Mesut Özil kimdir? (Fenerbahçe'ye transfer olan Mesut Özil'in bilinmeyenleri)

Türkiye'de denenmek bile istemeyen Real Madrid'in 10 numarası, Arsenal'in kadro dışı bırakılan oyuncusu Mesut Özil...  Almanya'da doğup büyüyen, Almanya Milli takımını seçen sonrasında ırkçılığa maruz kalarak milli takımı bırakan bir futbolcu. Her zaman kendimi Türk gibi hissediyorum diyen başarılı futbolcu Mesut Özil'in Fenerbahçe taraftarı olduğunu biliniyor. Fenerbahçe'ye transfer olan Mesut Özil'in Fenerbahçe'de imza töreni gerçekleşti. Mesut Özil kimdir, futbol kariyeri, golleri ve asistleri...

Haberler 27.01.2021 - 15:31

  • 1
    Zonguldak Devrekli Mustafa Özil’in oğlu Mesut Özil 15 Ekim 1988’de Gelsenkirchen şehrinde doğdu.
  • 2
    Futbola 1995 yılında DJK Westfalia 04 Gelsenkirchen takımında başlayan Mesut, 3 yıl bu takımda oynadıktan sonra birer yıl da DJK Teutonia Schalke-Nord ve DJK Falke Gelsenkirchen takımlarında oynadı. 2000 yılında babası tarafından Rot-Weiss Essen altyapı takımına yazdırıldı. Rot-Weiss Essen tarafından profesyonel sözleşme teklif edilse de, babası tarafından bu takımın altyapısına yazdırılan Mesut Özil, Mustafa Özil tarafından bu teklifin reddedilmesiyle Schalke 04 takımının yolunu tuttu.
  • 3
    Schalke 04 kulubü başkanı Gerhard Rehberg tarafından zamanında Galatatasaray ve Beşiktaş takımlarına önerilen Mesut Özil, Türkiye’nin 2 büyük takımında denemeye bile gerek yok cevabını alınca Fenerbahçe’nin yolunu tutmaya cesaret edememişler.
  • 4
    WERDER BREMEN: DÖNÜM NOKTASI

    2007-2008 sezonunun ara transfer döneminde Werder Bremen’e transferi gerçekleşti. Werder Bremen ile başarılı geçen 2.5 senenin ardından 2010 Dünya kupası performansıyla da dikkatleri üzerine çekti.
    Werder Bremen ile 108 maça çıkan Mesut Özil, 16 gol ve 55 asistlik bir performans sergiledi.
  • 5
    REAL MADRİD: LA LİGA SERÜVENİ

    Başarılarla dolu Werder Bremen kariyeri, 2010 Dünya Kupası’ndaki performansı ile Altın Top ve Avrupa’da Yılın Futbolcusu ödüllerine aday gösterilmesi Mesut Özil’in Real Madrid’e transfer olmasını sağladı.
  • 6

    17 Ağustos 2010 günü kendisini Real Madrid futbolcusu yapacak sözleşmeyi imzaladı. Yılda 5 milyon Euro kazanacak 6 yıllık bir sözleşme imzalayan Mesut, Jose Mourinho’nun ısrarı üzerine Real Madrid’e imza attığını söyledi.

    Real Madrid ile 159 maça çıkan Özil, toplamda 27 gol attı ve 82 asist yaptı.

  • 7
    ARSENAL: ADA FUTBOLU

    2 Eylül 2013 tarihinde Real Madrid’den 50 milyon Euro karşılığında Arsenal’e transfer oldu. Transferin gerçekleştiği döneme kadar Real Madrid’e en fazla para kazandıran futbolcu olan Mesut Özil için İngiltere günleri iyi başladı.
  • 8

    Ocak 2018’de Arsenal ile sözleşmesini 3 yıl daha uzatan Mesut Özil, haftalık kazancını da 350 bin pounda çıkardı. Covid 19 döneminde 20 milyon Euro olan maaşında indirime gitmeyen futbolcu yaptığı açıklamada,

    "Eğer bana yeterli bilgi verilseydi, maaş indirimini kabul ederdim. Hatta kulübün istediğinden daha fazla bile indirim yapabilirdim. Ancak durumu karşılıklı konuşmak yerine maaş indirimini kabul etmeye zorlandık.’’ dedi.

  • 9
    2020-21 sezonu Arsenal’de kadro dışı bırakılan yıldız orta saha kariyerinin en kötü sezonlarından birini geçiriyor. Arsenal teknik direktörü Arteta Mesut için ‘’ Mesut Özil konusu hakkında söyleyebileceğim tek şey, kararın tamamen futbol ile alakalı olduğu. Ben takımım adına en iyi Mesut'u görmek istedim ancak o buna bazen yaklaşsa da başaramadı. Vicdanım rahat çünkü ona adil davrandım.’’ açıklamasını yaptı.
  • 10
    EVLİLİK VE TÜRKİYE BAĞLARI

    Başarılı futbolcu, 2014 Türkiye Güzeli Amine Gülşe ile, 7 Haziran 2019’da İstanbul’da evlendi. Çiftin 30 Mart 2020’de kızları Eda Özil dünyaya geldi.
  • 11

    Mesut Özil’in Fenerbahçe taraftarı olduğu çok kez konuşuldu. Acun Ilıcalı bir programda Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Ali Koç için ‘’ Benim bildiğim Ali koç, Mesut Özil’i getirir’’ demişti. Fenerbahçeli taraftarlar bu sözlerden sonra Mesut Özil’in Fenerbahçe transferinin gerçekleşmesini beklediler. Ali Koç ise bu transfer için ‘’gerçekleşmesi zor bir rüya’’ dedi.

    DHA: MESUT ÖZİL FENERBAHÇE'DE

  • 12

    Mesut Özil’in ara transfer döneminin başlamasıyla İstanbul’da fotoğraf paylaşması Fenerbahçeli taraftarları tekrardan heyecanlandırdı. Arsenal’den takım arkadaşı Sokratis’in fotoğrafa yaptığı yorum transfer haberlerini daha da alevlendirdi. Tüm bu olaylardan sonra sadece Fenerbahçeli taraftarlar değil tüm futbol severler gerçekleşmesi zor bir rüya olan Mesut Özil transferinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etti. 

    Fenerbahçe e Mesut Özil transferi resmi olarak duyurdu. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız