Robotlar günlük yaşama hızlı girecek (Her ihtiyaca uygun yeni nesil robotlar)

Teknoloji dünyasını buluşturan Tüketici Elektroniği Fuarı 2020 (CES) ABD'de düzenlendi.  Fuarda en çok ilgiyi geleceğe damga vuracağı tahmin edilen robotlar görüyor. Ev işleri ve günlük yaşamdaki birçok alana göre geliştirilen robotlar şaşırttı. İşte  evcil hayvan özelliiği olanından garsonluk yapana kadar CES'te öne çıkan yeni nesil robotlar ve özellikleri... (Fotoğraflar: AFP)  

Haberler 11.01.2020 - 15:10 Son Güncelleme : 11.01.2020 - 15:19

  • 1

    BALLIE

    Küçük bir tenis topu boyutunda olan Samsung'un ürettiği Ballie, kullanıcıların evlerindeki ihtiyaçları ve işleri algılayarak robot bir asistan görevi görüyor.

  • 2
    Yapay zeka ile çalışan Ballie, sensörlerini ve topladığı verileri kullanarak kullanıcılara yardımcı oluyor.
  • 3
    Akıllı perdeleri veya uzaktayken akıllı bir televizyonu açabilen minik robot, evlerde veya ofislerde herhangi bir kir fark ettiğinde, robot süpürgeleri harekete geçirebiliyor.
  • 4

    BELLABOT

    PuduTech'in ürettiği BellaBot ise kullandığı birbirinden farklı yüz ifadeleriyle insanların robotlara karşı korkularını bertaraf etmeyi de amaçlıyor.

  • 5
    Bir garson robot olarak konumlanan BellaBot, bünyesinde 4 tepsi bulunduruyor. Farklı teslimat seçeneklerine sahip olan BellaBot, konumlandırma, yön bulma ve planlama algoritmalarını kullanıyor.

    BellaBot, 120 küçük tabak, 39 geniş tabak ve 33 kase taşıyabiliyor.
  • 6

    LOVOT

    Love Robot'un kısaltılmışı olan Lovot, yeni nesil evcil hayvan olarak konumlanıyor. CES 2020 Innovation Award Product seçilen Lovot, Groove X tarafından üretildi.

    Yalnızlığa bir çözüm üretmek amacıyla üretilen Lovot, oyuncak ayı ve baykuş arası görünümüyle dikkat çekiyor.

  • 7
    Tepesindeki 360 dercelik kamerayla Otonom olarak evdeki sakinleri takip eden Lovot, üzerinde bulunan 10 dokunmatik sensör sayesinde de birinin kendisine dokunduğunu anlayabiliyor.

    Ayrıca bir uygulamaya sahip olan LOVOT, kullanıcıların fotoğrafını çekip bir albüm oluşturabiliyor, bebek monitörü görevi görebiliyor ve evde devriye gezebiliyor.
  • 8

    MARSCAT

    Elephant Robotics tarafından geliştirilen MarsCat de tıpkı LOVOT gibi evcil hayvan olarak tasarlandı. Gerçek bir kendiye benzerliğiyle dikkat çeken MarsCat, tamamen otonom ve etkileşimlere cevap veren nitelikte. Tıpkı LOVOT gibi dokunuşları hissedebilen MarsCat, sesleri duyup yüzleri görebilmenin ötesinde oyuncaklarla da oynayabiliyor ve kedilerin yaşamına destek oluyor.

  • 9

    DİGİT

    Digit, fabrikalarda ya da endüstriyel alanlarda kullanılmak için tasarlandı. Ford Motor Company tarafından iki adet Digit depolama ve teslimat için kullanılıyor. İki ayaklı bir robot olan Digit, üst gövdesi, kolları ve sensörleriyle oldukça güçlü.

    Kolları sayesinde düştüğünde ayağa kalkan Digit, el allayabiliyor, kapıları açabiliyor ve eşya taşıyabiliyor. Digit'in yaklaşık 18 kiloya kadar ağırlık da kaldırabiliyor.

  • 10

    T-HR3

    NVIDIA GPU teknolojisinden yararlanan T-HR3, Toyota'nın inovasyon robotu ismiyle de tanınıyor. CES 2020'de tanıtılan robot, gelişmiş senkronizasyon sistemi ve usta manevra sistemi ile Digit'in aksine bedenini zahmetsiz bir şekilde hareket ettirebiliyor.

    Sistem, VR başlığı kullanan bir insan tarafından kontrol ediliyor. Artırılmış gerçeklik videoları ve alfı verileri üzerinden veri toplayabilen T-HR3, bünyesinde NVIDIA'nın Jetson AGX Xavier bilgisayarını bulunduruyor.

  • 11

    CHARMIN ROLLBOT

    Yeni görücüye çıkan robotlarda Charmin Rollbot ise ihtiyaç duyduğunuz anda size tuvalet kağıdı getiriyor. İki küçük tekerleği ve ayıya benzeyen ön yüzüyle dikkat çeken küçük robot CES 2020'de görülen en sevimli robotlardan.

  • 12

    UÇAN TAKSİ

    Fuara şuana kadar damga vuran ise Hyundai ve Uber'in birlikte geliştirdiği uçan taksi oldu.

    Saatte 290 km hıza ulaşabilen ve şehir aracı olarak tasarlanan uçan taksi, 5 kişiyi taşıyabiliyor.

    Uçan taksinin 2020'de kentsel uçuşlara ve 2023'te ticari operasyonlara başlaması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız