Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

Japon fotoğrafçı Tsuneaki Hiramatsu, üç yıl boyunca çektiği ateş böceği fotoğraflarıyla bir anda internette fenomen haline geldi.

Haberler 22.02.2012 - 09:25

  • 1

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Japonya’nın Okayama kentinde yaşayan amatör fotoğrafçı Tsuneaki Hiramatsu, Aralık ayında hiç beklemediği bir olayla karşı karşıya kaldı. Blog sayfasının ziyaretçi sayısı, günde birkaç kişiden on binlere fırladı.
  • 2

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    İnsanların bir anda artan ilgisinin sebebi, Hiramatsu’nun sayfasına koyduğu Japon ateş böceklerinin hızlandırılmış çekimle elde ettiği fotoğraflarıydı. Ateş böceklerinin büyüleyici fotoğrafları, internette hızla yayılmaya başladı. Hiramatsu’nun Polaroid Dreams adlı blogu, 18 Aralık tarihinde tam 24 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
  • 3

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Aylık ortalama dört milyon ziyaretçisi olan Colossal sanat blogunun sahibi Christopher Jobson, Hiramatsu’nun fotoğraflarını fark edenlerden biriydi. Johson, “Hiç böyle bir şey görmedim… Fotoğraflar dijital veya sanki bilgisayar ortamında üretilmiş gibi duruyor. Ancak sonra hızlandırılmış çekimle elde edilmiş harika fotoğraflar olduğunu anlıyorsunuz” dedi.
  • 4

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Giderek daha fazla ilgi çekmeye devam eden fotoğraflar, My Modern Met gibi fotoğraf siteleri ve bloglara, ardından Fransa’nın Le Figaro gibi büyük gazetelerine kadar ulaştı.
  • 5

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Hiramatsu’nun bir anda elde ettiği ve kendisini şaşkına çeviren ilgi bununla sınırlı kalmadı. Amerikan Doğal Tarih Müzesi’nden kendisine gelen telefonda, fotoğraflarının “Işığın Yaratıkları: Doğa’nın Biyolüminesansı” adlı sergide yer almasını istedikleri ifade edildi.
  • 6

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Gördüğü ilgiden son derece memnun olan 35 yaşındaki Hiramatsu, çalıştığı Nippon Telegraf ve Telefon Şirketi’nden ayrılmayı düşünmediğini söyledi.

    Amatör fotoğrafçı, ateş böceklerinin fotoğraflarını 2008 ve 2011 arasında, Okayama bölgesinin iki farklı bölgesinde çektiğini belirtti.
  • 7

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Hiramatsu, nehrin kenarında yakaladığı Genji Botaru türü ateş böceklerini Hokubo bölgesinde çekti. Hime Botaru ateş böceklerini ise ünlü Tennoohachiman tapınağının bulunduğu Niimi Kenti’nde görüntüledi.
  • 8

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Yüzlerce, hatta binlerce ateş böceğinin bir arada görüldüğü fotoğrafları çekmek için, Hiramatsu hızlandırılmış çekimde birçok kare çekti ve sonra bu kareleri bir araya getirdi. Böylece ateş böcekleri ışıktan şeritler halinde havada dans edermiş gibi belirdi.
  • 9

    Ateş böceklerinin büyüleyici dansı

    Hiramatsu, mütevaziliğini bozmayarak, fotoğraflarını oluşturmak için diğer fotoğrafçıların çalışmalarından esinlendiğini ve geçmişte ateş böceklerini çekmiş fotoğrafçılardan bilgi edindiğini söyledi. Hiramatsu, fotoğrafçılık kariyerindeki hedefinin Nikon D800 almak ve kendisini geliştirmek olduğunu söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız