İnanılmaz transfer hikayeleri

Juventus'un 17 yaşındaki genç yeteneğinin, yeni sözleşme için babasına traktör istemesi akıllara unutulmaz transfer taleplerini de getirdi. Uzay'a çıkma yasağı koyan kulüpler, eşi için yemek dersi şartı koyanlar... İşte inanılmaz transfer hikayeleri...

Haberler Ntvspor 23.06.2017 - 14:28

  • 1
    İsveçli Stefan Schwarz, 1999’da Valencia’dan Sunderland’e transfer oldu. Kulüp, Schwarz’ın görüşmelerini yürüten danışmanının 2002’de başlaması planlanan uzay yolculuğuna rezervasyon yaptırdığını öğrenince futbolcu da onunla gitmesin diye sözleşmeye “Uzay yolculuğuna çıkamaz” maddesi koydurdu.
  • 2
    Ronaldinho, 2014’te Meksika kulübü Queretaro’ya transferi sırasında evinde havuz, plaj futbolu sahası, 7’ye 7 maç yapılacak bir halı saha ve 4 özel uşak istemişti.
  • 3

    Ronaldinho 2011’de Flamengo’ya gelirken sözleşmesine “Haftada iki gece evinden dışarıda gezebilir” maddesini koydurdu.

  • 4

    Kongolu Rolf-Christel Guie-Mien, 1999’da Karlsruhe’den Eintracht Frankfurt’a transfer olurken sözleşmeyi “Futbolcunun eşine özel yemek pişirme dersleri organize edilir” şartıyla imzalamıştı.



  • 5
    Fildişi Sahilli Gervinho, Roma’dan Hebei China Fortune’a transferinde ailesi için bir konak, özel bir plaj, bir helikopter ve evine istediği zaman uçabileceği uçak biletleri talep etmişti.
  • 6

    Moise Kean'in sözleşme yenilemesi için babasının Juventus'tan traktör istemesi son günlerin konusu...

  • 7

    Alman kaleci Georg Koch, 1997 yazında Hollanda’nın PSV Takımına gitti. Sözleşmesine koydurduğu “Irkçı tacizle karşılaşırsa anlaşmayı tek taraflı fesheder” hükmünü üç ay sonra uygulayıp Bielefeld’e döndü.

  • 8

    Alemannia Aachen, Eugen Hach’ı 1 Temmuz 1999’da teknik direktörlüğe getirirken sözleşmeye “8. Haftadan sonra takım düşme hattına üç puandan daha yakın olursa tazminatsız gönderilir” maddesi yazıldı. Hach, Ekim 2001’e kadar Aachen’ı bu bölgeden uzak tutsa da, bu tarihte madde işletildi ve gönderildi.

  • 9

    Hollandalı yıldız Dennis Bergkamp uçak korkusu nedeniyle Arsenal ile sözleşmesine “Takımın uçakla gittiği deplasman yolculuklarına katılmak zorunda değildir” maddesi koydurdu. Bu kulüpte 11 yıl oynadı ve efsane haline geldi.

  • 10
    Giuseppe Reina, 1996’da geldiği Arminia Bielefeld’de sözleşmesine “Kulüp her yıl için kendisine bir ev inşa eder” maddesi koydurdu. Ama evin özellikleri ve boyutu yazılmadığından kulüp Reina’ya 1999’da ayrılana kadar her sezon sonunda birer tane olmak üzere üç adet lego ev hediye etti. 

  • 11

    Neil Ruddock, 2000 yılında Crystal Palace’a transfer olurken kulüp sözleşmeye “Futbolcu, 99.8 kilogramı geçerse maaşının % 10’u kadar ceza öder” maddesi koydu. Ruddock, 6 ayda 8 kez bu cezayı ödemek zorunda kaldı.

  • 12

    Maradona, Dubai takımı Al Wasl’a teknik direktör olurken kızı ve torununu dilediği zaman görmek için İspanya’ya gitmek üzere kendisine özel uçak tahsis edilmesini istedi.  

  • 13

    Hırçınlığıya bilinen Thiago Silva’yı 2012’de Milan’dan transfer eden PSG, sözleşmeye “Etik davranma zorunluluğu” başlığıyla “Kamuoyuna kulüp, çalışanlar ve taraftarlar hakkında olumsuz yorum yapmayacak. Kulübün imajına zarar verecek şekilde dini görüşlerini açıklamayacak. Taraftarlara nazik ve dostça davranacak. Sahada ve saha dışında takım arkadaşlarına, rakiplere ve hakemlere davranışlarıyla örnek olacak” maddelerini yazdırdı.

  • 14

    Angel Di Maria, 2014-15’te Manchester United’a yaklaşık 60 milyon Pound bonservisle gitti. Real Madrid, Arjantinli futbolcu için sözleşmeye “Altın Top kazanırsa 5 milyon Pound bonus” maddesi de koymuştu.

  • 15

    Alex-Oxlade Chamberlain, 2011-12 sezonu başında Arsenal’e geldi. Eski kulübü Southampton, sözleşmeye “İlk üç sezonunda 20 dakikadan fazla oynadığı her lig maçı için 10 bin Pound bonus” maddesi koydurdu. 1993 doğumlu futbolcu, ilk üç sezonunda oyuna sonradan girdiği 32 maçın sadece 5’inde bu sürenin üstüne çıktı.

  • 16

    Radamel Falcao, dizinden sakatlanıp 2013-14 sezonunun ikinci yarısında oynayamamıştı. 2014-15’te Monaco’dan Manchester United’a transferinde İngilizler “Aynı dizinden sakatlık yaşarsa transfer iptal olur” maddesi koydu ama Kolombiyalı golcü o sezon 26 lig maçına çıktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız