Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

Haberler 16.05.2010 - 15:52

  • 1

    FENERBAHÇE serüven

    AHMET SİVASLI - Tarih 2 Haziran 2009! 2008-09 sezonunu 61 puanla dördüncü sırada bitiren Fenerbahçe’nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones Iberia Havayolları’na ait uçakla İspanya’ya apar topar giderken yanında bavullarını da götürüyordu. Fenerbahçe’deki geleceği devre arasından beri tartışılan Aragones’in Fenerbahçe macerası kısa sürmüş, Avrupa Şampiyonu İspanya’nın teknik direktörü sarı-lacivertli takımda beklentileri karşılayamadan ülkesine dönüyordu.
  • 2

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Aragones ile yollar ayrılmadan Fenerbahçe yönetimi teknik direktör arayışlarına girmiş en ciddi aday Köln teknik direktörü Christoph Daum olarak belirmişti. Aragones havaalanına bile ulaşmadan, henüz taksideyken Alman teknik adam Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığını açıklamıştı Alman basınına… Ve Fenerbahçe’de bir kez daha Daum dönemi başlıyordu. Daha önce Fenerbahçe’yi şampiyonluğa ulaştıran Alman teknik adam direkt skora gitmesiyle tanınıyor, özel hayatında yaşadığı problemler basına malzeme oluyor, eleştirilmesine zemin oluşturuyordu. Teknik direktör sorunu Daum ile çözülmüş, yeni sezonu şampiyon olarak tamamlayabilecek bir kadro oluşturmak için yoğun transfer dönemi başlamıştı.
  • 3

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Lugano’nun İtalyan kulüplerinin gözdesi olması, Volkan Demirel ile uzun süre pazarlık masasında anlaşılamaması Fenerbahçe’de sıkıntı yaratmış fakat yoğun bir gündem oluşturan, Beşiktaş-Fenerbahçe arasında büyük gerginlik yaratan Mehmet Topuz transferinin olumlu sonuçlanması, Kayserisporlu futbolcunun büyük çalışmaların ardından Fenerbahçe’ye imza atması yüzleri güldürmüştü.
  • 4

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Transfer sezonun başlamasının ardından ilk olarak Mehmet Topuz’u kadrosuna katan Fenerbahçe ikinci transferini Sivasspor’dan Brezilyalı stoper Fabio Bilica’yı alarak gerçekleştirmişti. İç transferde Selçuk ile sözleşme yenilenirken Gaziantepspor’un başarılı savunma oyuncusu Bekir İrtegün de sarı lacivertli formayı üzerine geçirmişti.
  • 5

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    13 Haziran’da Mehmet Topuz statta düzenlenen büyük gösteride Fenerbahçe formasını giyerken kısa bir süre sonra da uzun görüşmelerin ardından Aykut Kocaman, kulübün sportif direktörlüğüne getiriliyordu. İkinci sezonun kötü giden diliminde Daum ve Aykut Kocaman sık sık karşı karşıya gelecek ve Kocaman’ın görevi sorgulanmaya başlanacaktı.
  • 6

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Fenerbahçe yabancı transferinde Juventuslu Poulsen’i renklerine bağlamak için uğraşırken yurt içi transferinde de Özer Hurmacı’yı Ankaraspor’dan transfer ediyordu. Gökhan Emreciksin’i Kayseri’ye gönderen sarı lacivertliler iç transferde kaleci Volkan’la tekrar sözleşme imzalıyordu. Transfer çalışmaları bir yana Fenerbahçe aynı dönemde UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turu’nda Macaristan’ın Honved takımıyla eşleşiyordu.
  • 7

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Aykut Kocaman’ın Brezilya çıkarması olumlu sonuç verince Corinthians takımından Andre Santos ve Cristian Baroni resmen Fenerbahçe’ye 5’er yıllığına imza atmışlardı.
  • 8

    LİG BAŞLIYOR, SÜPER KUPA VE AVRUPA SERÜVENİ

    Alex sarı lacivertli takımın kaptanlığına getirilirken Avrupa macerası başlamış ve Fenerbahçe Kadıköy’de Macaristan’ın Honved takımına 5 gol atarak, 5-1’lik skorla açılmıştı Avrupa arenasına…
  • 9

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Sıra Süper Kupa’ya gelmişti. Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş ile karşılaşan Fenerbahçe geçen sezonu çift kupayla bitiren Beşiktaş’ı Alex’in golleriyle yenerek Süper Kupa’yı müzesine götürüyordu.
  • 10

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Honved ile rövanş maçına çıkan Fenerbahçe deplasmandan 1-1’lik beraberlikle dönerek tur atlarken bir üst kademede İsviçre’nin Sion takımıyla eşleşiyordu.
  • 11

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    9 Ağustos’ta Fenerbahçe’nin Süper Lig macerası başlarken Denizli’de Guiza’nın attığı 2 golün ötesinde elektriklerin kesilmesi ve yaklaşık olarak 40 dakika arızanın çözülememesi ön plana çıkıyordu.
  • 12

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Fenerbahçe 2-0’lık galibiyetle sezona mutlu başlarken Brezilya basınında yer alan Roberto Carlos’un ülkesine dönmek istediği haberler neredeyse her gün Fenerbahçe Kulübü tarafından yalanlanmaya devam ediyordu.
  • 13

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Avrupa’da yoluna Sion macerasıyla devam eden Fenerbahçe İsviçre’deki ilk maçta rakibini 2-0 yeniyor, kendi sahasında 2-2 berabere kalmasına karşın gruplara kalmayı başarıyordu. Peki Fenerbahçe’nin rakipleri kimler olmuştu? Sheriff, Twente ve Steaua Bükreş… Fenerbahçe’ye bu rakipler hafif gelmiş, sarı lacivertliler muhteşem bir performansla 15 puanla gruptan lider olarak çıkmaya hak kazanmıştı. Bu gruptan çıkan Fenerbahçe, 2. turda Fransa’nın Lille takımıyla eşleşiyor ve Fransa’daki maçı bekleme aşamasında lige konsantre olmaya devam ediyordu.
  • 14

    REKOR GELİYOR

    Denizli’de alınan galibiyetle moral bulan Fenerbahçe sonraki maçlarda da göstermiş olduğu iyi oyunu ve kolay bir şekilde skora gitmesiyle rekora kadar koşacaktı. Denizli’den sonra Sivas, Sivas’tan sonra Diyarbakır, Manisa, Bursa, İstanbul BB, Gençler derken Fenerbahçe sezon başı üst üste 8. galibiyetine ulaşmış ve kendi rekorunu geçerek tarihinin en iyi sezon başlangıcını göstermişti. Şampiyonluğun ilk habercisi bu seriydi.
  • 15

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Fakat Gaziantep’te alınan 2-1’lik mağlubiyet kısa bir gerileme dönemine götürmüştü sarı lacivertli takımı. Sezon boyunca göreceğimiz galibiyet ve mağlubiyet istikrarları kendini göstermeye devam edecekti.
  • 16

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Fakat zamanında El Clasico başlıklarının atılmasına neden olan Galatasaray galibiyetlerine 3-1’lik skorla bir yenisini daha eklemek bile kötü oyunu gölgelememişti. Rekoru geliştirmeyi Antep’te bırakan Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray’ı 3-1 ile geçerek moral bulmuş, bir hafta sonra Kayseri engeline 1-1’lik skorla takılmıştı.
  • 17

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    İlk haftalarda yeni Brezilyalılar Andre Santos ve Cristian’ın oyunları büyük takdir toplarken Bilica sırıtmıyordu. Özer Daum tarafından yeteri kadar şans bulamıyor, Mehmet Topuz Kayseri’deki performansını adeta mumla aratıyordu. Kayseri maçından sonra Brezilyalı futbolculardaki performans düşüklüğü herkesin diline düşmüş, Alex her zamanki gibi takım arkadaşlarının kusurlarını kapatır olmuştu.
  • 18

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Kayserispor’dan sonra araya bir hükmen Ankaraspor galibiyeti yerleştirip dinlenen Fenerbahçe, İnönü’de fazla dinlendiğini gösterircesine bir futbol sergiliyor ve derbiden 3-0’lık mağlubiyetle ayrılıyordu.
  • 19

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Sezonun ikinci derbisinde gelen mağlubiyet Fenerbahçe’de soğuk duş etkisi yaratmış, takımda yavaş yavaş sıkıntılar baş göstermeye başlamıştı.
  • 20

    DEVRE ARASI OPERASYONU BAŞLIYOR. KİMLER GİDİYOR?

    Devre arasına kadar olan bölümde neler yaşanmamıştı ki… Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında rakiplerinin korkulu rüyası olmuş, ligdeki zirve yarışını sürdürmüş, Carlos’un gitmek istemesini ertelemeye çalışsa da başaramamış, bazı futbolcularının gece hayatı maceralarını cezalandırmış, ilginç seks partilerini ört bas etmeye çalışmış ve gereken operasyonu yapmak için de düğmeye basmıştı. Aralık ayında Colin Kazım bir trafik kazası geçirmiş, bunu kulübü de kandırarak farklı olarak yansıtmış ve Fenerbahçe Kulübü gerçekleri kendi internet sitesinden açıklayarak Kazım’a kapıyı göstermişti. Kısa bir süre sonra Kazım Toulouse’da kiralık olarak soluğu alacaktı.
  • 21

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Aynı sıralarda ise Önder Turacı bir gece gezmesinde elini kesmiş ve uzun uğraşlar sonucu son anda direkten dönmüştü.
  • 22

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Aralık ayında Roberto Carlos’un da Corinthians’a transferi kesinlik kazanmıştı. Aralık ayının son haftasında sonlanan Turkcell Süper Lig’in ilk yarısını Fenerbahçe Galatasaray’ın 1 puan önünde 37 puanla lider olarak tamamlıyordu.
  • 23

    KAZIM TOULOUSE’A, CARLOS CORINTHIANS’A

    Devre arası transfer dönemini rakiplerinin aksine durgun geçiren Fenerbahçe Trabzonspor’dan Gökhan Ünal’ı transfer ederken Roberto Carlos’u Corinthians’a, Kazım’ı ise Toulouse’a gönderiyordu.
  • 24

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Ziraat Türkiye Kupası’nda şov yaparak ikinci yarıya hazırlanan Fenerbahçe ligin ikinci yarısına da Denizlispor galibiyeti ile iyi başlamış ve geçen Turkcell Süper Lig maçlarının ardından sıra gelmişti Avrupa heyecanına. Tarih 18 Şubat. Rakip Lille. Fransa’da kötü bir performans göstererek 2-1’lik mağlubiyetle İstanbul’a dönen Fenerbahçe umutlarını Kadıköy’e taşımıştı. Fakat rövanş maçında da beklenen olmamıştı. Emre Belözoğlu’nun harika golüyle öne geçen Fenerbahçe tam turu geçecek derken son dakikalarda gelen golle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak Avrupa’da ‘tamam’ demişti.
  • 25

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Avrupa’ya veda eden Fenerbahçe tüm konsantrasyonunu lige ve kupaya verecekti artık. Fenerbahçe Lille kabusundan çıktığında tarihler 25 Şubat’ı gösteriyordu. 3 gün sonra İstanbul BB ile karşılaşacak olan Fenerbahçe istikrarını yine koruyor ve Olimpiyat’ta kötü bir oyun sonucu İstanbul BB’ye 2-1 yenilirken Alex de kırmızı kart görerek oyundan atılıyordu. Antalyaspor maçında kendini bulan Fenerbahçe 3 hafta aradan sonra Galatasaray deplasmanına konuk oluyordu.
  • 26

    YİNE GALATASARAY GALİBİYETİ

    Ali Sami Yen’de şampiyonluk yolunda kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe’de Daum kontrollü bir oyunla sahaya çıkmış ilk olarak gol yememeyi hedef haline getirmişti ve yapmıştı da...
  • 27

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    Hatta golü de Galatasaray ağlarına bırakırken Leo Franco’yu da ülkesine gönderecekti Selçuk...
  • 28

    ÇOK KONUŞULACAK BİR DERBİ

    Alex’in maçın hemen başında attığı gol, Bobo’nun penaltıyı kaçırması, penaltıdan önce Bilica’nın gidip penaltı noktasını eşelemesi, maçın son diliminde Fabian Ernst, İbrahim Toraman ve Vederson’a çıkan kırmızı kartlar ülkemizin futbol gündemini yoğun bir şekilde işgal ediyordu. Beşiktaş’ı 18 Nisan’da yenen Fenerbahçe gol yememe serisini de sürdürüyordu ligde.
  • 29

    Fenerbahçe sezon değerlendirmesi

    7 Mart’ta Antalyaspor karşılaşmasında ligde kalesini gole kapatmaya başlayan Fenerbahçe Beşiktaş maçında bu seriyi 7’ye çıkarıyordu. Defansta Lugano-Bilica ikilisi son derece özverili ve istikrarlı bir şekilde Volkan’ı korurlarken tecrübeli kaleci de rekora doğru koşuyor, başarılı kurtarışlarıyla takımının zirvede kalmasında önemli bir rol oynuyordu.
  • 30

    KADER MAÇLARI

    Son haftalarda Bursaspor’un hemen arkasında şampiyonluk yarışını sürdüren ve Bursa temsilcisinin fikstür dezavantajından yararlanmak isteyen sarı lacivertlilerin kader maçlarından biri Kasımpaşa’ydı. Deplasmanda Fenerbahçe Kasımpaşa ile karşılaşırken lider Bursaspor da mutlak kazanmak zorunda olan Galatasaray deplasmanından 3 puan çıkarmak istiyordu. Saat 15:00’te oynanan karşılaşmadan Bekir İrtegün’ün golüyle 1-0’lık galibiyetle çıkan Fenerbahçe, Bursaspor’un Galatasaray karşısındaki puan kaybıyla liderliğe yükseliyor ve bir daha hiç bırakmamak üzere o koltuğa oturuyordu. Kasımpaşa maçından sonra Eskişehirspor deplasmanından çıkardığı 2-0’lık galibiyetle liderliğini perçinleştiren Fenerbahçe’nin önünde bu kez çok kritik bir maç vardı. Ziraat Türkiye Kupası Finali...
  • 31

    TÜRKİYE KUPASI’NI SEVMİYOR

    1983 yılından beri Türkiye Kupası’nı kazanamayan Fenerbahçe yıllarca süren hasretini bu maçta dindirmek istiyor ve hakkında çıkan kupa geyiklerine de son vermek istiyordu. Maç Urfa’daydı. Aşırı sıcak altında oynanan karşılaşmada Fenerbahçe 1-0 öne geçmiş, Trabzonspor ardarda bulduğu 2 golle maçı 2-1 galip tamamlayarak Fenerbahçe’nin hasretini dindirmesine yine izin vermiyordu.
  • 32

    TRABZON ÖNCESİ BAŞKENT

    Kupadan yine hayal kırıklığıyla çıkan Sarı Lacivertliler son haftada kendi sahasında ağırlayacağı Trabzonspor’a veda ederek başkente gidiyor ve 1 hafta öncesinden çeşitli spekülasyonlar ve açıklamalarla gündeme gelen, başka yönlere çekilen maçı 3-0 gibi net bir skorla geçerek son haftaya lider ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak girmeyi başarıyordu.
  • 33

    TRABZONSPOR'DAN SOĞUK DUŞ

    Fenerbahçe 90 dakika boyunca yüklendi ancak kaleci Onur'u bir kereden fazla avlayamayınca şampiyonluk hazırlıklarının yerini hüsran aldı
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız