İnovasyonun yeni lideri kim olacak?

Steve Jobsun Apple CEOluğundan ayrılmasıyla birlikte, ardında bıraktığı inovasyon boşluğunu kimin dolduracağı şimdiden tartışma konusu olmaya başladı. İşte Steve Jobsun yerini almaya aday isimler.

Haberler 27.08.2011 - 17:48

  • 1

    İnovasyonun yeni lideri kim olacak?

    Steve Jobs’un Apple CEO’luğundan ayrılmasıyla birlikte, ardında bıraktığı inovasyon boşluğunu kimin dolduracağı şimdiden tartışma konusu olmaya başladı. İşte Steve Jobs’un yerini almaya aday isimler. (btnet.com.tr)

    Apple'ın CEO'luğundan istifa eden Steve Jobs’un yerine yeni CEO Tim Cook oldu. Herkes onun Apple’ın geleceği için uygun adam olduğunda hemfikir. Ama şu dönemin en yaratıcı insanı Jobs’un yerini başka kimler doldurabilir?
  • 2

    10. Reed Hastings, Netflix kurucusu ve CEO’su

    Birçok orijinal çalışmaya imza atan Hastings, mail ile kiralama/akan video yayını servisi ile öyle bir eğlence sektörü yarattı ki, Apple bile zaman zaman bununla rekabet etmekte zorlanıyor.
  • 3

    9. Elon Musk, SpaceX ve Tesla Motors’un CEO’su

    Musk, elektrikli arabanın Steve Jobs’u olmak istiyor ve bu yolda çok da ilginç bir hikayesi var. 28 yaşında milyarder olan Musk, birçok başarılı girişim hikayesi yarattı: Tüketiciye yönelik güneş enerjisi sağlayıcısı SolarCity, uzay gemisi fırlatma, yörüngeye oturtma ve dünyaya döndürme konusunda ilk özel şirket olan SpaceX ve yaşadığı sıkıntılara rağmen hala ayakta olan Tesla Motors. Bu ayın başında bir Merrill Lynch analisti onu ‘yeni Steve Jobs’ olarak tanımlamıştı bile.
  • 4

    8. Sir Richard Branson, The Virgin Group’un Kurucusu

    Richard Branson, muhtemelen iş dünyasının Steve Jobs’a en yakın isim. Tutkulu bir girişimci olan Branson sürekli yeni şeyler deniyor, çalışanlarından da her zaman en iyiyi talep ediyor, Kişisel teknoloji dünyasından bugüne kadar uzak oldu Branson, ama yeni alanlara girme konusundaki girişimciliği göz önüne alındığında bir Virgin tablet de hiç uzak görünmüyor.
  • 5

    7. Jonathan Ive, Apple Endüstriyel Tasarım Başkan Yardımcısı

    Apple’ın efsanevi ürünlerinin yaratıcısından daha iyi bir selef olur mu? 1992 yılından beri Apple’da çalışan Ive, Jobs’un şirkete döndüğü 1997 yılından itibaren Apple’ın yaratıcı ürünlerinin büyük bir bölümünün şekillenmesinde pay sahibi oldu. Bunlar arasında iMac, iPod ve iPad 2 de var. Eğer Tim Cook, Jobs’un liderliğinin yönetimsel bölümünü üstlenecekse, işin inovasyon tarafı için Ive çok iyi bir seçim olur.
  • 6

    6. Jeff Bezos, Amazon kurucusu ve CEO’su

    Dünyanın en büyük online perakende yapısını hayata geçiren milyarder Jeff Bezos, teknoloji inovatörü olarak nispeten düşük bir profil çiziyor, ama dönüp de Amazon gibi bir site yarattığını hatırlayınca durum değişiyor. Bezos, güçlü bir lider ve rekabette hep bir adım önde olmayı başardı. Kindle ile pazarı şaşırttı ve e-kitap sektörüne hayat verdi.
  • 7

    5. Larry Page, Google CEO’su

    Google, yaptığı her işte, yeni şeyler yapan şirketlerden çok daha büyük başarı sağladı. Sonuçta hiçbir şirket ‘bir sonraki Apple’ olarak Google’dan daha iyi konumlanmadı. Aramanın devi resmen web’e hükmediyor ve Android işletim sisteminin de desteğiyle iPhone ve iPad ile büyük bir rekabet içinde. Bu tabloda Page, genelde Google’ın kurucuları arasında ‘en teknoloji delisi’ olarak tanımlanıyordu. Ama CEO’luk görevine getirilmesi, onun aynı zamanda iyi bir karar verici ve etkin bir lider olduğunu da gösteriyor.
  • 8

    4. Bre Pettis, Makerbot kurucusu

    Steve Jobs, bilişimin ne olacağını birçok kişiden önce görmeyi başardı, sonuçta Apple kişisel bilişim devrimine imza attı. Belki de bir sonraki Jobs da henüz ortaya çıkmamış bir ürün üzerinde çalışıyor. Bizim bu başlıkta adayımız, 3D baskı şirketi Makerbot’un kurucularından Bre Pettis. Şirketin hedefi, herkesin aynı dokümanlarını basar gibi kendi objelerini de basabilmesine imkan sağlamak. Daha bu hafta şirket, bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için 10 milyon dolarlık yeni bir fon bulduğunu açıkladı.
  • 9

    3. Mark Zuckerberg, Facebook CEO’su

    Zuckerberg, sürekli Jobs’la kıyaslanıyor. O da teknolojiye inanan bir girişimci ve milyar dolarlık bir şirketi yaratmanın, onu yönetmenin ne olduğunu biliyor. Ama asıl soru, Zuckerberg’in uzun vadede Jobs gibi inovatif ürünler ve servisler sunmayı başarıp başaramayacağı.
  • 10

    2. Jack Dorsey, Twitter kurucusu ve Square CEO’su

    Jobs gibi Dorsey de tek bir inovasyon yapıp, arkasından kenara çekilecek biri değil. Mikroblog sitesi Twitter’ın kurucusu olarak piyasada ismini duyuran Dorsey, daha sonra durup dinlenmek yerine başka bir başarılı projeye adım attı, Square Inc.’in kurucusu ve CEO’su oldu. Bu yeni şirket cep telefonunun küçük, ucuz bir kart okuyucu aracılığıyla banka ve kredi kartlarını kabul etmesini sağlıyor. Square aracı ve servisi de, mağazası olmayanların ilgi odağı haline geldi.
  • 11

    1. Ben Huh, Cheezburger Network kurucusu

    Steve Jobs’un en önemli özelliği insanlara istediklerini sunmaktı. Hem de insanlar daha tam olarak ne istediklerini tanımlayamazken… Ben Huh da bu strateji ile yol aldı: Fark etti ki insanlar; asıl istediklerinin kedi fotoğrafları ve videoları olduğunun farkında değil. Böylece Huh da kedi fotoğrafları ile dolu bir site oluşturdu ‘I Can Has Cheezburger’de ve internet kültürünün her noktasında yerini alan bir medya imparatorluğu oluşturdu. Bu süreçte Huh, internet fenomenlerinin yaratıcısı oldu. Ama şu ana kadarki kariyeri Jobs’unki kadar etkileyici değil.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız