Hagi G.Saray'da ne yapar?

Mehmet Demirkol'dan Uğur Meleke'ye, Hıncal Uluç'tan Hasan Şaş'a futbol yorumcuları yazdı.

Haberler 22.10.2010 - 08:14

  • 1

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Mehmet Demirkol - Milliyet

    Rijkaard geçen yılın ilk 7 haftasındaki ofansif 4-3-3 denemesinin ardından melez bir sisteme geçmiş, defansif sorunlar onu peşine düştüğü oyun mantalitesinden alıkoymuş, ama yerine de efektif alternatif koyamamıştı. Hagi’yle bu değişecektir. Galatasaray’ın daha dengeli hatta biraz defansif takıma dönüşme ihtimali fazla. Bu oyun yapısı sarı kırmızılıları büyük maçlarda daha etkili, sıradan maçlarda ise daha kısır yapacaktır. Dolayısıyla derbide Galatasaray’ın şansı artık daha fazla...
  • 2

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Mehmet Demirkol - Milliyet

    Muhtemelen 4-4-1-1, 4-3-1-2 ya da 4-3-2-1 ana temalı bir oyun tarzı izleyebiliriz. Bu tip oyunda Misimoviç’in daha iyi performans göstereceğine eminim. Hagi’nin asıl farkı ise saha içi ve dışı disiplin anlamında ortaya çıkacak. Hagi özellikle antrenman disiplinine fazlasıyla önem veren bir teknik adam. Bunun etkisi sahaya çıkan 11’lerde ve ara transferde hemen görülür. Büyük dezavantaj ise Hagi’nin neredeyse bitmiş teknik adamlık kariyerini yeniden canlandırmak zorunluluğu. Bu iş de bir form meselesidir. Ve Hagi 3 yıldır çalışmıyor.
  • 3

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Uğur Meleke - Milliyet

    Ben Houllier’ciyim, teknik adamlığın öğrenilen bir şey olduğunu düşünenlerdenim. Hagi bence Romanya ve Türkiye’deki çeşitli görevler sırasında bolca öğrenmiş, ciddi aşama kat etmiş değerli bir teknik adam. Ama Galatasaray’a geliş zamanlamasını göz önüne alınca, Florya’da bu teknik adamlık becerilerini gösterecek ortam olduğu konusunda şüpheliyim.
  • 4

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Uğur Meleke - Milliyet

    Hagi’nin birinci dezavantajı Polat yönetiminin altıncı hocası olması ve bu anlayışın ilk krizde yedinciyi getirmekte de sakınca görmeyecek sakat bir zihniyet oluşu... İkinci dezavantaj da Galatasaray’daki futbolcu odaklı düzeni kırmanın zorluğu... Servet, Ankaragücü maçı sonrası alenen faturayı hocaya kesebiliyor, yönetim de bu garip hadiseden sonra tavrını futbolcudan yana alıyorsa, Hagi’nin de (Mourinho gelse Mourinho’nun da) bu düzenle baş etmesi kolay iş değildir. Futbolcu odaklı düzen Fenerbahçe’nin de büyük problemiydi, Kocaman birkaç aydır bununla baş etmeye çalışıyor. Şimdi sıra Hagi’de. Ve sezon ortası gelen Rumen’in işi hiç kolay değil.
  • 5

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Hıncal Uluç - Sabah

    Galatasaray'da Hagi herkesin içine sinmeyecek. Ama ben başından beri yaşananların bir tezgah olduğunu düşünüyorum. Adnan Polat, kankası Adnan Sezgin'i feda etmemek için Galatasaray'ı feda etti. Kulübü, Adnan Sezgin'i kabul edecek birine mahkum etti. Camiadan yükselecek itirazları önlemek için de Fatih Terim ve Hakan Şükür senaryoları başarıyla sahneye kondu. Ben, Fatih Hoca'nın neden "ailevi sebepler" açıklamasını yaptığını anlayamadım. Bir Galatasaraylı olarak kibarlığından ve başkana saygısından olabilir. Ama bence gerçek değil. Adnan Polat- Adnan Sezgin tezgahının bütün camiaya açıklanması lazım.
  • 6

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Hıncal Uluç - Sabah

    Bence Galatasaray ikinci bir Rijkaard olayı yaşayacak. Hagi de, Rijkaard gibi dünyanın en büyük futbolcularından biri. Ama teknik direktörlük yaşamı fiyaskolarla dolu. Galatasaray ve Romanya Milli Takımı dahil, görev aldığı her takımdan neredeyse kovularak ayrılmak zorunda kaldı. Ve uzun zamandır işsiz. Hagi, Galatasaray'ı teknik direktörlük konusunda bir son şans olarak kullanmak istiyor. Kaybedecek bir şeyi yok. Zaten dünya piyasasında teknik direktör olarak değeri yok. Başarılı olursa dönüş yapabilir. Onun için iyi bir fırsat. Ama zaten dibe vurmuş Galatasaray'ın bir Hagi kumarı oynama şansı olmamalı. Ne yazık ki; Adnan Polat, Adnan Sezgin'e razı olacak başkasını bulamadı. Özellikle tribündeki taraftarın Hagi aşkını, bu kriz döneminde kullanmayı, Ali Sami Yen'deki maçlarda kendisinin ve Adnan Sezgin'in aleyhinde yapılacak kötü tezahüratları engellemeyi düşündü. Bunlar bir Galatasaray Başkanı'na yakışmayacak küçük hesaplar. Ama ne yazık ki Galatasaray yönetiminde ve Galatasaray kongresinde bu kafaya baş kaldıracak tek kişi yok.
  • 7

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Bağış Erten - Radikal

    Düşünün, yurtdışındasınız. Konu futboldan açıldı. Soruyorlar Del Bosque niye gitti? Peki Aragones? Zico? Gerets? Tigana? Tam olarak neden gitmişlerdi, hatırlıyor musunuz gerçekten? Hepsi aynı nedenden gibi gelmiyor mu? Uyumsuzluk! Bu kadar mı yani? Bu, şuna benzemiyor mu? Varsayalım köklü bir üniversitenin rektörüsünüz. Yurtdışından çok kıymetli bir idare hukuku profesörü getiriyorsunuz. Adam derslere girmeye başlıyor ve görüyor ki altyapı yok, çalışma şevki yok, pratik bilgiler zayıf. İdari eylemle işlemi ayıramayan, yan yana durmayı başaramayan öğrenciler var. Haliyle toparlamak için hamle ediyor. Bu sefer de “Hocam bunlar çalışmayı sevmez”, “Hocam bunlar not tutmazlar”, “Hocam bunlara zor şeyler anlatma, kolaylıkları göster” diye yakınıyorsunuz. Ama adam bildiğini okudukça sınıf geri kalıyor. Derse küsenler mi istersiniz, ispiyoncular mı, ‘sakatlananlar’ mı... Hepsi gırla. Sonra diyorsunuz ki “Hocam biraz bu öğrencilerin huyuna suyuna göre ders anlatsan. Kazanmaya çalışsan.” Adam hık mık ettikçe, fermanı yazıyorsunuz: “Malzeme bu. Buna konuş.” Bu durumda hoca giderek yabancılaşıyor, öğrenciler de dökülüyor... Ne yaparsınız? Öğrencilere hocanın kariyerini daha iyi anlatıp, onları hocanın tornasına girmesi için yönlendirir misiniz? Yoksa “Bize Türk hoca lazım. Nasılsa anayasayı bir kez delince bir şey olmuyor. Bize Türk hukukunun alengirini bilen, avukatlığın çakallıklarını öğretecek biri gerek” mi dersiniz? Hangisini tercih edeceğiniz bakışınızı da belirlemez mi? ...Şef aşçı Del Bosque’den kasap, tatil köyü müdürü Tigana’dan animatör, lise müdürü Aragones’ten beden hocası olmasını, bir zamanların yeni cerrahı, şimdinin ordinaryüsü Hiddink’ten tavuk kesmesini istiyorsunuz. Olmuyor. Olmayacak. Siz değişmedikçe, siz yöneten koltuğuna oturdukça onlar alkışlarla gelecek ve ıslıklarla gidecek. Gidenlerin kariyerine bakılırsa zarar gören de bir tek siz olacaksınız. Garip olan şu: Kovulanların başarı çıtasını nereye yükselttiğini görünce Türkiye’den kovulmak antrenörler için kariyer planlamasının önemli bir parçası haline gelecek. “Türkiye’den kovulduysan kesin büyük antrenörsün.”
  • 8

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Bağış Erten - Radikal

    Diyoruz ki Rijkaard ve diğer kovulan kariyerli meslektaşları Türkiye’yi anlamadı. Türk futbolcusunu tanıyamadı. Üşenmedim baktım, bu adamlar kimleri anlamış da bizim Servet’i, Hasan Şaş’ı, Selçuk’u, Ümit Karan’ı, İbrahim Akın’ı, Alex’i anlamamış? İşte kovduğumuz hocalarla başarılı olmuş, ya da onların yetiştirdiği kimi isimler: Del Bosque: Seedorf, Guti, Anelka, Figo, Zidane, Makalele ve İspanya forması giyen niceleri... Aragones: Xavi, Iniesta, David Villa, Torres, Puyol, Casillas ve daha kimler kimler... Tigana: Trezeguet, Henry, Alou Diarra, Saha... Daum: Ze Roberto, Michael Ballack, Emerson, Neuville, Nowotny... Rijkaard: Xavi, Iniesta, Eto’o, Messi, Ronaldinho ve silah arkadaşları... Dikkatinizi çekerim, bu 72 milletten gelen adam arasında huzursuz ve uyumsuz yapısıyla nam salmış Anelka, Seedorf, Makalele, Henry, Ballack, Neuville, Eto’o gibi isimler var. Ama bizimkiler kimselere benzemez değil mi?
  • 9

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Hasan Şaş - Habertürk

    Fatih Terim kısa vadede başarı için en doğru tercih olurdu. Ülkeyi tanıyan, futbolcuların yapısını bilen, medyayla ilişkileri olması gerektiği gibi yürütebilen, seyirciyle doğru diyaloğu kurabilen Terim'in ikna edilememesi bu açıdan iyi olmadı. Terim dışında hangi hoca gelirse gelsin, bu denli kötü olunmasa da sezon sonuna kadar sıkıntıların devam edeceği kesindi. Hagi hamlesi ise çok doğru, şu anda Terim'den sonra gelebilecek en iyi isim diyebiliriz. Hagi, Galatasaray'ın yapısını bilen, iç disiplini sağlayabilecek, taraftar tarafından sevilen, futbol anlayışı üst düzey bir isim. Hagi'nin en büyük eksisi, çabuk sinirlenmesi. Olaylara geniş çerçeveden bakamıyor, kendisini bu yönde geliştirmeden başarılı olması mümkün değil. Ama 2005'ten bu yana 5 yıl geçti, bu eksik yönünü tamir ettiğini varsayıyorum. Eğer öyleyse mutlaka başarılı olacaktır. Ama taraftar 3-4 hafta içinde düzelme beklemesin... Bu sezon Galatasaray'ın ligi ilk 2-3 içinde bitirmesi başarı olur.
  • 10

    Hagi G.Saray'da ne yapar?

    Hasan Şaş - Habertürk

    Yeni taktikte topla arası çok iyi olan ve santrafor arkasında görev yapacak kişi büyük ihtimalle Arda olacaktır. Misimovic, bu şekilde oynamaya devam ederse kendisine ilk 11'de yer bulamaz. Eğer Bosnalı yıldız çok formda bir hale gelirse Arda'nın yerine 10 numarada kullanılabilir. Bu durumda Arda sol tarafa kaydırılacaktır. O zamana dek kanatlarda Kewell ve Pino görev yapacaktır. Hagi'nin orta sahada tercih edeceği diğer iki isim ise defansif özellikleri bünyesinde barındıran futbolcular olacaktır. Yani bu stratejide Elano'ya yer yok.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız