Şampiyon ülkesine döndü

2012 Dünya Süpersport Şampiyonası'nda şampiyonluğunu ilan eden ve 3. kez bu unvanı kazanan Kenan Sofuoğlu, İstanbul'a geldi.

Haberler 24.09.2012 - 23:11

  • 1

    Şampiyon ülkesine döndü

    2012 Dünya Süpersport Şampiyonası'nda sezonun tamamlanmasına 1 yarış kala şampiyonluğunu ilan eden ve 3. kez bu unvanı kazanan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İstanbul'a geldi.
    KENAN SOFUOĞLU ŞAMPİYON
  • 2

    Şampiyon ülkesine döndü

    Hafta sonu yarıştığı Portekiz'den Atatürk Havalimanı'na gelen Kenan Sofuoğlu, annesi Nurhayat Sofuoğlu, aile fertleri, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda seveni tarafından karşılandı.
  • 3

    Şampiyon ülkesine döndü

    Havalimanında çiçeklerle karşılanan Kenan Sofuoğlu, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' tezahüratları eşliğinde uzun süre omuzlarda kaldı. Şampiyon sporcu, sonrasında sevincini annesi ve ailesiyle paylaştı.
  • 4

    Şampiyon ülkesine döndü

    Havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, ilk şampiyonluğunu 2007 yılında aldığını hatırlatarak, ''İkinci şampiyonluğumu 2010'da, 3'üncüsünü de bu yıl kazandım. Bence bir sporcu için en önemli şey, uzun yıllar boyunca başarılı olmak. Bizim yaptığımız iş de buydu. Çalışmalarıma devam edeceğim. Fransa'daki final yarışına iyi hazırlanıp, 2012'yi en iyi şekilde bitireceğiz'' şeklinde konuştu.
  • 5

    Şampiyon ülkesine döndü

    Portekiz'deki yarış öncesinde şampiyonluğa hazır olduklarını belirten Kenan Sofuoğlu, amaçlarının Partimao Pisti'nde kazanmak değil, şampiyonluğu riske atmamak olduğunu ifade etti.

    Başarılı motosikletçi, 10 yıl boyunca şampiyon olamamış Kawasaki Lorenzini takımıyla bu başarıyı elde etmesinin ayrı bir anlamı olduğunu aktararak, ''Bütün sezon en fazla puanı biz toplamıştık. Amacımız Portekiz'deki yarışı kazanmak değildi. Şampiyonluk için puan toplamaktı. Şampiyonluğu riske atmadık. Yarışta ikinci olmam, şampiyonluk için yeterli oldu. Daha önce şampiyon olmuştum ama Kawasaki Lorenzini markasıyla ilk defa şampiyon oldum. Daha önceki 10 yıl boyunca şampiyon olamamış bir marka ile şampiyon olmak Avrupa'da iyi ses getirdi'' ifadelerini kullandı.
  • 6

    Şampiyon ülkesine döndü

    Önümüzdeki iki sezonda kendisi adına iyi gelişmelerin olacağının altını çizen Sofuoğlu, ''Bu sabah Kawasaki firmasıyla görüşmeleri yaptık. Büyük ihtimal devam edeceğim. Aynı yıl içinde de farklı bir kategori olan Superbike için testlere başlayacağım. İnşallah önümüzdeki iki yıl güzel şeyler olacak'' diye konuştu.

    Kenan Sofuoğlu, daha sonra omuzlar üzerinde havalimanından ayrılırken, kendisini bekleyen üstü açık otobüsle şehir turuna çıkarıldı. Milli sporcuya bu turda motosikletçi arkadaşları da eşlik etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız