EURO 2016 Elemeleri'nin ardından

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası için eleme turunda grup aşaması sona erdi. Son ana kadar kıyasıya çekişmenin yaşandığı elemelerin dikkat çeken 1

Haberler ntv.com.tr 14.10.2015 - 16:53

  • 1

    2014 Dünya Kupası'na damgasını vuran takımlardan biri olan Hollanda, EURO2016 elemelerinde tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yarattı.

    Hollanda, A Milli Takım'ımızın da yer aldığı grubu 4. sırada tamamlarken, Van Persie'nin grubun son maçında kendi kalesine attığı gol, Hollanda adına elemelerin kısa bir özeti gibiydi...

  • 2

    3 milyonluk bir nüfusa sahip olan Galler, Chris Coleman önderliğinde rahat bir şekilde Fransa biletini aldı. 

    Kontra atak futbola yatkınlığıyla göze çarpan Galler, 2016'da Fransa'da düzenlenecek şampiyonada rakiplerine zor anlar yaşatabilir.

    Real Madrid forması giyen Gareth Bale, elemelerde Galler'in 11 golünün 7'sini atarken, 2' golün de asistini yaptı. 

  • 3

    Michael O'Neill önderliğindeki Kuzey İrlanda, F Grubu'nu lider olarak tamamlayarak, tarihinde ikince kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

    Takıma bu başarıyı kazandıran Michael O'Neill'ın sözleşmesi Euro 2016'nın hemen ardından sona erecek. 

    O'Neill 4 yıllık sözleşmeye sıcak bakmasına rağmen İrlanda Futbol Federasyonu'nun 2 yıllık sözleşmeye sıcak bakması nedeniyle Kuzey İrlanda futbolu bir teknik direktör krizi yaşayabilir. 

  • 4

    EURO 2016 elemelerinde grubunu 3. sırada tamamlayan İrlanda Cumhuriye'nin başı sarı kartlarla dertte....

    Play-Off öncesi takımın en önemli yıldızlarından Jon Walters'ı kaybeden teknik direktör Martin O'Neill, UEFA'nın disiplin sistemini eleştiriyor.

    "En iyi üçüncü" belirlenirken, grubun son sırasındaki takımlardan alınan puanların gözardı edildiğine dikkat çeken O'Neill, kart cezalarında da aynı uygulamanın olmamasını adaletsizlik olarak nitelendiriyor.

    Jon Walters, Kuzey İrlanda'nın grup sonuncusu Cebelitarık ile oynadığı maçtaki bir pozisyon sonrasında faul bekleyerek topu eliyle durdurmuş ve sarı kart görerek cezalı duruma düşmüştü.

    Play-Off oynayacak olan Ukrayna da aynı dertten müzdarip... Ukrayna, play-off turunda, benzer şekilde cezalı duruma düşen iki oyuncusundan faydalanamayacak.

  • 5

    İskoçya teknik direktörü, Gordon Strachan, 6-0 kazanılan maçın hemen ardından basın mensuplarının takımın geleceğiyle ilgili sorularıyla muhatap olmuştu.

    Gazeteciler bu eleme grubunun, takımdan bazı isimlerin milli takım formasıyla mücadele ettiği son maç olup olmadığını sormuş, Strachan bu soruya yanıt vermemeyi tercih etmişti.

    Takımda 30 yaş üzeri çok sayıda oyuncunun bulunduğu İskoçya'nın en büyük sorunu, takımda heyecan veren ve gelişme gösteren oyuncu bulunmaması gösteriliyor.

    Bir sonraki milli maçını 11 ay sonra oynayacak olan İskoçya'nın böyle kısa bir sürede bu sorunu aşıp aşamayacağı ise merak konusu...

  • 6

    Turnuvaya doğrudan katılacak olan ev sahibi Fransa ile hazırlık maçı yapmak için hazırlanan Danimarka, bu anlarda Arnavutluk'un Ermenistan'ı mağlup ettiğini ve milli takımlarının 3. sıraya düşerek play-off oynamak yazorunda kaldığını  öğrenmişti. 

    Bu moral bozukluğuyla sahaya çıkan rakibini 2-1 yenen Fransa'nın oyunu gelecek hakkında pek ipucu vermese de Anthony Martial'ın performansı EURO 2016 için Fransız futbolseverleri fazlasıyla heyecanlandırdı. Giroud, Benzema, Greizman gibi etkili gol silahlarına sahip olan Fransa, Martial'ın da performasını devam ettirmesi durumunda ev sahibi avantajını da kullanarak turnuvanın öne çıkan takımlarından biri olabilir...

  • 7

    Avrupa'da milli maçlar, kulüplerin çekişmesi kadar ilgi çekmese de gelecek yıl düzenlenecek olan EURO 2016 farklı bir turnuva olacağa benziyor...

    Fransa, İspanya, Belçika, İngiltere, Almanya, Portekiz gibi turnuvanın gedikli takımlarına katılacak olan Avusturya ve Polonya, parlayan jenerasyonlarıyla turnuvanın ilgiyle takip eden takımları arasında olacak.

    Bu takımlar dışında Arnavutluk, Galler, İzlanda, Slovakya gibi futbolda gerçekleştirdikleri atılımların meyvelerini toplayan ülkeler de şüphesiz turnuvaya yeni bir soluk getirecek.

  • 8

    İngiltere, zoru başararak eleme grubundaki 10 maçını da kazanarak 30 puanla lider olmuştu.

    Roy Hodgson'ın öğrencilerinin en büyük sorunu ise 'büyük' takımlar karşı oynanan maçlar.

    İngiltere, 2008'den bugüne 'elit takım' olarak kabul edilen 23 ülke milli takımından sadece 6'sını yenebildi.

    İngiltere, gelecek ay İspanya ve Fransa, sonrasında Almanya ve Mart ayında da Hollanda hazırlık maçında karşılaşacak.

  • 9

    Fransa hayali ile son maça çıkan Macaristan, son maçta büyük bir şok yaşadı.

    A Milli Takımımızın İzlanda'yı yenmesi, Kazakistan'ın da son maçta deplasmanda Letonya'yı yenmesiyle Türkiye "en iyi üçüncü" olarak EURO 2016'ya gitmeyi başarınca, Macarlara Play-Off yolu gözüktü.

    Macaristan'a play-off yolu gözükse de kurada seribaşı olma ihtimali onları Fransa'ya biraz daha yaklaştırıyor.

  • 10

    İspanya kalesini her ne kadar eleme maçlarında çoğunlukla Iker Casillas korusa da, David De Gea artık neden ülkenin 1 numaralı kalecisi olduğunu Ukrayna deplasmanında ispat etti.

    En iyi üçüncü olabilmek için İspanya kalesine yüklenen Ukraynalı oyuncular, her pozisyonda karşılarında De Gea'yı buldu. 

    İspanya'nın 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maça De Gea'nın inanılmaz kurtarışları damga vurdu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız