Eski teknoloji müzayedesi

Eski Apple bilgisayarlardan, tarihi 350 yıl geriye giden mekanik oyuncaklar, daktilolar ve geçmişin teknolojik ürünleri 25 Mayıs'ta Almanya'da düzenlenecek bir müzayedede satışa çıkarılıyor.

Haberler 18.05.2013 - 18:10

  • 1

    Eski teknoloji müzayedesi

    Apple'ın eski ürünlerinin pekçoğunun fazla bir maddî değeri yok. Ama bu onlardan biri değil. Steve Wozniak tarafından 37 yıl önce Steve Jobs'ın ailesine ait garajda üretilen Apple-1 Almanya'da Auction Team Breker tarafından müzayedeye çıkarılıyor.

    (Kaynak: BBC Türkçe)
  • 2

    Eski teknoloji müzayedesi

    Auction Team Breker müzayedesinde, kimileri tam bir ticarî felaket olarak kabul edilen pekçok bilgisayar ve tarihi 350 yıl geriye giden teknoloji ürünleri satılacak. Bu resimdeki SCELBI-8H'den sadece 200 adet üretildi.
  • 3

    Eski teknoloji müzayedesi

    Ama bu ilk mekanik hesap makinesiyle karşılaştırıldığında SCELBI-8H oldukça teknolojik bir ürün olarak görülüyor. Fransız matematikçi Blaise Pascal tarafından 1642'de üretilen Pascaline, pekçok benzer icada ilham kaynağı oldu.
  • 4

    Eski teknoloji müzayedesi

    Ancak her ürünü beğenmeyen ve eleştiren bugünün teknoloji fanatikleri gibi, 1600'lü yılların teknoloji düşkünleri Pascaline'ı 'pahalı ve güvenilmez' olarak niteledi.
  • 5

    Eski teknoloji müzayedesi

    Üç boyutlu yazıcılar 2013 yılının gözde teknolojisi olabilir ama patenti 1780'de alınan bu cihaz ilk taşınabilir baskı makinesiydi. ABD Başkanı Thomas Jefferson tarafından da kullanılan bu 'yazıcı'nın tasarımcısı, adını daha çok buharlı motorlarla duyuran James Watts'dı.
  • 6

    Eski teknoloji müzayedesi

    Bugünkü cihazların aksine, müzayedede satılacak ürünlerin çoğu, taşınması kolay olmasa da, yıllarca dayanması için tasarlanmış. Ford tarafından üretilen ve 1895 tarihli bu ağır daktilonun değeri 20 bin dolar.
  • 7

    Eski teknoloji müzayedesi

    Müzayedede pekçok mekanik oyuncak da satışa çıkarılıyor. 1915'te üretilen, bağdaş kurmuş, mekanik kolları sayesinde çayını içip nargilesini tüttüren bu 'oyuncak' da satılan ürünler arasında. Bugünün 'oyuncak' standartlarına çok uymuyor olsa da, tütünün gerçek olduğunu belirtmek lazım.
  • 8

    Eski teknoloji müzayedesi

    Apple'ın ürettiği 1980 model bu bilgisayar da satılan ürünler arasında. Lisa-1, bir fareyle kontrol edilen ilk bilgisayarlardan.
  • 9

    Eski teknoloji müzayedesi

    Hem Steve Jobs hem de Steve Wozniak'a ilham verdiği söylenen, Intel 8080 çip kullanılan MITS Altair 8800, kişisel bilgisayar çağının başlangıç noktalarından birisi olarak kabul ediliyor.
  • 10

    Eski teknoloji müzayedesi

    Satışa çıkarılan tüm ürünler arasında belki de Enigma makinesi ve makinenin kodunun kırılması, tarihin gidişatını değiştirmede en önemli cihaz oldu. Müzayedede bu Enigma makinesi 20 bin ila 33 bin dolar tahminî bedelle satılacak. 25 Mayıs'ta yapılacak müzayedeyle ilgili ayrıntılı bilgiyi www.breker.com adresinde bulabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız