"Special Four"

Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan "Special One" (Özel biri) lakaplı Jose Mourinho, bu başarısıyla birçok istatistikte ön plana çıktı.

Haberler Ntvspor 25.05.2017 - 01:01

  • 1
    Paul Pogba ve Henrikh Mkhitaryan'ın golleri ile Ajax'ı 2-0 yenip UEFA Avrupa Ligi kupasına uzanan Manchester United'da galibiyetin en büyük mimarlarından birisi de hiç kuşkusuz Jose Mourinho oldu.
  • 2
    Premier League'i 6. sırada tamamlayan takımının bu zaferle birlikte Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmesini sağlayan Mourinho, birçok istatistikte de ismini hatırlatmayı başardı.
  • 3

    ŞİMDİ 'SPECIAL FOUR' OLDU

    2002-2003 sezonunda Portekiz'in Porto ekibini yönetirken o günkü ismiyle UEFA Kupası'nı kazanmayı başaran Mourinho, Giovanni Trapattoni'nin ardından Kupa 2'de 14 yıl arayla zafere ulaşan ikinci teknik adam oldu. Portekizli hoca böylece dördüncü dev kupasını kazanınca 'Special Four' lakabını da aldı...
  • 4

    4 FİNALDE 4 ZAFER KAZANDI

    Ayrıca Avrupa'nın büyük turnuvalarındaki 4. finalinden de kupayla ayrılan Mou, 5 kupa kazanan Trapattoni'nin arkasında yer aldı. (Inter 2010 Şampiyonlar Ligi, Porto 2004 Şampiyonlar Ligi, 2003 UEFA Kupası)
  • 5

    MOURINHO ARTIK 'FOUR'INHO

    Eski adıyla UEFA Kupası'ndaki 2. zaferini elde eden Mourinho, hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi'nde birden fazla şampiyonluk yaşayan ilk teknik adam oldu. İngiliz basını 4'üncü kupaya gönderme yaparak Mourinho yerine Four'dan (4) türetmek yaparak "Fourinho" başlıkları attı.
  • 6
    Mourinho'nun başardıkları bununla da sınırlı kalmadı. Porto ve Inter'in ardından Manchester United'da da Avrupa'da kupa kazanan 54 yaşındaki teknik adam, Udo Lattek (Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach, Barcelona) ve Rafael Benítez (Valencia, Liverpool, Chelsea) ile beraber 3 farklı takımda bunu başaran 3. isim oldu.
  • 7
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız