Eski milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu beden eğitimi öğretmeni oldu

Aktif sporculuk hayatını 41 yaşında noktaladıktan sonra beden eğitimi öğretmenliğine atanan eski milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu, görev aldığı okulda birçok çocuğun hayatının sporla değişeceğine inandığını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.02.2022 - 12:43 Son Güncelleme : 25.02.2022 - 12:44

  • 1

    Öğretmenlik kariyerine Ankara'nın Mamak ilçesinde Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan Şamiloğlu heyecanını anlattı.

    Uluslararası birçok yarışmada ay-yıldızlı formayı taşıyan Şamiloğlu, 32 yıllık cimnastik kariyerinde en önemli başarısını 2013 yılında Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda elde etmişti.

    Ümit Şamiloğlu, barfikste altın madalya kazanarak Türkiye'ye bu kategoride Akdeniz Oyunları'nda ilk şampiyonluğu getiren isim olurken, birçok sporcuya da başarısıyla örnek oldu.

  • 2
    Artık hayatına yeni bir sayfa açan Şamiloğlu, beden eğitimi derslerinde öğrencilerine tecrübelerini aktarırken, onlara Türk spor tarihine geçmiş isimleri de duygu dolu sözlerle anlatıyor.
  • 3
    Derste sadece spor yaptırmayan Şamiloğlu, öğrencilerine Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden Koca Yusuf'un, Yaşar Doğu'nun, Ahmet Kireççi'nin, Naim Süleymanoğlu'nun hayat hikayelerinden bahsederken, son olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kazanılan madalyaların da ne kadar değerli olduğuna vurgu yapıyor.
  • 4
    Öğrenciler de büyük bir dikkatle dinledikleri eski milli sporcu olan öğretmenlerine Türk sporuyla ilgili sorular yöneltiyor.
  • 5

    Sporla iç içe olan bir okulda yeni görevine başladığını anlatan Şamiloğlu, "İlk heyecan çok güzel. Dezavantajlı bir mahalle ama gençlerin hayatına sporla dokunulan bir yerdeyim. Belki dördüncü saltoyu yapamayacağım ama spor dünyasına hizmete devam edeceğim" şeklinde konuştu.

    Çok güzel bir yerde mesleğe başladığını söyleyen eski milli sporcu "Eminim burada birçok çocuğun hayatı sporla değişecek. 'Bir kişiyi daha nasıl kurtarırız.' anlayışı mevcut okulumuzda. Belki de yarın olimpiyatta izleyeceğimiz bir sporcuya vesile olacağız" ifadelerini kullandı.

  • 6
    Hayalinin bir gün olimpiyatlarda mücadele edecek sporcular yetiştirmek olduğunu dile getiren Şamiloğlu, "Yolumuz ve ufkumuz, iyi insan, iyi sporcu yetiştirmek. Hikayelerimi duydukça düşüncelere dalan öğrenciler görüyorum. Çabamız hep çocukları doğru tarafa çekmek" değerlendirmesinde bulundu.
  • 7

    MÜDÜRÜN VE ÖĞRETMENLERİN GURURU

    Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Erdi, Türk spor tarihine adını yazdırmış bir spor adamının okullarında olmasından dolayı gurur duyduklarını aktardı.
  • 8
    Okullarında birçok lisanslı sporcu olduğunu belirten Erdi, "Ümit Bey de milli sporcu olması nedeniyle bize büyük bir katkı sağlıyor. Ümit Bey'in burada olması bizim için büyük gurur meselesi. Cimnastikte sporculara bir yol açtı" açıklamalarında bulundu.
  • 9
    Şamiloğlu'nun mesai arkadaşı beden eğitimi öğretmeni Ömer Kömü ise "Hocamızın buraya atanması bizi çok mutlu etti. Öğrencilerin motivasyonu açısından çok iyi oldu. Ümit hocamla okulumuzda kulüpleşme projemiz var" ifadelerini kullandı.
  • 10

    Öte yandan, Şamiloğlu'na öğretmenler odasında da büyük ilgi oluyor.

    Eski milli sporcu, özellikle Akdeniz Oyunları'nda kazandığı altın madalyanın anısını yeni meslektaşlarına anlatıyor.

  • 11
  • 12
  • 13
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız