40 yeni canlı türü keşfedildi

40 yeni canlı türü keşfedildi

Haberler 27.08.2010 - 15:31

  • 1

    40 yeni canlı türü keşfedildi

    Endonezya'da üç hafta süren çalışmaların ardından Sangihe-Talaud adaları civarında 40 yeni canlı türü keşfedildi. İleri teknoloji kullanılarak bulunan yeni tür canlılar bilim dünyasını heyecanlandırdı.
  • 2

    40 yeni canlı türü keşfedildi

    100 saatten fazla süren video ve 100 bin fotoğrafın çekildiği araştırmada, yüksek çözünürlüklü kameralar kullanıldı. Fotoğraflar internet bağlantısı sayesinde anında gemiye ulaştırıldı.
  • 3

    40 yeni canlı türü keşfedildi

    Kanada'daki Victoria Üniversitesi profesörlerinden Verena Tunnicliffe görüntüler ile ilgili şunları söyledi: "Deniz ekosistemi hakkında biraz daha bilgimiz oldu. Deniz zambakları, deniz örümceği gibi ilginç canlıların fotoğrafları çekildi. Daha önce 2.5 santimetre boyunda deniz örümceği görmüştüm, fakat burada 20 santimetre boyunda olanını gördüm. Ayrıca etobur olduğu tahmin edilen çiçek şeklinde süngerin de fotoğrafları çekildi. Çekilen fotoğfların birinde bir hayvan dikkatimi çekti. Üzeri cam gibi iğnelerlele kaplıydı. Bilimadamları bunun etobur bir sünger olduğunu tahmin ediyor. Sivri uçların yapışkan dokularla kaplı olduğu ve bunun da yanından geçen yiyecekleri kolayca yakalamasını sağladığını düşünüyoruz."
  • 4

    40 yeni canlı türü keşfedildi

    54 bin kilometre karelik bir alanı güçlü sonar ile haritasını çıkaran bilim adamları, robotlar vasıtasıyla 240 metre ile 1.6 kilometre derinliğe ulaştı. Deniz türlerinin keşfedilmesi için düzenlenen ortak çalışmaya, ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetim'ine ait gemi Okeanos, Endonezya'ya ait Baruna Jaya IV gemisi katıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız