takımı, Japonya'daki bir turnuvaya katılır.
  • 11

    11. ZAFERE HÜCUM (RUSH)

    IMDB PUANI: 8.2
    YÖNETMEN: Ron Howard
    OYUNCULAR: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde

    İki F1 pilotu Niki Lauda ve James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor. 1976'da gerçekleşen Almanya GP'sinde Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari kaza sonucu yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında İtalya GP'si ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...
  • 12

    10. WARRIOR

    IMDB PUANI: 8.2
    YÖNETMEN: Gavin O'Connor
    OYUNCULAR: Tom Hardy, Nick Nolte, Joel Edgerton

    Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir. Tommy babasına kendisini turnuva için eğitmesi için yardım isteyecektir.
  • 13

    9. LAGAAN: ONCE UPON A TIME IN INDIA

    IMDB PUANI: 8.2
    YÖNETMEN: Ashutosh Gowariker
    OYUNCULAR: Aamir Khan, Gracy Singh, Rachel Shelley

    Hindistan'ın Champaner kenti büyük bir kuraklık içerisine girmiştir. Köylüler bir araya gelerek, toprak sahiplerinden Lagaan adlı verilen vergilerin bir süre için durdurulmasını isterler. Fakat İngiliz yerel yöneticiler Hintli halkın önüne bir koşul koyalar. Lagaan vergisinin kaldırılması ancak köylülerin İngilizleri bir kriket müsabakasında yenmesine bağlıdır! Fakat köyde kriket oynamayı bilen hiç kimse yoktur...
  • 14

    8. KIZGIN BOĞA (RAGING BULL)

    IMDB PUANI: 8.3
    YÖNETMEN: Martin Scorsese
    OYUNCULAR: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci

    Raging Bull, ortasiklet bir boksörün dizginlenemez kariyer hırsının, boksörün hayatına olan etkilerine odaklanır. Her zaman en iyisi olmak için kendine zarar verecek derecede korkutucu bir hırs barındıran boksör Jake La Motta, bu agresifliğini sadece ringte rakipleri üzerinde değil; ring dışındaki özel hayatına da taşır. Bu nedenle zamanla kariyerini kendi elleriyle un ufak ederken, yakın çevresini de yavaş yavaş kayber.
  • 15

    7. ROCCO VE KARDEŞLERİ (ROCCO E I SUOI FRATELLI)

    IMDB PUANI: 8.3
    YÖNETMEN: Luchino Visconti
    OYUNCULAR: Renato Salvatori, Paolo Stoppa, Spiros Focas

    Yoksulluktan kurtulmaya and içen dul Rosaria, yeni hayatlarında büyük oğlu Vincenzo’nun yardımıyla ayakta kalabileceklerini düşünür. Simone ise umut veren bir boksördür ancak sorumsuz bir yaşam sürer. Kardeşi Rocco ise onun ardından başladığı boksörlükte hızla yıldızlaşır. Rocco ve Simone bir kadın yüzünden karşı karşıya geleceklerdir.
  • 16

    6. PAAN SINGH TOMAR

    IMDB PUANI: 8.3
    YÖNETMEN: Tigmanshu Dhulia
    OYUNCULAR: Irrfan Khan, Ravi Bhushan Bhartiya, Mahie Gill

    Hindistan'da yedi kez engelli koşu yarışlarını kazanan atlet Paan Singh Tomar'ın, Chambal Vadisi'nin en korkulan haydutuna dönüşmesinin öyküsü anlatılıyor.
  • 17

    5. FLAKLYPA GRAND PRIX

    IMDB PUANI: 8.3
    YÖNETMEN: Ivo Caprino
    OYUNCULAR: Wenche Foss, Per Theodor Haugen, Harald Heide-Steen Jr.

    75 yapımı Norveç animasyon filminde Reodor Felgen, eski asistanının araç motorunu kendi fikirlerini çalarak yapması ve yarışlar kazanması üzerine harekete geçer. Felgen’in önündeki engel ise mali kaynaktır.
  • 18

    4. MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO!

    IMDB PUANI: 8.4
    YÖNETMEN: Dragan Bjelogrlic
    OYUNCULAR: Milos Bikovic, Petar Strugar, Nina Jankovic

    1930'da Uruguay'da düzenlenen ilk Dünya Kupası'na katılmak isteyen futbol sevdalılarının mücadelesini anlatan film. Rüyanın sonunda gerçek yıldızlara ve yaşayan efsanelere dönüşürler.
  • 19

    3. BHAAG MILKHA BHAAG

    IMDB PUANI: 8.4
    YÖNETMEN: Rakeysh Omprakash Mehra
    OYUNCULAR: Farhan Akhtar, Sonam Kapoor, Pavan Malhotra

    Hindistan-Pakistan bölünmesinden korkan, Milkha'nın (Uçan Sih) başarı öyküsü.
  • 20

    2. CHAK DE! INDIA

    IMDB PUANI: 8.4
    YÖNETMEN: Shimit Amin
    OYUNCULAR: Shah Rukh Khan, Vidya Malvade, Tanya Abrol

    İsmi lekelenmiş eski bir hokey oyuncusunun kadınlar takımıyla yaşadığı başarıların ardından onurunu ve saygınlığını geri kazanmasının hikayesi.
  • 21

    1. MONTEVIDEO, VIDIMO SE!

    IMDB PUANI: 8.6
    YÖNETMEN: Dragan Bjelogrlic
    OYUNCULAR: Milos Bikovic, Petar Strugar, Armand Assante

    4. sıradaki "Montevideo, Bog Te Video"nun devam filminde, eski Yuguslavya'da Belgrad'daki bir futbol takımı ilk Dünya Futbol Şampiyonası'na gitme hakkı kazanır. Ancak olaylar karmaşık bir hal alır.
  • 22

    Bu arada sıralamada bizden bir film de var! Kemal Sunal'ın 7.9 IMDB puanı alan filmi İnek Şaban dünyanın gelmiş geçmiş en iyi spor filmleri sıralamasında 29. sırada! Filmde manav çırağı Şaban'ın yanlışlıkla ünlü kaleci Bülent sanılarak maçlara çıkarılması ve kalede adeta devleşmesinin komik hikayesi anlatılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız