Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

Bilim adamlarının kaya hakkında öne sürdüğü tüm iddialar.

Haberler 05.08.2009 - 12:30

  • 1

    Mars'ta dikilitaşa benzer kaya

    Mars'a 165 mil mesafeden yüksek çözünürlüklü kamerayla Mars keşif aracı tarafından çekilen fotoğraflar Kızıl Gezegen'de daha önce yaşam olduğu iddialarını güçlendirdi. Arizona Üniversitesi tarafından yayınlan görüntülerin ilk ikisinde keşfedilen anıt olduğu öne sürülen kaya yakın plan görülüyor.
  • 2

    Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

    Bu karede kaya daha yakından görüntülenmiş. Bilim adamları kayanın 5 metre boyunda olduğunu düşünüyor.
  • 3

    Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

    Arizona Üniversitesi’nden Yisrael Spinoza , orjinal görüntüleri basınla paylaştı. Böylece herkesin kendi fikrini oluşturacağını düşünen Spinoza , bu görüntülerin monolit olduğunun anlaşılmamasının çok zor olduğunu söyledi. Bu karede yapıtın nerede olduğu gösteriliyor. Spinoza , ayrıca yapıtın yapay bir cisme benzettiğini, sanki birisinin kayayı oraya yerleştirdiğini söyledi. Bilim admaları , bu taş yapıtın ana kaya parçasından ayrılarak dikdörtgen bir şekil oluşturduğunu da iddia etti.
  • 4

    Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

    Fotoğrafların ilginç bir yönü ise görüntülerin ünlü yönetmen Stanley Kubrick’in 2001 yapımı ‘A Space Odyssey’ filmindeki anıt yapıtı andırması. Kubrick’in filmindeki siyah monolit Arizona Üniversitesi'nin keşfettiği anıta aşırı derecede benzetiliyor. Bu görüntülerden sonra haberciler Mars'ta daha önce eski bir uygarlığın yaşayıp yaşamadığını merak ediyor.
  • 5

    Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

    Arizona Üniversitesi araştırmacıları, bu tarz anıtların dünyada, Mars’ta ve Mars’ın uydularında da fazlasıyla olduğunu öne sürdü. Bu taşların zamanla kaya yataklarından ayrılmasıyla oluştuğunu ifade ettiler.
  • 6

    Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

    Buzz Aldrin Apollo uzay aracında Ay’a ikinci giden astranot olarak biliniyor. Aldrin, Phobos ve Mars’ta bulunan bu anıtların çok fazla olduğunu düşünüyor. Mars’ta garip nesnelerin olduğunu söyleyen astranot , patates büyüklüğündeki şekillerin, Mars’ın etrafında 7 saat aralıkla göründüğünü belirtti.
  • 7

    Mars'taki dikilitaşa yakın bakış

    Bu fotoğraf 1976 Viking uzay aracı tarafından Mars’ta çekildi. Bu garip şekil insan suratına benzetildi. Bilim adamları garip şekillerin Mars’ın ve Ay’ın birçok yerinde olduğunu söyledi. Ayrıca bazı bilim adamları bina büyüklüğündeki monolitlerin alçalmak için uygun yerler olduğunu söyledi. Araştırmacı Dr. Alan Hildebrand , araştırmaları derinleştirmek için Mars’a veya Ay’a gitmeye gerek olmadığı , onlardan bir parça alınıp burada incelenebileceğini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız