Yazarlardan Fenerbahçe ve Beşiktaş değerlendirmesi

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş evinde Sivasspor'a 2-1 mağlup olurken, Fenerbahçe, evinde Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 üstünlük kurarak 13. sıraya yükseldi. Futbol yazarları hem Beşiktaş'ın mağlubiyetini hem de Fenerbahçe'nin uzun zaman sonra 3 puanla tanışmasını değerlendirdi.

Haberler ntv.com.tr 12.11.2018 - 08:39

  • 1

    Mehmet Demirkol-Fanatik

    Antrenör takımından Valbuena takımına... Geçen yıl 11. haftada o ünlü Osmanlıspor maçından sonra Valbuena hızlı bir şekilde ilk 11’in dışına çıkmıştı, hatırlarsınız. Valbuena savunmaya yardım etmediği için değil taktik disipline uymadığı için formayı kaybetmişti o gün. ‘Antrenör Takımı’ olmak için bu gerekiyordu. 1 yıl sonra Fenerbahçe küme düşme hattında ve bu kez Koeman ‘Valbuena takımı’nı etkili bir çözüm olarak masaya koydu. 

  • 2

    Ali Ece-Fanatik

    Beşiktaş, Başakşehir ve Genk deplasmanlarından sonra iç sahada farklı bir oyun oynamaya çalıştı. Orta sahanın daha ofansif kurguda olduğu bu oyunda Llajiç ve Oğuzhan ilk yarıda aynı kolun içinde üst üste binen iki damar misali oldular. Fabri gittiğinden beri Beşiktaş’ın duran top savunması organizasyonu çok kötü. Durmayan toplarda da berbat bir organizasyon bozukluğu söz konusu.
  • 3

    Uğur Meleke-Hürriyet

    2016 Haziran’ında, Aykut Hoca Fenerbahçe’ye imza attıktan birkaç gün sonra kendisiyle Valbuena hakkında konuşma fırsatı bulmuştum.
    Kelimenin tam anlamıyla âşıktı Valbuena’ya! Fenerbahçe’nin sorununun “vazgeçmek” olduğunu söylüyor, o yüzden isyankâr oyuncu bulmaları gerektiğinin altını çiziyordu. Ve ona göre Valbuena, yenilgiyi kabullenmeyen, takım düştüğünde düşmeyen özel bir oyuncuydu. O yüzden de sezon planlamasında ilk sırayı Valbuena transferine vermişti.

    İki buçuk yıl sonra bugün, Aykut Hoca’nın bir açıdan haklı olduğunu söyleyebiliriz sanırım!
  • 4

    Cem Dizdar-Fanatik

    Aynı anda bir başka yerde oyuna sonradan giren İlkay Gündoğan gol atmadan önce Manchester City dakikalarca pas yapıyor. Hem de savunma kalitesiyle bilinen Mourinho’nun takımına karşı. Biz ise burada, Boğaz’ın hemen kıyısında Dolmabahçe’de, “Yabancılar ligimize kalite getirdi’’ boş lakırdısının cirit attığı ülkemizde üç kaliteli pası üst üste göremediğimiz Beşiktaş- Sivas maçını izliyoruz!
  • 5

    Erman Toroğlu-Fotomaç

    Fenerbahçe'de bir şeyler değişiyor belli. Ama hangi oranda? Yalnız şu bir gerçek; Fenerbahçe son 1.5 yıldır beyinsiz oynuyordu. Bunu da herkes görüyordu. Ama gelen teknik adamlar bir türlü göremedi. O beyin hiç ortada görünmedi, hep kenarda oturdu, dinlendi. Bu hoca o beyni sahaya sürdü ve Fenerbahçe top oynamaya başladı.
  • 6

    Attila Gökçe-Milliyet

    Beşiktaş Fabri'den sonra kaleci sorununu çzöemedi. Takım kalecilere, kaleciler savunmaya güvenmiyor. Haydi Şenol Güneş konuş da aydınlanalım.
  • 7

    Bilal Meşe-Milliyet

    Kartal'da dikkatimi çeken bir olumsuzluk daha var. Golü yedikleri anda  öyle bir telaşa kapılıyorlar ki, inanılır gibi değil. Tamam mağlubiyetten kurtulmak için risk alırsınız, ama ailecek ofansa çıkarsanız, gelir Sivasspor senin büyüklüğüne bakmaz, faturayı ağır keser. İşin özeti, Kartal inişe geçti, giderek irtifa kaybediyor. Hatta SOS veriyor.
  • 8

    Ahmet Çakar-Sabah

    Beşiktaş son yılların en iyi takımıydı. Fakat takımın yaşlı oluşu ve özellikle Talisca gibi tüm organizasyonlarda başrolü üstlenen, maç kurtaran bir oyuncunun gitmesi, Beşiktaş'ı korkunç etkiledi. Yavaş yavaş şampiyonluktan uzaklaşıyorlar. En kötüsü de amatör takımların bile yapmayacakları defansif hataları yapıp komik goller yiyorlar.
  • 9

    Gürcan Bilgiç-Sabah

    Bu sezon ilk defa bir maçın kenar tarafından yönetildiğini gördüm. Koeman'ın elindeki kadroyu seçme şansı zaten sınırlıydı. İçeriden yaptığı görev değişiklikleri, aynı kadro ile iki farklı oyunu oynama kararı verdirdi ve zor günleri geçerken, rahat bir nefes alan Fenerbahçe'yi getirdi bize. Oyuncu becerisindeki sınırlı kaliteyi, ikiye bölerek yeni bir karar verdi Hollandalı. 7 kişi koşturup, kalan üçü için (Valbuena, Slimani ve Ayew) "gol de size kaldı" taktiğine döndü.
  • 10

    Ali Sami Alkış-Star

    Sivasspor kuru gürültüye pabuç bırakacak takım değildi... Kendi hakkını kendi alacak güçteydi. İkinci golünü de attı.

    O andan itibaren, Beşiktaş çılgına dönmüş gibi yüklenmeye başladı. Gözleri karartan hız ve hırs; atakları telaş ve paniğe teslim etti. Oluşan yoğun ama savruk baskı, “Kontrolsüz güç, güç değildir” TV reklamını hatırlattı. Sonuç gelmeyince gerildiler. Maç çorbaya döndü... Mücadelesi için Sivas’ı kutlamak gerekir. Beşiktaş’ın canına okudular.
  • 11

    İlker Yağcıoğlu-Takvim

    VALBUENA oynamaya başlamadan 10 maçta 7 gol atabilmiş bir Fenerbahçe vardı. Son 3 maçta Fransız yıldızın oynamaya başlamasıyla Fenerbahçe 6 gol attı. Fenerbahçe'nin ön tarafta yaşadığı sıkıntıları şu an için Valbuena çözmüş gözüküyor. Koeman'ın takımı, iki forvetle sahaya çıkıp, orta sahada bir kişi eksilmelesine rağmen defansif yönden de bir sıkıntı yaşamadı.
    Anderlecht ve Alanya maçlarında defansif kurgu da doğruydu..
  • 12

    Oktay Derelioğlu-Takvim

    Beşiktaş taraftarının çok şey beklediği Oğuzhan, sezon genelinde olduğu gibi dün de yine döküldü. Bir türlü Beşiktaş kaptanına yakışacak mücadeleyi gösteremeyen Oğuzhan, haliyle taraftarın da tepkisine maruz kaldı. Taraftarın tepkisi de bence çok normal. Beşiktaş gibi bir takımın 10 numarasıysan gole çok daha fazla katkı vermek zorundasın..
  • 13

    Ahmet Dursun-Türkiye

    Sezon başından beri süregelen inişli çıkışlı grafiği Sivasspor maçında da devam eden Beşiktaş, evinde altın değerinde 3 puan bıraktı. Milli maç arasına girilirken Beşiktaş lider Başakşehir’in 9 puan gerisinde. Başakşehir her ne kadar iyi bir seri yakalasa da bu puan durumunun tek sebebi bana göre üç büyüklerin sezona yaptığı çok kötü başlangıç. Beşiktaş bu kötü günleri bir an önce aşamazsa daha kötü günler siyah-beyazlı takımı bekliyor gibi görünüyor.
  • 14
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız